Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Το Bloomberg εντόπισε του βασικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία το 2019

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Για την αναμενόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση ΕΔΩ και για την Ελληνική ΕΔΩ.

© AP Photo / Richard Drew
Έμπορος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία αρχείου 
Μόσχα , 5 Δεκεμβρίου -RIA Novosti. Οι αναλυτές του  Bloomberg συνέταξαν έναν κατάλογο σημαντικών πολιτικών απειλών για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2019.


Ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για το Bloomberg είναι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου. Έτσι αν ο Donald Trump εκπληρώσει την απειλή του και εισάγει νέους φόρους για τα κινεζικά αγαθά, η αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας θα επιβραδυνθεί κατά  1,5 τοις εκατό σε 2019.

"Ακόμη και αν τηρηθεί  η κατάπαυση του πυρός στη σύνοδο κορυφής των  G20, η διαφορές  μπορεί να είναι η αρχή ενός μακροχρόνιου οικονομικού ψυχρού πολέμου", ανέφερε το άρθρο.

Η διαφορά μεταξύ των ιταλικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις σχεδιαζόμενες δημοσιονομικές δαπάνες μπορεί επίσης να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία. Επιπροσθέτως, η απειλή της διαφωνίας απεικονίζεται στον κυβερνών συνασπισμό της Ιταλίας, γράφει ο Bloomberg.

Η απόσυρση των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βλάψει επίσης την οικονομία. Για παράδειγμα, ελλείψει της συμφωνίας για το Brexit, το ΑΕγχΠ της χώρας αναμένεται να είναι επτά τοις εκατό χαμηλότερο το  2030 από ό,τι εάν το Λονδίνο παρέμενε  στο Block της ΕΕ.  Η συμφωνία, σύμφωνα με την οποία το ΗΒ θα παραμείνει στο πλαίσιο της Τελωνειακής Ένωσης με την ΕΕ, θα σημάνει μείωση τριών τοις εκατό, σημειώνει ο συντάκτης.

Μεταξύ άλλων απειλών για την παγκόσμια οικονομία το 2019, οι αναλυτές του Bloomberg ανέφεραν την αντιπαράθεση μεταξύ της δημοκρατικά ελεγχόμενης Βουλής των αντιπροσώπων και της δημοκρατικής Γερουσίας και του  Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, οι  επικείμενες Εκλογές σε ορισμένες χώρες, το επίπεδο των τιμών του πετρελαίου που σχετίζονται με τις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία, και η απειλή της σύγκρουσης στην Ασία.

Βιβλιογραφικές αναφορές

  1. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-05/governments-behaving-badly-political-risks-to-growth-in-2019



https://ria.ru

ΤΟ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!