Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η συνεργασία της 'F o r d' μέ τήν κομμουνιστική Κίνα, γιά τήν κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, θεωρείται ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ γιά τήν Εθνική Ασφάλεια!

 


Η ανακοίνωση της Ford για συνεργασία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων με την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) έχει προκαλέσει σημαντική ανησυχία για τους πιθανούς κινδύνους για την οικονομία και την εθνική ασφάλεια.


Η συνεργασία θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στο Marshall του Μίσιγκαν, για την παραγωγή μπαταριών λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού άλατος, κοινώς γνωστών ως LFP. 

Αυτός ο τύπος μπαταρίας είναι λιγότερο ενεργειακά πυκνός και φθηνότερος από τον συνδυασμό νικελίου-κοβαλτίου-μαγγανίου που είναι ο σημερινός ηγέτης της αγοράς.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η CATL θα προμηθεύει τεχνολογία μπαταριών EV, κάποιο εξοπλισμό και εργαζόμενους, ενώ μια θυγατρική που ανήκει στη Ford θα απασχολεί τους εργαζόμενους και θα κατέχει το εργοστάσιο.

Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την προσπάθεια του κινεζικού καθεστώτος να εισχωρήσει οικονομικά και στρατιωτικά, όπως η κατάρριψη ενός κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού που αιωρούνταν πάνω από αμερικανικές στρατιωτικές τοποθεσίες στα τέλη Ιανουαρίου, ανέφεραν οι Epoch Times αυτή την εβδομάδα.

Η συνεργασία εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των αμερικανικών προϊόντων για τους Αμερικανούς καταναλωτές και τη δυνατότητα των κινεζικών εταιρειών να αποκτήσουν αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των Αμερικανών ανταγωνιστών τους. Για να κατευνάσει αυτές τις ανησυχίες, η Ford πρέπει να θεσπίσει ένα σαφές σύνολο κανόνων και κανονισμών για να διασφαλίσει ότι η συμφωνία δεν θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και εθνική ασφάλεια της Αμερικής. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυστηρή εποπτεία της χρήσης της κινεζικής τεχνολογίας και των εργαζομένων, καθώς και την ανταλλαγή ιδιόκτητων πληροφοριών.

Η Ford πρέπει επίσης να αποδείξει ότι οι προσπάθειές της να ανοίξει νέα εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε περισσότερες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερες οικονομικές επενδύσεις στη χώρα, συνέχισε η αναφορά.

Οι ηγέτες της Ford και του Μίσσιγκαν χαιρέτισαν τη συμφωνία ως σημαντικό οικονομικό κέρδος για την πολιτεία, με την κυβέρνηση του Μίσσιγκαν Gretchen Whitmer, Δημοκρατική, να φωνάζει για την προβλεπόμενη δημιουργία 2.500 θέσεων εργασίας ως σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της πολιτείας. 

Ενώ αυτές οι θέσεις εργασίας είναι ευπρόσδεκτες, ορισμένοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για τη συνεργασία της Ford με μια κινεζική εταιρεία, δεδομένου του απώτερου στόχου της κινεζικής κυβέρνησης να αντικαταστήσει τις αμερικανικές βιομηχανίες στην παγκόσμια οικονομία. 

Μια τέτοια συνεργασία, υποστηρίζουν, θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Epoch Times.

Η συμφωνία στο Μίσσιγκαν έρχεται καθώς ο GOP της Βιρτζίνια Glenn Youngkin αφαίρεσε την πολιτεία του από την εξέταση για το νέο εργοστάσιο λόγω της συνεργασίας της Ford με μια κινεζική εταιρεία.

Ο Youngkin υπερασπίστηκε σθεναρά την απόφασή του να απορρίψει ένα προτεινόμενο έργο με Κινέζους επενδυτές στην πολιτεία του. 

Υποστήριξε ότι το έργο είχε εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, ενώ ενδεχομένως να παραβιάζει και τα κίνητρα του ομοσπονδιακού νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης υποστήριξε ότι η δομή του έργου θα μπορούσε να είχε δεσμεύσει μια κύρια βιομηχανική περιοχή για κάτι που μπορεί να μην ήταν επιτυχές. 

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απόσυρση της εξέτασης της πολιτείας ήταν προς το συμφέρον των φορολογουμένων της Βιρτζίνια, ανέφερε η WUSA (https://www.wusa9.com/article/news/local/virginia/glenn-youngkin-why-he-killed-ford-motor-plant-for-electric-vehicle-batteries-virginia/65-a9087ba6-a9da-4426-b414-b27a2a0c047e) αυτή την εβδομάδα.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Terry Kilgore υπερασπίστηκε τον κυβερνήτη, λέγοντας ότι ο Youngkin είχε ενεργήσει με νόμιμες ανησυχίες και διατήρησε το megasite για άλλες προοπτικές, ανέφερε το πρακτορείο.

«Ο κυβερνήτης Youngkin και η ομάδα του το εξέτασαν και αποφάσισαν ότι αυτή δεν ήταν η καλύτερη συμφωνία για τη Βιρτζίνια», είπε.

Ο Youngkin περιέγραψε το εργοστάσιο μπαταριών της Ford, ως «δούρειο ίππο» για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα για να υπονομεύσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ενισχύσουν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και να προστατεύσουν την τεχνολογία της από κλοπή.

«Ενώ η Ford είναι μια εμβληματική αμερικανική εταιρεία, έγινε σαφές ότι αυτή η πρόταση θα χρησιμεύσει ως μέτωπο για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική μας ασφάλεια και το προσωπικό απόρρητο στην Βιρτζίνια», δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη του GOP στους Epoch Times.

Ένας εταίρος με έδρα την Ουάσινγκτον σε μια παγκόσμια δικηγορική εταιρεία που ειδικεύεται σε διαφορές εθνικής ασφάλειας πιστεύει ότι η επιτυχία της συμφωνίας εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα της πίστωσης φόρου για τον Διακανονισμό Ατομικής Συνταξιοδότησης (IRA). 

Για να διασφαλίσει την επιλεξιμότητα της Ford για την πίστωση φόρου και επίσης να αντισταθμίσει την CATL, η Ford επινόησε ένα σχέδιο που περιελάμβανε τη χρήση άλλων πηγών κεφαλαίων που δεν ήταν διαθέσιμες χωρίς την πίστωση φόρου.

"Στο τέλος της ημέρας, η [CATL] είναι μια κινεζική εταιρεία με Κινέζους υπηκόους και δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Και πρόκειται να εργαστούν εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την κάλυψη της Ford, μιας από τις πιο εμβληματικές μάρκες των ΗΠΑ στον κόσμο, παρόλο που η συμπεριφορά, η μεταφορά τεχνολογίας και τα οικονομικά κίνητρα είναι όλα τα ίδια σαν να ήταν η Ford και η CATL που εργάζονται δίπλα-δίπλα σε μια κοινοπραξία 50-50, " δήλωσε η πηγή του εισαγγελέα στους Epoch Times.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

TheEpochTimes.com

WUSA.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!