Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Χρεοκοπία 2.0 - Όποιος ακόμη θεωρεί ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε επίσημα σύντομα ας μελετήσει σοβαρά το άρθρο!

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Πλήρη επιτυχία της εφαρμογής της  ΑΤΖΕΝΤΑ 21 (ΕΔΩ) στην Ελλάδα με σκοπό να μας οδηγήσουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση ΕΔΩ

Σας τα έχουμε πει ΟΛΑ ΕΔΩ


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΟΥΛΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!


.


Όποιος θεωρεί πως υπερβάλλουμε, ισχυριζόμενοι ότι η χώρα θα αλλάξει ιδιοκτήτες, δεν έχει παρά να ανοίξει τα μάτια του – όπου θα διαπιστώσει πως οι τράπεζες έχουν κάνει ήδη φτερά, οι σιδηρόδρομοι είναι ιταλικοί, ο ΟΤΕ γερμανικός, το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο, τα αεροδρόμια γερμανικά, η Θεσσαλονίκη γερμανική, ο ΟΠΑΠ τσέχικος, τα νερά θα είναι σύντομα γαλλικά, η απαξιωμένη ΔΕΗ γερμανική κοκ.
«Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία χώρα-ζόμπι, με χρεοκοπημένο το δημόσιο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

.Επικαιρότητα
Βασίλης Βιλιάρδος, Οικονομολόγος,Επιχειρηματίας

Το 2009 η χώρα δεν χρεοκόπησε (χρεοκοπία σημαίνει διαγραφή χρέους) αλλά υπερχρεώθηκε, ολοκληρώνοντας την πορεία στην οποία την οδήγησε το διεφθαρμένο κομματικό-πελατειακό κράτος από τότε που ιδρύθηκε: από το 1981. Με δημόσιο χρέος στο 127% του ΑΕΠ της ή στα 299 δις €, αλλά με υγιή ακόμη ιδιωτικό τομέα, θα μπορούσε το 2009 να διασωθεί, έστω δύσκολα – αρκεί να μείωνε άμεσα τις κρατικές δαπάνες, να μη διόγκωνε τα ελλείμματα της η ΕΛΣΤΑΤ (μεταφέροντας έσοδα στον επόμενο χρόνο και έξοδα στον προηγούμενο συμπεριλαμβάνοντας επί πλέον χρέη των κρατικών επιχειρήσεων), καθώς επίσης να μη διασυρόταν διεθνώς από την τότε κυβέρνηση της που την παρέδωσε βορά στους κερδοσκόπους.



Το 2011/2012 η χώρα χρεοκόπησε (=Χρεοκοπία 1.0), επιλέγοντας να διασώσει τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες αντί τους Πολίτες της, με την υπογραφή του PSI – με το οποίο έχασε την εθνική της κυριαρχία, εγκλωβίσθηκε και υποθήκευσε τα πάντα. Ιδίως τους Πολίτες της, οι οποίοι έκτοτε ανέλαβαν τα χρέη του κράτους, τα πληρώνουν και χρεοκοπούν σταδιακά. Υπεύθυνη για τη «Χρεοκοπία 1.0» είναι η τότε συγκυβέρνηση και το βρώμικο παιχνίδι της – το οποίο δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη οι Έλληνες.


Στο παράδειγμα μίας επιχείρησης που χρωστάει 1.000.000 € και έχει τζίρο 700.000 €, οι νέοι δανειστές της συμφώνησαν να διαγραφούν χρέη 200.000 € των παλαιοτέρων, με αντάλλαγμα τη μείωση των εξόδων της – επίσης του τζίρου της επιχείρησης στα 400.000 € που καθιστά αυτόματα αδύνατη την επιβίωση της. Επομένως, ανέβαλλαν απλά την επόμενη χρεοκοπία της, πείθοντας τη διοίκηση της και παραπλανώντας τους μετόχους της – έτσι ώστε προηγουμένως να υφαρπάξουν όλα τα περιουσιακά της στοιχεία που δεν προστατεύονται, εάν δεν πτωχεύσει επίσημα.


Σήμερα η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ζόμπι, με χρεοκοπημένο το δημόσιο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά – όπου οι δανειστές έχουν εξασφαλίσει την πολλαπλάσια πληρωμή των απαιτήσεων τους, ενώ οι επιτήδειοι την υφαρπαγή των ιδιωτικών περιουσιακών της στοιχείων, μέσω των τραπεζών. Ουσιαστικά με 6-7 δις € έχουν εξασφαλίσει ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 300-400 δις €, τα οποία θα λεηλατήσουν αφού προηγουμένως αποκτήσουν το 100% των τραπεζικών μετοχών σε εξευτελιστικές τιμές – όπως έχει συμβεί ήδη με τη EUROBANK, στην οποία από το 93% των μετοχών της που κατείχε το κράτος το 2013, διαθέτει πλέον μόνο το 1,4%.


Πόσο έχουν κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους μόνο οι τράπεζες, για να τις χαρίσουν στους κερδοσκόπους; Περί τα 40 δις € των κεφαλαιοποιήσεων, 17 δις € των αναβαλλόμενων φόρων και γύρω στα 150 δις € από τις προβλέψεις ζημιών των τραπεζών – για τις οποίες δεν θα πληρώσουν φόρους, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν ανάλογα οι Πολίτες. Τέλειο εγχείρημα για τούς νέους ιδιοκτήτες των τραπεζών, αρκεί να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με τα κεφάλαια τους – αφού η αγροτική γη, τα ακίνητα και τα οικόπεδα που είναι υποθηκευμένα βρίσκονται στη θέση τους, ανεξάρτητα από το πώς διαμορφώνονται οι τιμές τους.


Όποιος πάντως θεωρεί πως υπερβάλλουμε, ισχυριζόμενοι ότι η χώρα θα αλλάξει ιδιοκτήτες και μετά θα αναπτυχθεί, όπως η Γουατεμάλα, δεν έχει παρά να ανοίξει τα μάτια του – όπου θα διαπιστώσει πως οι τράπεζες (άρα η αγροτική γη, τα οικόπεδα και τα ακίνητα) έχουν κάνει ήδη φτερά, οι σιδηρόδρομοι είναι ιταλικοί, ο ΟΤΕ γερμανικός, το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο, τα αεροδρόμια γερμανικά, η Θεσσαλονίκη γερμανική, ο ΟΠΑΠ τσέχικος, τα αρχαιολογικά μνημεία έχουν συμπεριληφθεί στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, τα νερά θα είναι σύντομα γαλλικά, η απαξιωμένη ΔΕΗ γερμανική κοκ. (ενώ τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση έχουν ιδιωτικοποιηθεί προ πολλού από τους ξένους).


Παραδόξως δε, το δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται από το PSI, από το ξεπούλημα και από τα πλεονάσματα μέσω της απομύζησης των Ελλήνων, αυξάνεται – από 299 δις € το 2009, στα 321 δις € το 2015 και στα 360 δις € σήμερα. Ταυτόχρονα, παράλληλα με την κατάρρευση των τιμών των ακινήτων για να υφαρπαχθούν σε εξευτελιστικές τιμές, αυξάνεται και το κόκκινο ιδιωτικό χρέος – από μηδαμινό το 2009, σχεδόν στα 330 δις €, ενώ μόνο οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις εκτοξεύθηκαν κατά 61% από το 2014, από 85,3 δις € στα 137,5 δις € (γράφημα).


Μαζί με τις επιβαρύνσεις και με τους τόκους πάντως θα υπερβούν τα 200 δις € – ενώ η κυβέρνηση θριαμβολογεί για την έγκριση του προϋπολογισμού από την Κομισιόν με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, θυμίζοντας αυτόν που χαίρεται επειδή η δαμόκλειος σπάθη που κρέμεται πάνω από το κεφάλι του τροχίστηκε καλύτερα. Όσον αφορά τη γερμανική Κομισιόν, ποιός τοκογλύφος αλήθεια δεν θα χαιρόταν όταν υποτάσσεσαι σε αυτά που σου επιβάλλει; Δεν καταλαβαίνουμε πως ποτέ ένας «θεσμικός τοκογλύφος» δεν κερδίζει από τους τόκους, αλλά από όλα τα υπόλοιπα, όπως είναι η υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων σε εξευτελιστικές τιμές;


Σε σχέση τώρα με την έξοδο στις αγορές, κανένας δεν πιστεύει πως υπάρχουν τόσο ηλίθιοι επενδυτές για να δανείσουν την πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία με 4,5% για δέκα χρόνια – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα δανειστεί ξανά η Ελλάδα, αφού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η αλλαγή της ιδιοκτησίας της (είτε με ομόλογα μικρότερης διάρκειας, είτε με την παρέμβαση της ΕΚΤ που προφανώς μπορεί να διαμορφώσει τα επιτόκια όσο θέλει).


Σε κάθε περίπτωση, η «Χρεοκοπία 2.0» (η διαγραφή χρέους συνιστά χρεοκοπία) είναι νομοτελειακή – αφού καμία χώρα στον πλανήτη, πόσο μάλλον χωρίς τη δική της κεντρική τράπεζα και με ολοκληρωτικά διαλυμένη οικονομία, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετεί χρέη της τάξης του 200% του ΑΕΠ της στο διηνεκές. Θα είναι δε ασφαλώς πολύ πιο οδυνηρή από τη «Χρεοκοπία 1.0», αφού η κατάσταση της χώρας και των Πολιτών της είναι τρισχειρότερη σε σχέση με το 2011 – με μοναδική εξαίρεση τον προϋπολογισμό και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που ισοσκελίσθηκαν βίαια, με τη ληστεία και με τη φτωχοποίηση των Ελλήνων.


Υστερόγραφο: Η πρώτη κατοικία των Ελλήνων θα μπορούσε να διασωθεί πολύ εύκολα από το κράτος ,αφού το 2015 τα ενυπόθηκα πρώτης κατοικίας ήταν μόλις 12 δις € – οπότε με τη δημιουργία μίας κακής τράπεζας που επιτρεπόταν τότε, θα ήταν σε θέση το δημόσιο να τα εξαγοράσει για λιγότερο από 6 δις € (χωρίς να μειωθούν τα κεφάλαια των τραπεζών αφού έχουν δημιουργήσει προβλέψεις στο 52% των δανείων τους). Έτσι θα μπορούσε να τα προσφέρει στους δανειολήπτες στο 48% της αξίας των δανείων τους, ή να βρει άλλους τρόπους (ενοικίαση κλπ.)  Εν τούτοις, η κυβέρνηση προτίμησε να χαρίσει στους ξένους κερδοσκόπους τα τεράστια ποσά που αναφέραμε παραπάνω – αδιαφορώντας εντελώς για τους Πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!