Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ ήσουν πάντα, τώρα θά έλεγες κάτι καλό;

Το ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται αλλαγές, ομολογεί ο Τόμσεν | Η ...


Συνέντευξη τύπου μέσω βιντεοδιάσκεψης έδωσε ο… παλιός μας γνώριμος καί μέγας ανθέλλην, Πώλ Τόμσεν, ο οποίος αυτή την εποχή είναι διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πολ Τόμσεν: Αν η Ελλάδα θέλει ανάπτυξη, να κόψει συντάξεις και ...

Η συνέντευξη είχε σαν βασικό της θέμα το πακέτο μέτρων, ύψους 500 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε στο 'Eurogroup', αλλά επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα. 

ΔΝΤ: Ο κόσμος θα ζήσει Μεγάλη Υφεση, στο -10% η Ελλάδα

Απαντώντας, λοιπόν, σε ερώτηση σχετικά με την πρόβλεψη του 'ΔΝΤ', ότι η Ελλάδα θα έχει πολύ μεγαλύτερη ύφεση από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ο Τόμσεν συμφώνησε και εξήγησε του λόγους:

Πρώτον, επειδή η ελληνική οικονομία εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό, αλλά και την ναυτιλία και τις μεταφορές.

Δεύτερον, επειδή έχει, όπως και οι άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, μεγάλο αριθμό μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Τρίτον, επειδή έχει περιορισμένο χώρο και οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν υψηλό ποσοστό «κόκκινων» δανείων και συνεπώς θα δυσκολευθούν να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

ΔΝΤ: Μεγαλύτερη η ύφεση από το 1930 | Stockwatch - Παράθυρο στην ...

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια πρώτη εκτίμηση των κορακιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δημοσιοποιήθηκε προχθές, οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα είναι τεράστιες, κυρίως λόγω των απωλειών από τον τουρισμό – εσωτερικό κι εξωτερικό. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, το πλήγμα στην οικονομία για την Ελλάδα, θα είναι βαρύτερο ακόμα κι απ’ αυτό της Ιταλίας!

Πιο συγκεκριμένα, το «καλό σενάριο» προβλέπει για φέτος ύφεση 10% στην Ελλάδα, την μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη!

Στο «κακό σενάριο», η ύφεση ανεβαίνει στο 13% για φέτος και περαιτέρω πτώση 8% το 2021! 
Εις ότι αφορά την ανεργία, προβλέπεται για την Ελλάδα άνοδός της στο 22,3%!!!

Εφιαλτικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα - ΤΑ ΝΕΑ

Κι ενώ υπάρχουν αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις, κι όλες οι χώρες της Ευρώπης και του κόσμου «ξεκλειδώνουν» τις οικονομίες τους και αίρουν τους περιορισμούς για να περισώσουν ότι ακόμα περισώζεται, οι Κούληδες σχεδιάζουν να μας κρατήσουν σε ολοκληρωτική καραντίνα τουλάχιστον μέχρι τις ...15 Ιουνίου! 

Για να κάνουν αναπόφευκτη την πτώχευση της χώρας και του λαού, που μοιραία θα οδηγήσει σε προσφυγή στο 'ΔΝΤ', η οποία βεβαίως θα σημάνει νέα Μνημόνια φτώχειας και δυστυχίας!

[Ορισμένα στοιχεία από το ιστολόγιο 'εθνικισμός']

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!