Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Βόμβα Ντ.Τράμπ: Διέταξε αναστολή στην χρηματοδότηση του Π.Ο.Υ. Καί ΑΠΑΙΤΕΙ καί απολογισμό πεπραγμένων !!!!!



Αναστολή χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) ενώ η πανδημία από τον κορονοϊό εξελίσσεται, διέταξε ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ
Κατηγορεί τον Π.Ο.Υ. για κακή διαχείριση και συγκάλυψη της εξάπλωσης του κορονοϊού, του προσάπτει διασπορά ψευδών ειδήσεων για τηn μετάδοση και τηn θνησιμότητα και, κατά τον Τραμπ, ο Π.Ο.Υ. θα πρέπει να  λ ο γ ο δ ο τ ή σ ε ι ! 

WHO | World Health Organization
Amazon.com: Laminated 34x24 inches Poster: Access Many Hands Un ...

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και κυκλοφόρησε αμέσως από όλα τα δίκτυα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο: 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας η συμβολή των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), εξαιτίας της «κακής» διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού. 
Αυτό προσάπτει ο Αμερικανός πρόεδρος στον ΠΟΥ.

«Σήμερα, διατάσσω την αναστολή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για όσο θα γίνεται μελέτη για να εξεταστεί ο ρόλος του ΠΟΥ στην κακή διαχείριση και στη συγκάλυψη της εξάπλωσης του κορονοϊού», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο μαζί με το κλιμάκιο που έχει συστήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

World Health Organization Building With Glass Wall And Mirrored ...

«Ο κόσμος έλαβε πολλές ψευδείς πληροφορίες για τη μετάδοση και τη θνητότητα» της ασθένειας 'COVID-19', που προκαλεί ο κορονοϊός, πρόσθεσε ο Τραμπ, καταφερόμενος επί μακρόν εναντίον αυτής της υπηρεσίας του Ο.Η.Ε.

Κατά τον Τραμπ, ο Π.Ο.Υ. παρέβη «το βασικό του καθήκον» και «πρέπει να λογοδοτήσει»...
 
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατηγόρησε τον Οργανισμό, ότι διέσπειρε την «π α ρ α π λ η ρ ο φ ό ρ η σ η» της Κίνας για την πανδημία, χειροτερεύοντας έτσι την παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας.

 (κλικ στην εικόνα)
https://twitter.com/QuickTake/status/1250187785601978374



Ο Τράμπ απαιτεί να λογοδοτήσει ο Π.Ο.Υ.

Υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ συνεισφέρουν «400 ως 500 εκατομμύρια δολλάρια τον χρόνο» στον ΠΟΫ, έναντι περίπου 40 εκατομμυρίων δολλαρίων και «ακόμη λιγότερων» χρημάτων που του διαθέτει η Κίνα, ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε πως είναι «καθήκον» του να απαιτήσει λογοδοσία!

US stops World Health Organization funding, Trump says - the ...

Η ανακοίνωση του μεγιστάνα καταγράφηκε, καθώς υπερασπίζεται με ολοένα πιο επιθετικό τόνο τους χειρισμούς της κυβέρνησής του ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΗΠΑ. 
Ο Τραμπ επικρίνεται διότι αρχικά υποβάθμισε την απειλή, ενώ του επιρρίπτονται επίσης ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη διαγνωστικών εξετάσεων και τη διεύρυνσή τους.

Την 24η Φεβρουαρίου, ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωνε μέσω Twitter ότι η πανδημία ήταν «υπό έλεγχο» στις ΗΠΑ.

«Αν ο Π.Ο.Υ. είχε κάνει τη δουλειά του και είχε στείλει ειδικούς στην Κίνα για να μελετήσουν αντικειμενικά την κατάσταση επί του πεδίου, η επιδημία θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στην πηγή της με πολύ λίγους νεκρούς», υποστήριξε χθες ο αμερικανός πρόεδρος.

Rabid Republican Blog Trump STOPS Payments To The WHO! – Rabid ...

Εδώ και αρκετές ημέρες, η κυβέρνηση του Τραμπ επικρίνει με σφοδρότητα την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ με έδρα την Γενεύη, καταγγέλλοντας ειδικά το ότι υιοθετεί θέσεις πολύ ευνοϊκές, κατ’ αυτήν, έναντι του Πεκίνου.

Ο αμερικανός πρόεδρος στηλιτεύει το ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως το κλείσιμο των συνόρων, συνάντησαν «σθεναρή αντίσταση» από πλευράς Π.Ο.Υ., τη στιγμή που «συνέχιζε να επαινεί τους κινέζους ηγέτες για την "προθυμία τους να μοιραστούν πληροφορίες"».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάϊκ Πομπέο διεμήνυσε εξ άλλου χθες, ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν για να προωθηθεί «ριζοσπαστική αλλαγή» στην λειτουργία του διεθνούς οργανισμού.
«Στο παρελθόν, ο ΠΟΫ έκανε τη δουλειά του. 
Δυστυχώς, αυτή την φορά, δεν έκανε το καλύτερο που μπορούσε, και (...) θα ασκήσουμε πίεση για να αλλάξει ριζοσπαστικά», είπε.

&

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!