Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΕΛΛΗΝ καί ά ξ ι ο ς! (Γιατί όμως ΔΕΝ είναι παντού ΠΡΩΤΗ είδηση;)



(ΑΜΕΤΡΗΤΑ  'Ε Υ Γ Ε'  ΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ! 
NA ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ!)
Ο φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κοτσοβόλης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον εικοστό πέμπτο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό 'IMC' ('International Mathematics Competition') που διεξήχθη από τις 22-28 Ιουλίου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για International Mathematics Competition-BULGARIA 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για International Mathematics Competition-BULGARIA 2018


Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Έλληνας φοιτητής κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, γεγονός μοναδικό στην ιστορία του ΕΚΠΑ !


Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς. 
Το 'International Mathematics Competition', είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και οργανώνεται από το University College London. 

Αποτέλεσμα εικόνας για International Mathematics Competition-BULGARIA 2018

Διεξάγεται από το 1994, με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. 
Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. 
Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 350 φοιτητές. Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. 
Τα έξοδα συμμετοχής του Γεώργιου Κοτσόβολη καλύφθηκαν από τον Δήμο Ν. Ιωνίας. 

[Πηγή: ert
&
https://www.foulscode.com/2018/07/blog-post_243.html]

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!