Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Διαβάστε το π ρ ο σ ε κ τ ι κ ά. Προ-σε-κτι-κά....


ΜΑ... ΜΟΝΟΝ  Ε Ν Α  ΠΑΙΔΑΚΙ ;


Πέτρος Ούτσης

Τις τελευταίες ώρες αναδημοσιεύεται ένα κείμενο της Washington Post με τίτλο «που χάθηκαν τα παιδιά στην Ελλάδα;» 
Στο άρθρο γίνεται μια περιγραφή της κατάστασης στην χώρα, σχολεία χωρίς παιδιά, μια οικονομία που δεν επιτρέπει την δημιουργία οικογενειών και κατ επέκταση αύξηση γεννήσεων, και τέλος μετανάστευση.

Αποτέλεσμα εικόνας για washington post logo



Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια, η άλλη μισή είναι, ότι η Ελλάδα αρχίζει να αποκτά σοβαρό πρόβλημα στο δημογραφικό ήδη από την δεκαετία του '80. 
Από τότε και μέχρι σήμερα , με εξαίρεση κάποιες χρονιές, η χώρα βαδίζει σταθερά σε αρνητικούς αριθμούς

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος στο βιβλίο του   Σ ι ω π η ρ ή   Ά λ ω σ η  – Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδος, εξηγεί επιστημονικά πως η χώρα έφτασε σε αυτό το αδιέξοδο, καθώς επίσης τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Αυτή την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο μέλλον αρνούνται η καλύτερα, δεν αντέχουν να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό οι πολιτικές δυνάμεις. Οι κοινωνικές και οικονομικές παράμετροι απειλούνται, και αν δεν λυθούν, οι γεωπολιτικές επιπτώσεις στην χώρα θα είναι καταστροφικές.

Η χώρα τα επόμενα χρόνια θα παλέψει να κρατήσει τα «Σκληρά» σύνορα της, όπως αυτά τα γνωρίζουμε σήμερα. 
Όμως τα «Μαλακά» σύνορα θα δημιουργηθούν, άνθρωποι, αγαθά, ιδέες, θρησκείες θα κινούνται ελεύθερα, σε γεωγραφικούς χώρους

Σε προηγούμενο άρθρο του 'viadiplomacy', είχε αναφερθεί η  «Α ν τ ι κ α τ ά σ τ α σ η    Έ θ ν ο υ ς», που δεν σημαίνει ότι θα διωχθούν οι Έλληνες για να φέρουν άλλο Έθνος. 
Αυτό που θα συμβεί, είναι ότι οι Έλληνες μαζί με τους χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες (ποιος τους ξεχωρίζει πλέον), ειδικά στην Μακεδονία και λιγότερο στην Θράκη, θα συμβιώσουν σε έναν «Χώρο».

Ο «Χώρος» αυτός θα βρίσκεται σε ανάμεσα στα «Σκληρά» σύνορα των Εθνικών κρατών όπως, Ελλάδα «Βόρεια Μακεδονία», Αλβανία. 
Η ένταξη της Αλβανίας και Σκοπίων στην Ε.Ε θα επιταχύνει τα «Μαλακά» σύνορα ανάμεσα σε αυτές τις χώρες. 
ιλιάδες άνθρωποι θα κινούνται σε έναν «Βαλκανικό Χώρο», και το στοίχημα για τους Δυτικούς τότε, θα είναι πραγματικά η ευημερία του χώρου αυτού, επιβάλλεται εξ άλλου από τα συμφέροντα τους και τα οποία θέλουν ειρήνη στα Βαλκάνια

Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως στα Βαλκάνια για να επικρατήσει ειρήνη, πρέπει να επικρατήσει ευημερία. Είναι το μόνο που μπορεί να ενώσει τους λαούς που ζούνε στην περιοχή, και αν η ιστορία γράφεται με βία, τα Βαλκάνια έχουν την ιστορική ευκαιρία να την γράψουν με οικονομία.

Για την Ελλάδα αυτή η προοπτική είναι πιο σημαντική για να εξακολουθεί να έχει ηγεμονική θέση στην περιοχή. Η χώρα ζει ίσως τις πιο σημαντικές και επικίνδυνες στιγμές της ιστορίας της, και οι ευκαιρίες που της δίνονται θα πρέπει να τις αξιοποιήσει. 
Οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί Στρατηγικό τους βάθος σε Μέση Ανατολή – Ανατολική Ευρώπη, και στην Ανατολική Μεσόγειο, η χώρα έχει δημιουργήσει μια από τις πιο ισχυρές συμμαχίες στο κόσμο μαζί με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο.

Όμως κοντά σε αυτά τα κέρδη που θα δει στο μέλλον, θα χάσει κιόλας, και θα χάσει αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα Έθνη, την συνέχεια στην ιστορία. 
Οι χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες (ποιος τους ξεχωρίζει πλέον) που έχουν έρθει στην Ελλάδα, και θα έρθουν στο μέλλον, θα μείνουν εδώ, δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ, και με αυτή την παραδοχή θα πρέπει να καλοσκεφτούμε...

Όλοι αυτοί πρέπει να ενσωματωθούν, ναι, θα προσφέρουν στο ΑΕΠ και όχι όπως το φανταζόταν βέβαια ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (Μάρδας) ως μεγαλοεπενδυτές, αλλά ως εργαζόμενοι. Αν τους χρειαζόμαστε, ναι, τους χρειαζόμαστε όπως όταν η Ελληνική οικονομία τους χρειάστηκε και στις αρχές της δεκαετίας του 90, τότε που χιλιάδες Αλβανοί και ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, έδωσαν το «φιλί της ζωής» σε συνταξιοδοτικό και ταμεία

Το άρθρο της 'Washington Post' που αναπαράχθηκε ακόμα και από «πατριωτικές» ιστοσελίδες, αναφέρει στο κλείσιμο «Αυτό που βλέπουμε είναι μία συρρίκνωση του τοπικού πληθυσμού», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Μίλτος Μάστορας. «Αν δεν υπήρχαν τα παιδιά από την Συρία, θα είχαμε τους μισούς μαθητές σε σχέση με 20 χρόνια πριν»...

Μας το λένε, άμεσα και έμμεσα, το θέμα είναι πιο πολιτικό κόμμα, ποιος πολιτικός, θα εξηγήσει στον Ελληνικό λαό, τι συμβαίνει στην χώρα, ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι και από που προέρχονται. Η Συμφωνία των Πρεσπών για παράδειγμα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, διαφορετικά θα έχουμε αρνητικές εξελίξεις. Γιατί κανείς δεν τις αναφέρει.

Υπάρχουν βέβαια και οι αρνητικές συγκυρίες, και μια από αυτές είναι οι πολιτικές δυνάμεις που διαχειρίζονται τις θετικές ιστορικές στιγμές που παρουσιάζονται για την χώρα. 
Λόγω συμβιβασμών στην εξωτερική πολιτική, δεν είναι ικανοί και δεν αντέχουν να βάλουν την την Ελλάδα και το λαό πάνω από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες στο εσωτερικό, και αυτό αποτελεί μια αρνητική συγκυρία

Πολιτικοί και υπουργοί αλληλοκατηγορούνται ότι χρηματίζονται, με τις χαμένες έννοιες των λέξεων πλέον χαρακτηρίζουν φασίστες σχεδόν όλους τους Έλληνες, ακόμα και τα παιδιά, διασύρουν με απίστευτη ευκολία τον λαό και το πατριωτικό τους συναίσθημα.

Ο Ελληνικός Λαός, απέδειξε σε όλες τις στιγμές της ιστορίας του πως ούτε φασίστας είναι , ούτε ρατσιστής. 
Υποδέχθηκε τους χιλιάδες εξαθλιωμένους Αλβανούς και τους έδωσε ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητα. 

Το ίδιο κάνει και σήμερα με τους χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες (ποιος τους ξεχωρίζει πλέον). θα συμβιώσει μαζί τους, θα ανεχθεί τις ιδιαιτερότητες τους, αλλά δεν θα ανεχθεί να του ξηλώσει κανείς την Εθνική Συνείδηση.

Καλείται πολιτικός να ενημερώσει τον λαό

Πέτρος Ούτσης
Hellas Press Media – Chief Administrative Officer

Πηγή: Via Diplomacy

Εικόνα από: Washington Post

https://averoph.wordpress.com/2018/12/06/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA/#more-118535

"Ιωάννης Καποδίστριας"

2 σχόλια:

  1. Γιατι αυτο το αρθρο θελει σωνει και καλα να καταπιουμε το χαπι?

    Γιατι θελει να μας πεισει οτι δεν υπαρχει αλλη οδος ?

    Βρε αι στον διαβολο και παραπερα, ανθελληνα μασονε δημοσιογραφε, υπαλληλε των εχθρων της πατριδας μου!

    Ολοι θα εξαφανιστουν απο την Ελλαδα ειτε με το καλο ειτε με το κακο!

    'Οπως το ειπε αλλωστε και ο γεροντας Παίσιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γότθοι ήρθαν. Οι Άβαροι ήρθαν. Οι Άραβες ήρθαν. Οι Φράγκοι ήρθαν. Οι Τούρκοι ήρθαν. Οι Γερμανοί ήρθαν.
    Σύμμαχοι ήρθαν, προδότες ήρθαν, χρεωκοπίες ήρθαν, μνημόνια ήρθαν…
    Αλλά ο ασκός, σε πείσμα όλων αυτών και πολλών άλλων, «μηδεπώποτε βυθίζεται»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!