Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Καί αυτό το ...ΔΑΓΚΩΣΑΝ! Νέα AΕΡΟΠΟΡΙΚΗ Βάση του ΝΑΤΟ στήν Αλβανία!



Αποτέλεσμα εικόνας για νεα νατοϊκή βάση στην Αλβανία

Η Αλβανία θα κατασκευάσει την πρώτη αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια. Η απόφαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον (περιχαρή!) πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στην σελίδα του στο 'Facebook'.

Αποτέλεσμα εικόνας για new NATO airbase in kUCOVE


Αποτέλεσμα εικόνας για new NATO airbase in Albania
ΑΝΩΤΕΡΩ, ΠΛΗΘΟΣ ...ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ,
"ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ" ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ! ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '50 ΚΑΙ ΤΟΥ '60...
Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Πρόκειται για μια αεροπορική βάση που θα δημιουργηθεί στην κεντρική Αλβανία, στην περιοχή Κουσόβα (Kuçovë) για την οποία ο επικεφαλής της κυβέρνησης ανέφερε το ΝΑΤΟ ότι έχει πρόθεση να επενδύσει για αυτήν πάνω από 50.000.000 ευρώ, μόνο για την πρώτη φάση του έργου.

«Με την Ατλαντική Συμμαχία και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας, το ΝΑΤΟ θα επενδύσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την πρώτη φάση του έργου για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής βάσεως Κουσόβα.

[Πηγές: Στοιχεία από 'konica.al'
&
https://www.echedoros-a.gr/2018/08/blog-post_21.html]



Οι συστάσεις των «δεξαμενών σκέψεις» ακολουθούνται από προτάσεις κυβερνήσεων. Να και το τελευταίο παράδειγμα: Στις 4 Αυγούστου, ο Αλβανός πρωθυπουργός ΄Εντι Ράμα ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε να εγκαταστήσει την πρώτη αεροπορική βάση του στα Δυτικά Βαλκάνια ( first air base) πλησίον του Δήμου Κούτσοβε, στην νότιο-κεντρική Αλβανία. 
Τα έργα κατασκευής θα αρχίσουν εντός του χρόνου. Η νέα βάση θα χρησιμεύσει για αεροπορικό εφοδιασμό, οργανωτική υποστήριξη, αεροπορικές περιπολίες και εκπαίδευση. 
Η βάση θα χρησιμοποιείται επίσης από τις αλβανικές αεροπορικές δυνάμεις. 
Η αμερικανική βάση «Χαλύβδινος Δεσμός» στο Κόσσοβο χρησιμοποιείται από την Νατοϊκή Δύναμη για το Κόσσοβο αλλά στερείται διαδρόμου προσγείωσης αεροπλάνων.

'militaire.gr'

===================


Η αεροπορική βάση του Kuçovë βρίσκεται στα όρια της νότιας με την κεντρική Αλβανία νότια του Ελμπασάν διαθέτει ένα μονό διάδρομο απογείωσης προσγείωσης μήκους 2,8 χλμ χωρίς τροχόδρομο. Η κατασκευή της βάσης ξεκίνησε το 1952 με Σοβιετική βοήθεια και παραδόθηκε στην Αλβανική Αεροπορία το 1955.

Το 1997 η βάση καταλήφθηκε από το εξεγερμένο πλήθος και λεηλατήθηκε. Την περίοδο 2002-2004 πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σύμφωνα με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα και κατασκευάστηκε νέος πύργος ελέγχου τοποθετήθηκε νέος φωτισμός, και ανακατασκευάστηκε ο διάδρομος.

Η βάση διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών σκαμμένο μέσα σε λόφο με μία είσοδο και μία έξοδο που βρίσκεται ανατολικά του διαδρόμου απογείωσης προσγείωσης και συνδέεται με αυτό με ένα τροχόδρομο μήκους 2,5 χλμ. Εντός του υπόγειου αυτού χώρου έχουν αποτεθεί εδώ και πολλά χρόνια παλαιά μαχητικά τύπου κινεζικής κατασκευής τύπου Shenyang F-6 και εκπαιδευτικά Nanchang CJ-6 επίσης κινεζικής κατασκευής. Η βάση του Kuçovë μαζί με την αεροπορική βάση του Gjadër στην βορειοδυτική Αλβανία διέθεταν υπόγειες υποδομές.

Σύμφωνα με τον Έντι Ράμα το ΝΑΤΟ πρόκειται να επενδύσει 50 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό της βάσης κατά την πρώτη φάση των εργασιών. Ο Αλβανός δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες ούτε για το πότε και το ύψος της δεύτερης φάσης των εργασιών αναβάθμισης της βάσης Kuçovë.

https://www.defence-point.gr/news/tin-dimiourgia-natikis-aeroporikis-vasis-sto-kucove-tis-alvanias-anakinose-o-enti-rama

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!