Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

"Τό ιδανικό μέρος, γιά έναν 'ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ' σαν εσένα." ΡΕΖΙΛΙ έγινε η Ούρσουλα στό Παλέρμο!....

 

Η von der Leyen στο μνημείο Falcone: Θύελλα αντιδράσεων στο Παλέρμο!


Ο Giovanni Falcone πέθανε επειδή ερεύνησε βρώμικες επιχειρηματικές συναλλαγές της πολιτικής. Ενόψει των αμφίβολων μηχανορραφιών της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πολλοί θεωρούν ακατάλληλη την επίσκεψή της στο μνημείο του δικαστή.

https://transition-news.org/von-der-leyen-am-falcone-denkmal-shitstorm-in-palermo


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen δεν έδωσε καλή εντύπωση κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στην Ιταλία. 

Η ηγέτης των Βρυξελλών βρέθηκε στο Παλέρμο για να συναντηθεί με φοιτητές από το εκεί πανεπιστήμιο. Παράλληλα, άδραξε την ευκαιρία να επισκεφθεί το μνημείο Capaci, αναφέρει το Byoblu (https://www.byoblu.com/2023/02/23/von-der-leyen-al-monumento-in-memoria-di-falcone-ma-viene-riempita-di-insulti/). Αυτό το μνημείο βρίσκεται στον τόπο της

Η Ursula von der Leyen έκανε το λάθος να ανακοινώσει με υπερηφάνεια την παρουσία της σε αυτό το μνημείο στο Twitter (https://twitter.com/vonderleyen/status/1628661207937736706). Δεν φαίνεται να προέβλεψε τις αγανακτισμένες αντιδράσεις, αλλά και μια χιονοστιβάδα προσβολών που έπεσε πάνω στον Πρόεδρο της Επιτροπής. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης έρευνας, η παρουσία σας δεν τιμά κανέναν. Πείτε μας ξεκάθαρα για τη σχέση σας με την Pfizer και μετά θα μιλήσουμε. Ο δικαστής Φαλκόνε ήταν άνθρωπος του νόμου».

«Δεν σας θέλουμε, μείνετε σπίτι. Ο Φαλκόνε και ο Μπορσελίνο θα γυρίζουν μέσα στους τάφους τους όταν έρθετε».

«Ως Σικελός, θα το εκτιμούσα αν απέφευγες να πλησιάσεις τον Φαλκόνε, δεν έχεις ούτε το ανάστημά του ούτε το ήθος του. Ευχαριστώ».

«Η τιμή του Φαλκόνε και του Μπορσελίνο, δύο εξαιρετικών ανδρών για τους οποίους εμείς οι Ιταλοί εξακολουθούμε να είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες, είναι τόσο άψογη όσο και το αίσθημα δικαιοσύνης τους. Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για σένα».

Το ιδανικό μέρος για έναν γκάνγκστερ σαν εσένα."

«Ο Φαλκόνε θα έλεγε: "Ακολουθήστε τα χρήματα και θα βρείτε τη μαφία"».

Υπάρχουν αμέτρητοι υπαινιγμοί για το σκάνδαλο της απώλειας μηνυμάτων WhatsApp μεταξύ της von der Leyen και του Albert Bourla, διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer. Πράγματι, η Πρόεδρος της Επιτροπής απέτυχε να εγγυηθεί τη διαφάνεια για την οποία αγωνίστηκε ο Giovanni Falcone κατά τη διάρκεια της ζωής του, σημειώνει ο Byoblu.

Γίνεται επίσης αναφορά στο σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη η von der Leyen στη Γερμανία. 

Ως υπουργός Άμυνας της "Μέρκελ", ήρθε στο στόχαστρο της Bundestag επειδή είχε δαπανήσει 155.000.000 ευρώ για εξωτερικές συμβουλές. 

Το θέμα δεν επιλύθηκε ποτέ πλήρως

To Byoblu συνοψίζει:

«Εν ολίγοις, η φιγούρα της Ursula von der Leyen συγκρούεται με το μνημείο στη μνήμη ενός δικαστού, που πέθανε ακριβώς επειδή είχε ερευνήσει τη βρώμικη δουλειά της πολιτικής».

Πηγή:

Byoblu: Von der Leyen al monumento in memoria di Falcone, ma viene riempita di insulti - 23 Φεβρουαρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!