Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Θά ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΘΕΙ δηλαδή, η περίφραξη ΚΑΙ του "Σημίτη" ; ; ; Πώς είπατε;




Κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων διερωτώνται αν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα αυθαίρετα αφορoύν και το οικόπεδο του πρώην πρωθυπουργού που εμποδίζει την πρόσβαση στην παραλία!

Σχετική εικόνα

Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δράση της κρατικής μηχανής σχετικά με την προστασία του αιγιαλού ανήγγειλαν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης πριν από λίγες ημέρες.
Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι πλέον στόχος είναι οι υποθέσεις με τα αυθαίρετα ή τις «ανεξήγητες» οικοδομικές άδειες να αποτελέσουν προτεραιότητα για τις αρμόδιες υπηρεσίες. 
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Θα κατεδαφιστεί η περίφραξη της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην περιοχή; 

«Η απόσταση της περίφραξης από τη θάλασσα είναι περίπου 15 μέτρα». Το οικόπεδό του «πατάει» στον αιγιαλό. 
Τότε, ένα από τα βασικά επιχειρήματα που είχαν υποστηρίξει οι νομικοί του εκπρόσωποι ήταν η ύπαρξη μιας... φραγκοσυκιάς! 

Είχαν επικαλεστεί την έκθεση ιδιώτη τεχνικού συμβούλου, ο οποίος ανέφερε ότι η ύπαρξη της φραγκοσυκιάς καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό του Δημοσίου για τα όρια του αιγιαλού, αναπτύσσοντας το απίθανο επιχείρημα: «Είναι κοινώς γνωστό ότι, αν οι φραγκοσυκιές έρθουν σε επαφή με θαλασσινό νερό, θα ξεραθούν»! 

Σχετική εικόνα

Βεβαίως, από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς την περίφραξη της κατοικίας. Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα τελευταία χρόνια κανείς δεν απαγορεύει στους λουόμενους να κάνουν μπάνιο μπροστά από το σπίτι του κ. Σημίτη, ενώ κατά το παρελθόν και όταν κατείχε τη θέση του πρωθυπουργού η συγκεκριμένη περιοχή αποτελούσε απαγορευμένο έδαφος για λόγους ασφαλείας. 

Ωστόσο, κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων σημειώνουν πως ούτε και σήμερα είναι εύκολο για κάποιον επισκέπτη να βρεθεί στην παραλία μπροστά από την εξοχική κατοικία του Κ. Σημίτη, καθώς για να φτάσει κανείς εκεί θα πρέπει να διανύσει μια τεράστια απόσταση. 

Ο νόμος για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες προβλέπει ότι ανά τριακόσια μέτρα θα πρέπει να υπάρχει δρόμος προς αυτές, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση τα περάσματα είναι ελάχιστα.


Το έκαναν ΟΠΩΣ η μαμά του ΤΖΕΦΡΥ….ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ...


[http://ixnos.blogspot.com/2018/08/blog-post_91.html]

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!