Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Τό Πεντάγωνο σχεδιάζει νά χρησιμοποιήσει σμήνος 'DRONES', που μεταφέρει ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ (!), ως νέο όπλο μαζικής καταστροφής!!!!

 


https://www.naturalnews.com/2023-02-21-pentagon-plans-missile-carrying-drone-swarm-wmd.html

 

(Natural News) Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Άμυνας (DOD) σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα σμήνος drones (http://studyfinds.org/weapon-of-mass-destruction-drones/) ως νέο όπλο μαζικής καταστροφής (WMD). 


Θα περιλαμβάνει τον στρατό που προφανώς χειρίζεται μια ατελείωτη εισβολή μη επανδρωμένων οχημάτων στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Ενώ σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες του έργου στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA - Defense Advanced Research Projects Agency) ταξινομούνται, τα Αυτόνομα Προσαρμοστικά Σμήνη Πολλαπλών Τομέων (AMASS - Autonomous Multi-Domain Adaptive Swarms-of-Swarms) φέρεται να αναφέρονται σε ομοσπονδιακά έγγραφα σύμβασης.

Σύμφωνα με τη στρατηγική, χιλιάδες μικρά εναέρια, επίγεια και υποβρύχια drones θα συνεργαστούν (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-11737323/US-Pentagon-developing-new-weapon-mass-destruction-includes-THOUSANDS-drones.html) για να καταστρέψουν τις εχθρικές άμυνες. 

Τα αυτοματοποιημένα drones θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους και άλλα εργαλεία για την εκπλήρωση της αποστολής τους. 

Το GPS αναγνώρισης στόχων και τα jammers ραντάρ θα τους βοηθούσαν στην προσπάθεια. (Σχετικά: Πόλεμος επόμενης γενιάς: Η DARPA δοκιμάζει «σμήνη drone» που θα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη, όχι με ανθρώπους. https://naturalnews.com/2020-02-09-next-gen-warfare-darpa-tests-drone-swarms-ai.html)

Σύμφωνα με την DARPA, τα σμήνη θα οριστούν «μέσω μιας διαδικασίας βελτιστοποίησης που λαμβάνει υπόψη τους στόχους της αποστολής, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους, τη διαθεσιμότητα πόρων, τις δυνατότητες σμήνους και το χρονοδιάγραμμα». Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρόσθεσε ότι στόχος αυτού του έργου είναι να κρατήσει τους ανθρώπους στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, με τα drones να περιμένουν άδεια λειτουργίας εάν αποτύχουν οι επικοινωνίες. Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι θα υπάρχουν άνθρωποι κάπου που θα επιβλέπουν και θα μπορούν να αναλάβουν δράση εάν χρειαστεί.

Χιλιάδες μονάδες θα μπορούν να επικοινωνούν, να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συντονίζουν τις δράσεις αυτόνομα με ένα σύστημα ελέγχου που θα το εποπτεύει. 

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες ομάδες με χερσαία, εναέρια και θαλάσσια στοιχεία θα παρουσιάσουν επιπλοκές και θα καταστήσουν την επικοινωνία περισσότερο πρόβλημα.

Η ανάπτυξη του έργου AMASS θα περιλαμβάνει δοκιμές τόσο με πραγματικά όσο και με εικονικά σμήνη drone, στη συνέχεια αυξάνοντας αργά το μέγεθος και την πολυπλοκότητά τους. 

Οι προσφορές για το συμβόλαιο των 78 εκατομμυρίων δολλαρίων έληξαν στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (http://militarytech.news/) στο πεδίο της μάχης από το 2001, αλλά έκτοτε έχει βελτιωθεί για να χρησιμοποιήσει μικρότερες, πιο μυστικές μηχανές για να διεισδύσει στις εχθρικές γραμμές, να καταστρέψει στρατόπεδα ή ακόμη και να μπλοκάρει εχθρικές τεχνολογίες.

Τα ηθικά ζητήματα αφθονούν στο έργο σμήνους drone

Το έργο «σμήνος σμηνών» του DoD, ωστόσο, γίνεται γεμάτο με αυξανόμενα ζητήματα ηθικής και ασφάλειας. Οι επικριτές δείχνουν ότι η λειτουργία αυτών των μηχανών θα είναι δύσκολη, αυξάνοντας την πιθανότητα θανατηφόρας δύναμης χωρίς άμεση επίβλεψη.

Ο συνεργάτης πολιτικής του Πανεπιστημίου George Mason (http://www.gmu.edu/) Zachary Kallenborn, επεσήμανε ότι παραμένει ασαφές, πώς η AMASS θα διαχειριστεί την ανεξαρτησία της.

«Καθώς το σμήνος μεγαλώνει σε μέγεθος, θα γίνει σχεδόν αδύνατο για τους ανθρώπους να διαχειριστούν τις αποφάσεις. 

Θα χρειαστεί αυτονομία και τεχνητή νοημοσύνη για να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις – με όλη την ευθραυστότητα που αυτό συνεπάγεται», ανέφερε σε δήλωσή του. 

«Ένα τεράστιο σμήνος drone επιρρεπές σε σφάλματα θα ήταν ένα τρομακτικό πράγμα - ένα νέο όπλο μαζικής καταστροφής».

Ο Gregory Allen, διευθυντής του Ai Governance Project στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι το Πεντάγωνο δοκιμάζει ορδές drones εδώ και αρκετό καιρό. 

Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες ότι το AMASS θα μπορούσε να ολοκληρώσει αποστολές χωρίς να καταφύγει σε θανατηφόρα δύναμη.

«Θεωρητικά, το AMASS θα μπορούσε να είναι εντελώς μη θανατηφόρο - πραγματοποιώντας παρεμβολές ή άλλες μη κινητικές επιθέσεις για την υποστήριξη άλλων πλατφορμών που καταστρέφουν πραγματικά τις άμυνες», δήλωσε ο Allen, επίσης συγγραφέας για την τρομοκρατία των όπλων μαζικής καταστροφής και την εσωτερική ασφάλεια. 

«Νομίζω ότι αυτό είναι απίθανο όμως».

Το AMASS δεν είναι το μόνο έργο DARPA που περιλαμβάνει αυτόνομα drones. 

Η DARPA κατασκευάζει το Έργο OFFSET ή το Πρόγραμμα Τακτικής με δυνατότητα Σμήνους OFFensive, το οποίο θα περιλαμβάνει έως και 250 εναέρια και χερσαία drones.

Η πρώτη πραγματική μάχη σμήνους drone πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ σε μια σύγκρουση του 2021 με τη Χαμάς στη Γάζα, αν και όχι στην ίδια κλίμακα με το AMASS. 

Ένα χρόνο αργότερα, ο πόλεμος Ρωσσίας-Ουκρανίας έδειξε ότι τα χαμηλού κόστους drones μπορούν να είναι αποτελεσματικά στην καταστροφή αρμάτων μάχης, κατακλύζοντας αεράμυνες και καταστρέφοντας τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε DroneWatchNews.com για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα drones που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που εξηγεί πώς ένα σμήνος drone θα γινόταν ένα WMD (http://www.brighteon.com/5834d3d6-a4a2-45bb-bd3d-de4fcda46aa3).

(βίντεο)


Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι Ghost of Ruth Drown στο Brighteon.com.

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Η Ρωσσία και η Κίνα σημειώνουν εκπληκτική πρόοδο σε αντιδορυφορικά σμήνη drones, όπλα λέιζερ για να κερδίσουν τον διαστημικό πόλεμο.

Πόλεμος υψηλής τεχνολογίας: Η Τουρκία θα αναπτύξει στρατιωτικά drones με ΠΟΛΥΒΟΛΑ.

Η Κίνα αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να ανταγωνιστεί τον αμερικανικό στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Άμυνας που διέρρευσε.

Η χρήση drone διευρύνεται στην Ουκρανία, φέρνοντας μαζί της πιθανή αυγή ρομποτικών φονικών μηχανών.

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που θα αναπτύξει σμήνη drone.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

StudyFinds.org

DailyMail.co.uk

Brighteon.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!