Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σύνδρομο Post-vac: Η βλάβη του εμβολίου δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί κάτω από το χαλί




Μετά από μια μακρά άρνηση: Η βλάβη του εμβολίου αναγνωρίζεται πλέον ακόμη και από ειδικούς



Από reitschuster.de

Μπορεί να νομίζετε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κακόγουστο αστείο: βλάβη από το εμβόλιο μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού; 

Όχι, αυτό ήταν κάτι μόνο για τους συνωμοσιολόγους και τους λεγόμενους «ψεκασμένους». Τουλάχιστον έτσι ήθελε η επίσημη γραμμή να μας το πουλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Αλλά τώρα, χρόνια αργότερα, ο ελέφαντας στο δωμάτιο δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί - το σύνδρομο post-vac (μετεμβολιακό σύνδρομο). 

Και όπως αναφέρει τώρα το Bayerisches Ärzteblatt, μιλάμε για πραγματικές μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα επιβαρύνουν πολλούς από τους πληγέντες για τα επόμενα χρόνια.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, όπως δείχνει ο αυξανόμενος αριθμός ασθενών στα ειδικά εξωτερικά ιατρεία.

Τα συμπτώματα; Τρομακτικά παρόμοιο με το Long COVID: χρόνια κόπωση, καρδιακά προβλήματα, νευρολογικές διαταραχές που έχουν διαρκή αντίκτυπο στη ζωή των ασθενών. Αλλά αυτό δεν αφορά άτομα που ήταν άρρωστα με COVID-19, αλλά για εκείνους που ευσυνείδητα άφησαν τον εαυτό τους να εμβολιαστεί. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει το θέμα τόσο εκρηκτικό.



Οι παρενέργειες που κανείς δεν ήθελε να ακούσει

Θυμάται κανείς τις πλήρεις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας Karl Lauterbach, ο οποίος τόνισε επανειλημμένα το 2021 ότι τα εμβόλια ήταν «πρακτικά απαλλαγμένα από παρενέργειες». Σήμερα γνωρίζουμε καλύτερα. 

Οι ειδικοί παραδέχονται τώρα ότι το σύνδρομο post-vac είναι ένα πραγματικό φαινόμενο. 

Χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από αυτό και περισσότεροι από 7.000 ασθενείς περιμένουν βοήθεια μόνο στην κλινική του Marburg εξωτερικών ασθενών με συμπτώματα και βλάβες μετά το εμβόλιο. Και αυτά είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία - ο αριθμός των μη αναφερόμενων περιπτώσεων είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερος.

Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό είναι εξίσου επίμονα και σοβαρά με αυτά του long COVID. Αλλά ενώ το long COVID αναγνωρίζεται γενικά, το σύνδρομο post-vac εξακολουθεί να κρύβει πολλά.

Δεν είναι περίεργο, γιατί ποιος θέλει να παραδεχτεί ότι μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εμβολιασμού στην ιστορία έχει προκαλέσει παρενέργειες σε όχι ασήμαντη κλίμακα;




Long COVID ή post-vac; Ένα βρώμικο παιχνίδι σύγχυσης

Ιδιαίτερα πικάντικο: Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ορισμένες βλάβες από τα εμβόλια αναφέρονται απλώς κάτω από την ετικέτα "long COVID". Ένα έξυπνο τέχνασμα για να συγκαλύψει την πραγματική αιτία. 

Επειδή αν ξαφνικά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν παρόμοια συμπτώματα με εκείνους που αρρώστησαν με COVID-19 μετά από εμβολιασμό, η επίσημη αφήγηση γεμίζει γρήγορα τρύπες. 

Ταιριάζει στην εικόνα ότι πολλοί γιατροί προφανώς δεν κάνουν ακριβή διάκριση και αντ' αυτού ρίχνουν τα πάντα στο μεγάλο δοχείο του "long COVID". Βολικό, σωστά;

Ήταν προβλέψιμο εδώ και πολύ καιρό: Ο επικεφαλής του STIKO (σ.σ. Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού του Ινστιτούτου Robert Koch), Thomas Mertens, προκάλεσε τρέμουλο στο κεφάλι ήδη από τον Μάϊο του 2023. Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της εποχής, πρότεινε έμμεσα στα θύματα εμβολιασμού να αποκρύψουν τη σχέση με τον εμβολιασμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν από ασφαλιστικές εταιρείες υγείας. 

Μια πρόταση που τα έχει όλα - και η οποία δείχνει πόσο απελπιστική είναι η κατάσταση για πολλούς από τους πληγέντες (βλ. το άρθρο "Αυτοέκθεση: Το αφεντικό της STIKO προτρέπει τα θύματα εμβολιασμού να το αποκρύψουν").




Ένα σκάνδαλο που έχει κρυφτεί εδώ και καιρό

Καθώς οι επίσημες αρχές στριφογυρίζουν, η πραγματική έκταση του προβλήματος γίνεται όλο και πιο σαφής. 

Τον Μάϊο του 2024, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) κατέγραψε πάνω από 400.000 περιπτώσεις κόπωσης (επίμονη ακραία κόπωση που δεν εξαφανίζεται με την ανάπαυση) μετά τον εμβολιασμό, η πλειονότητα των οποίων δεν έχει αναρρώσει πλήρως. 

Αυτοί οι αριθμοί είναι τρομακτικοί, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι ασθενείς δεν αγωνίζονται μόνο με τις συνέπειες για την υγεία, αλλά και με ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που είναι απρόθυμο να ανταποκριθεί.

Και έπειτα υπάρχει η υποψία ότι τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τη βλάβη των εμβολίων διατηρούνται σκόπιμα χαμηλά. 

Είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί γιατροί τείνουν να μην αναφέρουν τη σύνδεση του εμβολιασμού σε περίπτωση παρενεργειών – γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας θα μπορούσαν διαφορετικά να αρνηθούν να καλύψουν το κόστος. 

Ένας φαύλος κύκλος σιωπής που εξασφαλίζει ότι οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος έρχονται στο φως μόνο σε φέτες.




Η άβολη αλήθεια

Στο τέλος, το ερώτημα παραμένει: Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να έχουν επιτέλους οι υπεύθυνοι το θάρρος να πουν την αλήθεια; 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εμβολιασμός δεν είναι τόσο «απαλλαγμένος από παρενέργειες» όσο μας λένε εδώ και καιρό. Αλλά είναι πολύ μακριά πριν οι πληγέντες λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη. 

Το σύνδρομο Post-vac είναι πραγματικό, επηρεάζει χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους και η επαγγελματική κοινότητα δεν μπορεί πλέον να το αγνοήσει.

Έχουν όμως οι πολιτικοί το θάρρος να το παραδεχτούν δημοσίως;

Αυτό μένει να το δούμε.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!