Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο ! Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας Κοσμάς στόν 'Ευαγγελισμό', στά 76 του. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

 

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΑΡΡΑΛΕΟ ΙΕΡΑΡΧΗ, ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ "ΕΠΕΛΕΞΕ" Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΜΑΣ",
ΝΑ ΤΟΝ
ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΓΙΑ ...ΑΠΕΙΘΕΙΑ!
ΤΕΛΙΚΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ....



Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κοσμάς έπειτα από μάχη 25 ημερών με τον κορονοϊό. 

Εκοιμήθη στις 7.30΄ σήμερα Δευτέρα το πρωΐ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μετά τήν μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό.


Ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Έπειτα από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη 'Μ.Ε.Θ.' του 'Ευαγγελισμού', αποσωληνώθηκε και η κατάστασή του ήταν σταθερή, αλλά παρέμενε κρίσιμη τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το 'nafpaktianews.gr'.

Ο 76χρονος Μητροπολίτης είχε υποβληθεί επίσης σε τραχειοστομία, ενώ το οξυγόνο του έχει βελτιωθεί. 

https://www.ereportaz.gr/ekoimithi-o-mitropolitis-kosmas-apo-koronoio-itan-anemvoliastos/

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς, είχε ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ εμβολιασθεί και ότι από κορονοϊό έφυγε από τήν ζωή πρό 20ημέρου  η αδελφή του, μέ τήν οποία ζούσαν μαζί στήν πόλη του Αγρινίου.

--------------------------


Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, Σκουτεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας1945-2022), ήταν Έλληνας επίσκοπος και Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το 2005[1] ως το 2022.

Γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας το 1945. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής το 1971 και από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1976[2].

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο το 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από 30 χρόνια. 

Στις 5 Οκτωβρίου 2005 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η χειροτονία του έγινε στις 8 Οκτωβρίου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο[2].

Το 2021, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον παρέπεμψε σε εκκλησιαστικό ανακριτή για την κατηγορία της απείθειας προς τις αποφάσεις της σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα 2021 και τα μέτρα πρόληψης της COVID-19[3].

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%91%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%82

ΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ!

2 σχόλια:

  1. Για τον σεβασμιωτατο Μητροπολιτη Κοσμα Αιτωλιας και Ακαρνανιας
    δεν υπηρχαν μονοκλωνικα Αντισωματα
    απ οτι ψυθηριζτεται οτι οποιος πηγαινει στο νοσοκομειο
    κα ειναι ανυμβολιαστος ειτε πασχει απο κορονοιο
    ειτε παει στο νοσοκομειο απο αλλη αιτια
    δεν τον παρεχουν ιατρικη βοηθεια και τον αφηνουν
    να πεθανει ειτε τον αποτελειωνουν οι γιατροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!