Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Η μοναδική ...ΔΕΝΔΡΟ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ του Αγίου Παϊσίου, έξω από την ΚΟΝΙΤΣΑ!

Αυτό το εκκλησάκι χτίστηκε - με πίστη και αγάπη - στο εσωτερικό ενός ...δέντρου ακολουθώντας τα βήματα του Άγιου Παΐσιου, 22 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας στο χωριό Αγία Βαρβάρα.
Το υπεραιωνόβιο δέντρο (δρυς) στο εσωτερικό του είχε υποστεί αρκετές φορές καταστροφές και πυρκαγιές, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η κατάσταση του να επιδεινώνεται. 

Χάρη, όμως, στην ιδέα και πρωτοβουλία ενός κατοίκου του χωριού Αγία Βαρβάρα, σώθηκε για να μετατραπεί σε προσκυνηματικό τόπο του Άγιου Παΐσιου.


Το αδύναμο ευλογημένο δέντρο θωρακίστηκε εσωτερικά με πέτρα από την περιοχή και μετατράπηκε σε δενδροκκλησιά.

Τοποθετήθηκε εικόνα προς τιμήν του Άγιου Παΐσιου, όπου στα νεανικά του χρόνια περνούσε από την Αγία Βαρβάρα, πηγαίνοντας στο κοντινό χωριό Αμάραντος για να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες και επισκευές σε ντόπιες οικίες.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα παρόμοια εκκλησάκια – τόποι προσκυνήματος μέσα σε δέντρο και προκαλούν το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/i-dendroekklisia-tou-agiou-paisiou-foto/

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!