Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

“Μάζεψε τον” λέει ο Μακρόν στον Τραμπ για τον Ερντογάν μετά από τις δηλώσεις …Β Υ Θ Ι Σ Ε Ω Σ (!!!) του ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ 'Σαρλ Ντε Γκωλ'!



Macron, Trump continue to spar over French digital tax plans and  retaliatory US tariffs


Charles de Gaulle aircraft carrier begins Foch Mission

After 1.3 billion euro makeover French aircraft carrier returns to sea -  Business Insider

(Το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στη Μασσαλία και αναμένεται να πλεύσει σε περιοχή που περικλείεται από Λιβύη- Συρία- Κάρπαθο).

Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς διπλωματικές πληροφορίες, οι εμπρηστικές δηλώσεις Τζασίν προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας Ε. Μακρόν , ο οποίος τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας του «να μαζέψει τον Ερντογάν» διότι εκτός των άλλων η «Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα στον Δυτικό Κόσμο» !

Διαφορετικά, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, όλοι θα «ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία. Διότι ο Τζασίν πρέπει να είναι τρελλός αν νομίζει ότι μπορεί να βυθίσει το 'Σαρλ Ντε Γκωλ'».

Το τηλεφώνημα ανταπέδωσε λίγο αργότερα ο Τραμπ στον Μακρόν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να θέλει να κατεβάσει τους τόνους, προτείνοντας να ...μην πλεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Αν. Μεσόγειο «για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Το ίδιο διάστημα , ο Τ. Ερντογάν τηλεφώνησε δύο φορές στην καγκελλάριο "Μέρκελ" (Κάσνερ) υποβάλλοντας το αίτημα να ...μην πλεύσει το Σαρλ Ντε Γκωλ στην περιοχή.

Το Παρίσι ωστόσο δεν αναθεωρεί την απόφαση του και γι’ αυτό έχει ήδη δώσει εντολή εφαρμογής Ζώνης Αναγνώρισης Αεροσκαφών ( AIR IDENTIFICATION ZONE) 60 ν.μ. για εχθρικά αεροσκάφη και 20 ν.μ. για εχθρικά πλοία από το αεροπλανοφόρο 'Σαρλ Ντε Γκωλ'.

Πηγή: militaire.gr
"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!