Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Η φωτογραφία (μέ τό χαρούμενο μουτράκι), "τό δελφίνι του ποταμού Αμαζονίου" κερδίζει το ΒΡΑΒΕΙΟ υποβρύχιου φωτογράφου της χρονιάς! - Δίπλα στίς ζούγκλες καί τά ναυάγια της θαλάσσης.

 

Εμείς οι άνθρωποι μπορεί να φανταζόμαστε την κατοικία μας στην ξηρά, ως ένα αρκετά ωραίο μέρος, αλλά η φύση έχει εφοδιάσει ένα ολόκληρο σύμπαν γεμάτο σκηνές που μας κόβει την ανάσα από την ομορφιά του κάτω από το νερό (https://www.theepochtimes.com/t-underwater). Και απλά περιμένει τους φωτογράφους της ξηράς να αγκαλιάσουν τη θαλάσσια μεγαλοπρέπειά του.


Ο Υποβρύχιος Φωτογράφος της Χρονιάς (UPY) επικεντρώνεται ειδικά σε αυτό το περιβάλλον υδάτινων εικαστικών καλλιτεχνών με κάμερα στον ετήσιο διαγωνισμό του, παρουσιάζοντας μερικές από τις καλύτερες υποβρύχιες φωτογραφίες στον κόσμο. 

Δεν χρειάζεται να είναι ούτε από τον ωκεανό. 

Οι εικόνες μπορεί να προέρχονται από ποτάμια ή ακόμα και από τη δική σας πισίνα στην αυλή.

Η φετινή νικήτρια του UPY, Kat Zhou από τις Ηνωμένες Πολιτείες, απαθανάτισε μια μαγική στιγμή που ονομάστηκε "Boto Encantado" κατά τη διάρκεια ενός ηλιοβασιλέματος στον ποταμό Αμαζόνιο. 

Παρουσιάζει το απειλούμενο δελφίνι του ποταμού, σε μια χωρισμένη εικόνα που απεικονίζει το τοπίο πάνω και κάτω από τη σκοτεινή, θολή ίσαλο γραμμή του ποταμού.

Η Zhou θριάμβευσε πάνω από 6.000 άλλες συμμετοχές από 72 χώρες με τη λήψη ενός σόλο ποταμίσιου δελφινιού στο ηλιοβασίλεμα και διεκδίκησε τον κορυφαίο τίτλο του Υποβρύχιου Φωτογράφου της Χρονιάς 2023.

Υποβρύχιος Φωτογράφος της Χρονιάς 2023

Μοιράζοντας λίγη από την έμπνευση πίσω από το πλάνο της, η Zhou αφηγήθηκε έναν τοπικό θρύλο της Νότιας Αμερικής:

«Υπάρχει ένας θρύλος μεταξύ των ντόπιων ότι τα δελφίνια του ποταμού, ή "botos", μπορούν να μετατραπούν σε όμορφους άνδρες γνωστούς ως "boto encantado" για να αποπλανήσουν τις γυναίκες», είπε στο UPY. 

«Αν και δεν ήμουν μάρτυρας της μεταμόρφωσης, μαγεύτηκα από αυτά τα όμορφα θηλαστικά με διαφορετικό τρόπο. 

Παρατηρώντας πώς τα δελφίνια έβγαζαν μερικές φορές τα ράμφη τους πάνω από την επιφάνεια του νερού, ήθελα να τραβήξω μια διαχωρισμένη φωτογραφία με φόντο το ηλιοβασίλεμα. 

Αν και το νερό ήταν τόσο σκοτεινό που τραβούσα στα τυφλά, αυτό το δελφίνι μου χάρισε μια τέλεια πόζα και χαμόγελο!»

Σημειώνει ότι καθώς περισσότεροι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στον Αμαζόνιο άρχισαν να ζουν πιο κοντά στα δελφίνια.

«Πολλά ποταμίσια  δελφίνια έχουν σκοτωθεί για χρήση ως δόλωμα ψαριών, πνίγηκαν μέσα σε δίχτυα ή δηλητηριάστηκαν από τη ρύπανση του υδραργύρου από την εξόρυξη», είπε. 

«Φοβάμαι ότι μια μέρα τα botos θα γίνουν πραγματικά μόνο μυθικά πλάσματα».

Για τη μαγευτική σκηνή ηλιοβασιλέματος του Zhou από τον ποταμό Αμαζόνιο, ο πρόεδρος των κριτών του διαγωνισμού, Alex Mustard, είπε ότι ήταν «με την πρώτη ματιά απλό, μετά απλά τέλειο».

https://www.theepochtimes.com/amazon-river-dolphin-wins-underwater-photographer-of-the-year-beside-sea-jungles-and-shipwrecks_5074629.html?utm_source=goodeveningnoe-ai&src_src=goodeveningnoe-ai&utm_campaign=gv-&src_cmp=gv-&utm_medium=email&est=%2Fgts11kQyZVxBLt%2FdHp2STpWdS%2BzrykFgHKB9SmCa6XhWCpEnVWNq0teBEk%3D

(Eπισκεφθείτε και απολαύστε τις υπέροχες φωτογραφίες, εντός του συνδέσμου)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!