Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΥΠΟΠΤΟ.... Τό «χάπι των τζιχαντιστών» Captagon - Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια σέ συσκευασίες μέ ανάποδη ...σβάστικα, εντοπίσθηκαν σέ παραλίες της Ρόδου και της Μεγίστης!


Το συγκεκριμένο χάπι φέρεται να χρησιμοποιείται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ως διεγερτικό, για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, ενώ πιστεύεται ότι αποτελεί και πηγή εσόδων για τους τζιχαντιστές.

Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια σε συσκευασίες με... σβάστικα εντοπίστηκαν σε παραλίες της Ρόδου και της Μεγίστης...




Εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν, δύο τσουβάλια, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων τα ένα από το άλλο, που περιείχαν 90 πλαστικές συσκευασίες με δισκία ναρκωτικών ουσιών τύπου CAPTAGON - Η συνολική τους ποσότητα εκτιμάται στα 181.800

Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια εντοπίστηκαν σε παραλίες της Ρόδου και της Μεγίστης μέσα σε πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες εξωτερικά έφεραν το σύμβολο της σβάστικας.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τα ναρκωτικά εντοπόστηκαν την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο περιπολίας στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην παραλιακή περιοχή Κάτω Πέτρες της Ρόδου.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν, δύο τσουβάλια, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων τα ένα από το άλλο, που περιείχαν 90 πλαστικές συσκευασίες με δισκία ναρκωτικών ουσιών τύπου CAPTAGON, ορισμένα εκ των οποίων ήταν αλλοιωμένα λόγω εισροής θαλασσινού νερού. 

Η συνολική τους ποσότητα εκτιμάται στα 181.800.


Παράλληλα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης ότι εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν σε παραλιακή οδό της Μεγίστης, 40 συσκευασίες που περιείχαν ίδια δισκία, η ποσότητα των οποίων υπολογίζεται στα 80.800.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου προκειμένου να διαπιστωθεί πως βρέθηκαν στις παραλίες οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά χάπια.

https://www.protothema.gr/greece/article/1201890/hiliades-narkotika-hapia-mesa-se-suskeuasies-pou-eferan-to-sumvo/


http://ellinonea.blogspot.com/2022/01/captagon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!