Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ: «Κατάχρηση εξουσίας»: Ο Εσθονός συντηρητικός ηγέτης, υπόσχεται τήν ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νέου νόμου, γιά τόν «γάμο» ατόμων του ιδίου φύλου....

 


«Φυσικά, γνωρίζουμε ότι η επιβολή αυτού του νόμου θα ακολουθηθεί αναπόφευκτα από την εισαγωγή αντίστοιχης ιδεολογικής κατήχησης σε νηπιαγωγεία και σχολεία, μετατρέποντάς τα σε εργαλεία ιδεολογικής χειραγώγησης».

(φωτό: Varro Vooglaid)

 (LifeSiteNewsΣημείωση του συντάκτη: Ο γάμος στην Εσθονία έχει «μολυνθεί», αλλά δεν παρέμειναν όλοι οι Εσθονοί σιωπηλοί και τον άφησαν να συμβεί. 


Ο Varro Vooglaid, μέλος του εσθονικού κοινοβουλίου και πρόεδρος του Εσθονικού Ιδρύματος για την Προστασία της Οικογένειας και της Παράδοσης, μίλησε στις 20 Ιουνίου 2023 κατά της νομοθεσίας που διαγράφει τον γάμο στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης και τον αντικαθιστά με μια σχέση χωρίς φύλο που μιμείται τον αρχαίο θεσμό. 

Ο Vooglaid δήλωσε ότι οι συντηρητικοί θα απορρίψουν εντελώς την επιβολή του και θα αντιστρέψουν την «κατάχρηση της κρατικής εξουσίας με την πρώτη ευκαιρία». Ακολουθεί μετάφραση της ομιλίας του, η οποία εκφωνήθηκε στα εσθονικά.

Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία της Εσθονίας ως ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ, καθώς η κυβέρνηση, που δικαίως χαρακτηρίζεται ως συνασπισμός ψευτών, προωθεί σθεναρά έναν νόμο που διαστρεβλώνει την έννοια του γάμου, αγνοεί την πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης και διαστρεβλώνει την έννοια του γάμου στο νομικό πλαίσιο της Δημοκρατίας της Εσθονίας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και της χορήγησης στους λεγόμενους ομοφυλόφιλους του δικαιώματος υιοθεσίας παιδιών.

Σε μια πρόσφατη παρέλαση των λεγόμενων σεξουαλικών μειονοτήτων στο [πρωτεύουσα] Ταλίν, ένας συμμετέχων κρατούσε ένα σύνθημα που έγραφε: «Θέλουμε επίσης να μολύνουμε το γάμο!» 

Αυτό ακριβώς είναι το αντικείμενο αυτού του σχεδίου νόμου – η βεβήλωση της ιερότητας του γάμου στο όνομα της Δημοκρατίας της Εσθονίας. Οι συζυγικές σχέσεις, οι οποίες είναι ιερές για πολλούς ανθρώπους, εξισώνονται με τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, τις οποίες πολλοί θεωρούν ανήθικες. Έτσι, η έννοια του γάμου, όπως ήταν γνωστή στην Εσθονία, καταστρέφεται.

Αυτό βλάπτει σοβαρά τη σχέση πολλών ανθρώπων με τη Δημοκρατία της Εσθονίας, διότι είναι δύσκολο να αγαπάς και να σέβεσαι μια χώρα που συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο. Υποδαυλίζει επίσης κοινωνικές εντάσεις, δημιουργεί συνθήκες για την ανάπτυξη της μισαλλοδοξίας και τροφοδοτεί το μίσος και τις συγκρούσεις. Δεν είναι απίθανο ότι κούφια συνθήματα κρύβουν την επιθυμία να διαιρέσουν την κοινωνία και να δημιουργήσουν διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η νομιμοποίηση του λεγόμενου γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι ένα ιδεολογικό σχέδιο που δεν βασίζεται στην επιθυμία επίλυσης πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων, αλλά στοχεύει στην αναμόρφωση των κοινωνικών αξιών – όχι απλώς στην ανοχή των ομοφυλοφιλικών σχέσεων (είναι ήδη ανεκτές), αλλά στην έγκρισή τους και την αναγνώρισή τους ως ίσων με τις συζυγικές σχέσεις. 

Φυσικά, γνωρίζουμε ότι την επιβολή αυτού του νόμου θα ακολουθήσει αναπόφευκτα η εισαγωγή αντίστοιχης ιδεολογικής κατήχησης σε νηπιαγωγεία και σχολεία, μετατρέποντάς τα σε εργαλεία ιδεολογικής χειραγώγησης.

Αυτό που αξίζει να καταδικαστεί δεν είναι μόνο η προτεινόμενη νομοθετική τροποποίηση, αλλά και ο δόλιος και ασεβής τρόπος με τον οποίο εκτελείται αυτό το έργο – χωρίς να ζητείται ή να λαμβάνεται εντολή από τους ψηφοφόρους (κάτι που είναι σαφώς αντιδημοκρατικό), χρησιμοποιώντας παραπλανητικά συνθήματα και παραπλανώντας το κοινό (όπως η ρητορική της «ισότητας του γάμου») και σπεύδοντας στη διαδικασία, ενώ μόνο επιφανειακά εμπλέκεται με το κοινό.

 

Ας θυμηθούμε ότι, μόλις πριν από λίγα χρόνια, η πρωθυπουργός Kaja Kallas δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη παροχής συνταγματικής προστασίας για τον ορισμό του γάμου στην Εσθονία, διότι καμμία πολιτική δύναμη δεν σχεδιάζει να επιτεθεί ή να ξαναγράψει τον ορισμό του γάμου. 

Τώρα, όμως, βλέπουμε ότι το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα με επικεφαλής την κ. Kallas είναι μία από εκείνες τις δυνάμεις που κάνουν ακριβώς αυτό, έχοντας εγκαταλείψει εντελώς το σχετικό σχέδιο πριν από τις εκλογές. Με άλλα λόγια, έχουν πει ψέμματα στο κοινό, όπως και σε πολλά άλλα θέματα.

Το γεγονός ότι αυτό το σχέδιο αγνοεί είναι ότι η κρατική αρχή δεν έχει την εξουσία να ξαναγράψει την έννοια του γάμου και της οικογένειας σε νόμους ή να αφαιρέσει το φυσικό δικαίωμα των παιδιών σε μητέρα και πατέρα. 

Ο γάμος και η οικογένεια δεν είναι κοινωνικές κατασκευές, αλλά θεσμοί που βασίζονται στην ανθρώπινη φύση, των οποίων ο πυρήνας έγκειται στη θεμελιώδη διαφορά και συμπληρωματικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, επιτρέποντας τη συνέχιση της ανθρώπινης ζωής.

Έτσι, η δημιουργία και η ανατροφή των παιδιών και η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για το σκοπό αυτό βρίσκονται στον πυρήνα των θεσμών της οικογένειας και του γάμου.

Δυστυχώς, το Σύνταγμα δεν αγγίζει τον συνασπισμό των ψευτών. Τα μέλη της Συνταγματικής Συνέλευσης δήλωσαν κατηγορηματικά ότι, κατά τη σύνταξη του Συντάγματος, κανείς δεν σκέφτηκε καν να εξετάσει ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας ως οικογένεια. 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναγνώρισε επίσης πρόσφατα ότι «κατά τη στιγμή που εγκρίθηκε το Σύνταγμα σε δημοψήφισμα, τόσο οι συντάκτες όσο και οι συμμετέχοντες στο δημοψήφισμα κατανοούσαν τους συζύγους που αναφέρονται στο άρθρο 27, παράγραφος 2 του Συντάγματος ως άνδρες και γυναίκες, επειδή αυτή ήταν η αντίληψη του γάμου εκείνη την εποχή». 

Αν και το Σύνταγμα δεν έχει τροποποιηθεί, ο συνασπισμός των ψευτών υποθέτει ότι το νόημα του Συντάγματος έχει αλλάξει κάπως – αλλάξει για να ευθυγραμμιστεί με τις νέες ιδεολογικές φιλοδοξίες. Μια τέτοια ερμηνεία του Συντάγματος είναι απλώς γελοία και χλευάζει την ιδέα του κράτους δικαίου.

Εν κατακλείδι, ας πούμε ότι εμείς, οι συντηρητικοί, δεν θα δεχτούμε ποτέ τη διαστρέβλωση της έννοιας του γάμου και της οικογένειας. Αντίθετα, δείχνουμε πλήρη μισαλλοδοξία απέναντί της και, αν χρειαστεί, μέσω της πολιτικής ανυπακοής.

Πρώτον, δεν αναγνωρίζουμε καμμία ένωση ως γάμο που αποκλίνει από τη φυσική έννοια του γάμου ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. 

Δεύτερον, αντιτιθέμεθα σθεναρά στη διδασκαλία εννοιών γάμου, που αντιβαίνουν στην φύση σε νηπιαγωγεία και σχολεία και δεν επιτρέπουμε στα παιδιά μας να συμμετέχουν σε σχολικά προγράμματα και μαθήματα που διδάσκουν τη διαστρεβλωμένη κατανόηση του γάμου που προωθείται από το κράτος. 

Τρίτον, θεωρούμε την απόφαση του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Εσθονίας να επαναπροσδιορίσει τον γάμο ως κατάχρηση κρατικής εξουσίας, που αντιβαίνει στη φυσική τάξη, διχάζει βαθιά το έθνος και θα αντιταχθούμε σε αυτήν με όλα τα νόμιμα μέσα και θα την αντιστρέψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Ναι, ακούστε προσεκτικά τώρα, έτσι ώστε να είναι κατηγορηματικά σαφές: θα αντιστρέψουμε την κατάχρηση της κρατικής εξουσίας με την πρώτη ευκαιρία. Και δεν έχουμε καμμία πρόθεση να ακούσουμε έστω και λίγο τους ισχυρισμούς ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί να γίνει. Ακριβώς όπως αναποδογυρίσατε το νόημα του γάμου και της οικογένειας, μπορούμε επίσης να τα θέσουμε ξανά όρθια. Και πιστέψτε με: όχι μόνο μπορούμε να το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε, ήρεμα, γιατί είναι καθήκον μας – για τον απλό λόγο ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις δεν έχουν καμμία σχέση με την οικογένεια και το γάμο.

Εν κατακλείδι, παρακαλώ όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου να μην ψηφίσουν υπέρ αυτού του βαθιά ψευδούς σχεδίου. Είναι εντελώς επαίσχυντο το γεγονός ότι ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τόσο σοβαρές ηθικές επιλογές συνδέθηκε με ψήφο εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση. Σε μια χώρα με βασική πολιτική κουλτούρα, αυτό θα ήταν αδιανόητο, καθώς αντιπροσωπεύει την παραβίαση της συνείδησης των αντιπροσώπων.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ: Η Εσθονία γίνεται η πρώτη χώρα της Βαλτικής που νομιμοποιεί τον ομοφυλοφιλικό «γάμο» 

(https://www.lifesitenews.com/news/estonia-becomes-first-baltic-country-to-legalize-homosexual-marriage/?utm_source=top_news&utm_campaign=canada)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.lifesitenews.com/analysis/abuse-of-power-estonian-conservative-leader-vows-repeal-of-new-same-sex-marriage-law/?utm_source=digest-freedom-2023-06-29&utm_medium=email

3 σχόλια:

  1. *Να σας συστήσω το Φίλιππο...*

    Αυτός είναι ο Φίλιππος.Ο μαθητής που κατάφερε να σπάσει όλα τα κοντέρ των Πανελληνίων εξετάσεων και βαθμολογήθηκε με το απόλυτο 20 και στα 4 μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης στα οποία διαγωνίστηκε και από τους 8 εκπαιδευτικούς που εξέτασαν τα γραπτά του.

    Μεγάλωσε και ζει στην Ελλάδα...

    Στη χώρα που δολοφονήθηκε τόσο άνανδρα ο Άλκης (Καμπανός)...

    Σ' αυτήν την Ελλάδα που βιάστηκε και πετάχτηκε στα βράχια η Ελένη (Τοπαλούδη)...

    Στον τόπο που θανατώθηκε βασανιζόμενη η Καρολάϊν (Κράουτς)...

    Σε μια Ελλάδα που δεν άντεξε το ανελέητο μπούλινγκ ο Βαγγέλης...(Γιακουμάκης)

    Στην ίδια χώρα της Πισπιρίγκου, του Λιγνάδη, της Καϊλή...

    Στην Ελλάδα του Σνικ και του Τρανού...

    Στη χώρα του εργοδότη αλλά και του εργαζόμενου της Ρόδου...

    Σε μια Ελλάδα αμέτρητων influencers και τικ-τόκερς(!)...

    Σ' αυτόν τον τόπο που εξέθρεψε το δήθεν, καλλιέργησε την απληστία και θεοποίησε τη λαμογιά...

    Σ' αυτή τη χώρα υπάρχει κι ο Φίλιππος.
    Κι ευτυχώς που υπάρχει...

    Κάποτε πρέπει να διαλέξεις ποιάς Ελλάδας επιθυμείς να λέγεσαι πολίτης...Μην το αναβάλλεις διαρκώς...

    Πηγή: Λύρα του Πνεύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν έχουμε λόγια γιά νά σέ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΘΕΡΜΩΣ αγαπητέ μας φίλε 'c.G.', γιά τό γεγονός αυτού του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ φαινομένου, ήτοι του μαθητού που "έσπασε όλα τά 'κοντέρ' ", βαθμολογούμενος μέ 20 σέ όλα τά μαθήματα, στίς εισαγωγικές!!!!!
      Σπανιότατο παράδειγμα πρός ΜΙΜΗΣΗ καί καλώς εννοούμενη αντιγραφή από τήν νεολαία μας!
      Άπειρα ΕΥΓΕ στόν ίδιο, καλή σταδιοδρομία καί πορεία κατά Θεόν στήν ζωή του καί νά τόν χαίρονται οι σίγουρα ΑΞΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ του!

      Διαγραφή
    2. να είσαι καλά αγαπητέ μου φίλε! είναι πολλά τα καλά, φιλότιμα κι εργατικά παιδιά στην Πατρίδα μας, ακόμη κι αν δεν είναι όλα του 20 ή όλα με κλίση για σπουδές.
      μακάρι να τα φυλάει ο Θεός να μείνουν έτσι και να είναι πάντα χρήσιμα στην κοινωνία.
      να τον χαίρονται οι γονείς του και να τους δίνει πάντοτε χαρά, όπως και όλα τα παιδιά!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!