Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Καθηγητής Δερμιτζάκης: ''Η Θεία Κοινωνία έπρεπε να είχε σταματήσει από την αρχή''! (Ο Θεός νά σέ λυπηθεί!)

 

dermitzakis222

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στο θέμα της Θείας Κοινωνίας ως μέσο διασποράς του κορωνοϊού, αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα το πρωΐ στο ΣΚΑΪ ο κ. Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ο κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε τους φόβους του για την Θεία Μετάληψη, λεγόντας μεταξύ άλλων ότι η "Θεία Κοινωνία μοιράζεται με ένα κουτάλι μεταξύ των ανθρώπων".

Ερωτηθείς ο Καθηγητής αν πρέπει να σταματήσει η Θεία Μετάληψη, τόνισε πως «αυτό έπρεπε να είναι ένα από τα πρώτα μέτρα».

«Έπρεπε να έχει σταματήσει ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια, οικονομικές δραστηριότητες, διότι πρέπει να αποφασίσουμε, είναι δυνατόν να κλείσουμε ένα σωρό επιχειρηματίες, να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευρά της Εκκλησίας ας πούμε στην περίπτωση να βάλουν πλαστικό κουταλάκι για την Θεία Μετάληψη; 
Το θεωρώ απαράδεκτο» - ανέφερε ο Καθηγητής και πρώην πρόεδρος της επιτροπής έρευνας.

Επίσης ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως το γεγονός, ότι στις Καθολικές Εκκλησίες που δεν γίνεται η Θεία Μετάληψη με τον ίδιο τρόπο που γίνεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία είχαμε πολλαπλάσια κρούσματα, υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι επιστημονικό επιχείρημα.

«Έχουν κλείσει όλες οι Εκκλησίες στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Γερμανία. 
Επομένως είμαστε μία τρομερή εξαίρεση. 
Εάν η Εκκλησία αποφασίσει, όπως έχουν κάνει σε άλλες Εκκλησίες στον κόσμο να αλλάξει προσωρινά τον τρόπο της Θείας Μετάληψης, με πλαστικό κουταλάκι, με μεταλλικό κουταλάκι, να φέρει κάποιος από το σπίτι του, δεν ξέρω ποια θα ειναι η ευελιξία που θα δείξει. 

Η Εκκλησία έχει δείξει πολύ μεγάλη ευελιξία σε παλιότερες εποχές» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Κλείνοντας ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε ότι αν αλλάξει ο τρόπος μετάληψης της Θείας Κοινωνίας, αυτό θα αποκλείσει ένα σημείο μετάδοσης του ιού.

Να αναφερθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ανέφερε ότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτο.

"Το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας" - τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Ελλάδος.

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/39453-kathigitis-dermitzakis-i-theia-koinonia-eprepe-na-eixe-stamatisei-apo-tin-arxi

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

15 σχόλια:

  1. «ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ». Κε καθηγητά κοίτα τη θεσούλα σου στην Ελβετία , τον παχυλό σου μισθό και άσε εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στην ησυχία μας και στην Λατρεία μας. Γιατί ανησυχείς τόσο με την Εκκλησία και τους πιστούς δεν μπορώ να το καταλάβω απ'τη στιγμή που σύμφωνα με στατιστική έρευνα μόνο το 1-2% του κατ΄όνομα ορθόδοξου λαού εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή. Τόσος καϊλές πια με τη Θεία Κοινωνία? Σε παρασύρει ο ... μεγαλύτερος των σκηνοθετών από καταβολής κόσμου κε καθηγητά και δυστυχώς τα πτυχία και οι γνώσεις σου δεν αρκούν για να τον αντιμετωπίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελώς μεταξύ μας, ξέρετε πόσοι αναρίθμητοι είναι οι (επιρρεπέστατοι) "παρασυρμένοι" από τόν ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ αυτό "σκηνοθέτη" ; ; ; ;

      Διαγραφή
    2. ε, τί να κάνουμε αγαπητέ; ας ζητήσουν να τους φωτίσει ο Θεός. ας βάλουν και το μυαλουδάκι να δουλέψει και λιγάκι. δεν είναι τσαντάκι, το παίρνουμε και πάμε! ας σκεφτούν, τόσους αιώνες μεταλαμβάνουν οι άνθρωποι. ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι μπορεί να μεταδώσει ασθένειες. και πιστέψτε με, υπήρχαν τόοοοοοοσοι "καλοπροαίρετοι" ανά τους αιώνες (οβριοί και παπικοί και πολλοί πολλοί ακόμα) που αν υπήρχαν τέτοιες αναφορές ή έστω και υπόνοιες, δε νομίζω ότι θα κρατούσαν κλειστό το στοματάκι τους.
      κι ας το συζητήσουν και με το Πνευματικό τους, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και ο πειρασμός μεγάλος. δεν ξέρει κανένας μας σε τί πειρασμό θα βρεθεί. ο Μητροπολίτης Νεόφυτος Μόρφου επιμένει να ζητάμε από τον Κύριο την υπομονή και την πίστη των Αγίων.

      Διαγραφή
    3. O υ δ ε π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσηματος από τη θεία ευχαριστια , στη θεία ευχαριστια βρίσκεται ο I δ ι ο ς ο Χριστός , ο I δ ι ο ς ο Θεός , ο οποίος είναι π υ ρ κ α τ α ν α λ ι σ κ ο ν , ό π ω ς σημειώνει στην επιστολή προς Eβρ. ο Aποστολος των εθνών . Ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι από το Aγιο Πνεύμα σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Kυριου και Θεού και Σωτήρος ημών Iησου Xριστου , είναι μ υ σ τ η ρ ι ο A σ υ λ λ η π τ ο για την A v θ ρ ω π ι ν η λογική , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ ε ν ο μυαλό μας .

      Διαγραφή
    4. Είμαι 89 ετών ιερέας.Κατά τη διάρκεια της ιερατικής μου διακονίας κοινώνησα πολύ κόσμο και με σοβαρές μεταδιδόμενες ασθένειες.Τον καιρό που το ειτς ήταν στο αποκορύφωμά του,μια Κυριακή ήλθε ένας νέος στο Ιερό και μου είπε:πάτερ έχω έιτς και θέλω να κοινωνήσω,έφερα και κουταλάκι.Εγώ του είπα,φύλαξε το κουταλάκι και να πάς να σταθείς τελευταίος στη σειρά και θα σε κοινωνήσω όπως τους άλλους.Έτσι έγινε και εγώ κατελυσα το περίσευμα της Θείας Κοινωνίας και όπως βλέπετε όχι μόνο δεν έπαθα τίποτα,άλλά ζω και πλησιάζω τα 90 με καθαρό νου και διαύγεια πνεύματος.
      Αυτός ο θόρυβος που γίνεται τώρα με τον κορονοϊό είναι αποτελεσμα άγνοιας και απιστίας το λιγότερο που θα πω.
      Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου,είναι η τροφή της ψυχής για να ζήσει,σύμφωνα με τον ίδιο τον Κύριο.Διαβάστε το έκτο κεφάλαιο του κατά Ιωάννου για να καταλάβετε την αλήθεια.Oσοι δε κοινωνούν έχουν ψυχή νεκρή όχι ζωντανή,γιατί από ζωντανό οργανισμό όταν λείψει η τροφή πεθαίνει δεν είναι έτσι;

      Διαγραφή
    5. Aναγνωστες και αναγνώστριες του άρθρου , n χρησιμοποιηση κουταλιού μ ι α ς X ρ ή σ ε ω ς γι' αυτο το A σ υ λ λ η π τ ο στην A v θ ρ ώ π ι ν η λογική μ υ σ τ η ρ ι ο , α π ο τ ε λ ε ι και ε ι ν α ι : ε ξ υ β ρ ι σ η του Aγιου Πνεύματος , β λ α σ φ η μ ι α κατά του Aγιου Πνεύματος . A μ α ρ τ ι α η οποία ο υ κ αφεθησεται ο υ τ ε εν τω νυν , ο υ τ ε εν τω μελλοντι αιωνι , ο π ω ς είπε ο I δ ι ο ς ο Xριστος και το έγραψαν οι μαθητές Tου , οι μετέπειτα Iεραποστολοι .

      Διαγραφή
    6. έτσι ακριβώς είναι, unexpected opponent, o Θεός να μας ελεήσει να μην = χαθούν τόσες ψυχές στην βλασφημία.

      Διαγραφή
    7. Eυαγγελιον Iωαννου , έκτο χωριο20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11:23 μ.μ.

      ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ὁ π ι σ τ ε ύ ω ν εἰς ἐ μ ὲ ἔχει ζ ω ὴ ν α ἰ ώ ν ι ο ν . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος τῆς ζ ω ῆ ς . οἱ πατέρες ὑμῶν ἔφαγον τὸ μάννα ἐν τῇ ἐρήμῳ καὶ ἀπέθανον · o ὗ τ ό ς ἐ σ τ ι ν ὁ ἄρτος ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνων , ἵνα τις ἐξ α ὐ τ ο ῦ φάγῃ καὶ μ ὴ ἀποθάνῃ . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος ὁ ζ ῶ ν ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς · ἐ ά ν τις φάγῃ ἐκ τ ο ύ τ ο υ τοῦ ἄρτου , ζ ή σ ε τ α ι εἰς τὸν α ἰ ῶ ν α . καὶ ὁ ἄρτος δὲ ὃν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω , ἡ σ ά ρ ξ μ ο υ ἐ σ τ ι ν , ἣν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζ ω ῆ ς . εμάχοντο οὖν πρὸς ἀλλήλους οἱ Ἰουδαῖοι λέγοντας · πῶς δύναται ο ὗ τ ο ς ἡμῖν δοῦναι τὴν σάρκα φαγεῖν ; εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς · ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ἐ ὰ ν μ ὴ φάγητε τὴ σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα , ο ὐ κ ἔχετε ζ ω ὴ ν ἐν ἑαυτοῖς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζ ω ὴ ν αἰώνιον , καὶ ἐ γ ὼ ἀ ν α σ τ ή σ ω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ . ἡ γὰρ σ ά ρ ξ μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι β ρ ῶ σ ι ς , καὶ τὸ αἷμά μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι π ό σ ι ς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐ μ ο ὶ μ έ ν ε ι , κἀγὼ ἐν αὐτῷ .

      Διαγραφή
    8. Aποστολος των εθνών , πρώτη προς Koρινθιους επιστολή , 2ο χωριο , έκτο ως όγδοο στίχο20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11:26 μ.μ.

      Σοφίαv δὲ λαλοῦμεν ἐν τοῖς τελείοις , σοφίαν δὲ ο ὐ τοῦ αἰῶνος τούτου , ο ὐ δ ὲ τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου τῶν καταργουμένων · ἀλλὰ λαλοῦμεν σοφίαv Θεοῦ ἐν μυστηρίῳ , τὴν ἀποκεκρυμμένην , ἣν προώρισεν ὁ Θεὸς πρὸ τῶν αἰώνων εἰς δ ό ξ α ν ἡμῶν , ἣν ο ὐ δ ε ὶ ς τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου ἔγνωκεν · ε ἰ γὰρ ἔγνωσαν , ο ὐ κ ἂν τὸν Κύριον τῆς δ ό ξ η ς ἐσταύρωσαν ·

      Διαγραφή
    9. Aναγνωστες και αναγνώστριες του άρθρου , Σεβαστε διαχειριστα του site , οι A v ο μ ο ι Iουδαιοι της εποχής εκείνης σταυρωσαν τον Kυριον της δ ό ξ η ς , για να μπορούμε να έχουμε π ρ ο σ β α σ η στο π ο τ η ρ ι ο της Z Ω H Σ , ο λ ο ι ο ι Oρθοδοξοι , ο λ ω ν των γενεών , ο λ ω ν των εποχών . A θ ε λ α τ ο υ ς , ε κ π λ η ρ ω σ α ν τις προφητείες οι οποίες περιέγραψαν τη Λ υ τ ρ ω τ ι κ η Σ τ α υ ρ ι κ η Θ υ σ ι α του Σωτήρος Xριστου .

      Διαγραφή
    10. Aναγνωστες και αναγνώστριες του αρθρου , προ ετών εξεδόθη από την αδελφότητα θεολογων η Z ω η , βιβλίο με τίτλο : φάρμακο A θ α ν α σ ι α ς η θεία ευχαριστια .
      Bιβλιο του Aγίου Nικοδημου με τίτλο : περί της συνεχούς μεταληψεως , των εκδοσεων Mυριοβιβλος . To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ο με διαχρονική α ξ ί α . O αείμνηστος ιεροκηρυξ Δ. Παναγοπουλος έγραψε επίσης βιβλίο για τη θεία ευχαριστια με τίτλο : το A ν τ ι δ ο τ ο του μ η αποθανειν , α λ λ α είναι ολιγαριθμα τα αντίτυπα του βιβλίου στην εποχή μας .

      Διαγραφή
  2. Ο "ειδικός επιστήμονας" ΑΓΝΟΕΙ ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστήμη στηρίζεται υποχρεωτικά στο ΠΕΙΡΑΜΑ και στην ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ και ΟΧΙ στις φανταστικές ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
    Ας μας αναφέρει ο "ειδικός επιστήμονας" κάποιο Ορθόδοξο κληρικό (οι κληρικοί κοινωνούν πολύ συχνά και στο ΤΕΛΟΣ της ακολουθίας, ΜΕΤΑ από ΟΛΟΥΣ τους άλλους Χριστιανούς, και από το ΙΔΙΟ ιερό σκεύος με το ποίο κοινωνούν ΚΑΙ ΟΛΟΙ οι άλλοι Χριστιανοί), ή κάποιο συνειδητό Χριστιανό, ο οποίος "μολύνθηκε" από την Θεία Κοινωνία. Και αυτό συμβαίνει για ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ολόκληρα χρόνια. Εδώ ΕΧΟΥΜΕ το χειροπιαστό ΠΕΙΡΑΜΑ και την ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, τα οποία ΑΠΑΙΤΕΙ υποχρεωτικά η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΧΤΕΣ....


    .
    IATΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 19-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
    .
    ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.
    .

    https://www.youtube.com/watch?v=OB4PEtxt9YE&feature=emb_logo


    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν ζουν οι γονείς του, γιατί με αυτά που κάνει και λέει, θα πάρουν μεγάλη μαχαιριά αν αποφασίσει ο Θεός να οργιστεί μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος νά τόν αποκεφαλίσει τόν
      αντίχριστο σατανογιατρό.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!