Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

'Al Ghad tv' - Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Ισραηλινοί ε ξ τ ρ ε μ ι σ τ έ ς ΑΠΕΙΛΟΥΝ τήν χριστιανική ύπαρξη!

 


«Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Ισραηλινοί εξτρεμιστές απειλούν τη χριστιανική ύπαρξη», έχει τίτλο το δημοσίευμα

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' κατηγόρησε ισραηλινές εξτρεμιστικές ομάδες ότι απειλούν την παρουσία  των χριστιανών στην Παλιά Πόλη, σε δηλώσεις του, οι οποίες απορρίφθηκαν από Ισραηλινούς αξιωματούχους ως αβάσιμες.


Σε δημοσίευμα των  'Times' του Λονδίνου το Σάββατο, ο πατριάρχης είπε, ότι πιστεύει ότι ο στόχος ήταν να διωχθεί η χριστιανική κοινότητα από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, η οποία φιλοξενεί τοποθεσίες ιερές για τις τρεις θρησκείες, τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ.

Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένης της Παλιάς Πόλης, μαζί με τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας στον πόλεμο του 1967. 

Προσάρτησε την Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά τον πόλεμο σε μια κίνηση που δεν κέρδισε  τη διεθνή αναγνώριση.

«Η παρουσία μας στην Ιερουσαλήμ είναι υπό απειλή», έγραψε ο πατριάρχης στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε μια ημέρα μετά τον ένδοξο εορτασμό των Χριστουγέννων των Ελλήνων Ορθοδόξων.

«Οι εκκλησίες μας απειλούνται από ισραηλινές εξτρεμιστικές ομάδες... 

Στα χέρια αυτών των Σιωνιστών εξτρεμιστών, η χριστιανική κοινότητα στην Ιερουσαλήμ υποφέρει πολύ», είπε.

«Τα αδέρφια και οι αδελφές μας είναι θύματα εγκλημάτων μίσους. 

Οι εκκλησίες μας βεβηλώνονται και βανδαλίζονται τακτικά. 

Οι κληρικοί μας εκφοβίζονται επανειλημμένα».

Σημειώνοντας ότι οι εξτρεμιστές είναι Ισραηλινοί, η κριτική του πατριάρχη ήταν πιο αυστηρή από την κριτική που εξέδωσαν σε συλλογική δήλωση οι επικεφαλής άλλων εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ πριν από τα Χριστούγεννα.

Η ανακοίνωσή τους έκανε λόγο για «επανειλημμένες και επίμονες επιθέσεις από περιθωριακές εξτρεμιστικές ομάδες», αλλά δεν τους προσδιορίζει ως Ισραηλινούς.

Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε πέρυσι για τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο ανέφερε ότι κληρικοί και χριστιανοί επισκέπτες συνεχίζουν να αναφέρουν παρενόχληση και εξευτελισμούς από υπερορθόδοξους Εβραίους στην Ιερουσαλήμ.

alghad.tv

The Hellenic Information Team

https://www.echedoros-a.gr/2022/01/al-ghad.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!