Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Σε πόσα λεπτά της ώρας τα ελληνικά Rafale θα βρίσκονται στα βάθη της Τουρκίας;



Oι Τούρκοι  Φ Ο Β Ο Υ Ν Τ Α Ι   την Eλληνική Πολεμική Αεροπορία. 

Η ενίσχυση με τα γαλλικά 'Rafale' έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή και η απόφαση της κυβέρνησης είναι πολύ σωστή. 
Την επαληθεύουν και οι αντιδράσεις της Τουρκίας...

Ελληνική Σημαία και Συμβολισμός και μυθολογία | astros-kynourianews.gr

Η Ελλάδα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την προμήθεια 18 αεροσκαφών Rafale με τη διαδικασία να έχει προχωρήσει αρκετά και να βρίσκεται στην φάση ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των δυο υπουργείων.

Την ίδια ώρα, η χώρα εξετάζει προσφορές για φρεγάτες 'ΜΕΚΟ' από τη Γερμανία, για φρεγάτες τύπου 'S' την Ολλανδία, ακόμα και από τις ΗΠΑ.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο με τις τουρκικές προκλήσεις και τις παραβατικές ενέργειες, αλλά και την παρουσία του Ορούτς Ρέϊς σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδος, επιταχύνουν την ανάγκη εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων, κυρίως για να αυξηθεί η αποτρεπτική ισχύς και σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που είναι μακριά από τις βάσεις των σωμάτων.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το κόστος για τα γαλλικά μαχητικά 'Rafale' θα κρατηθεί σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, περίπου στο 1 δισ. ευρώ με τιμές αποκτήσεως ανάλογες αυτών που προμηθευέται η Γαλλική Αεροπορία.

Διασταυρωμένες πληροφορίες από Ελλάδα και Γαλλία αναφέρουν, πως οι φρεγάτες 'Belharra' παραμένουν ζωντανές και ως εκ τούτων θα ακολουθήσει νέα επίσκεψη αξιωματούχων της γαλλικής 'DGA' και συζητήσεις με τη ΓΔΑΕΕ, με στόχο να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα καταφτάνει στην Αθήνα ομάδα της γαλλικής 'MBDA', με στόχο να συζητήσει για τα νέα βλήματα των πυραυλακάτων του Π.Ν. καθώς και τις νέες προοπτικές που διανοίγει η προοπτική της απόκτησης των 'Rafale' με επίκεντρο τους υπερσύγχρονους πυραύλους 'Meteor', τους Mica NG και φυσικά τα βλήματα ASTER 30 και SCALP NAVAL.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/se-posa-lepta-tis-oras-ta-ellinika-rafale-tha-vriskontai-sta-vathi-tis-toyrkias/

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!