Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Σιωπηλή άνοιξη: Εκατοντάδες εκατομμύρια ζώα πεθαίνουν από την παραγωγή ...λαχανικών; Αυτό ίσως να είναι το πιο αμφιλεγόμενο βίντεο που έχω δημοσιεύσει ποτέ. (ΒΙΝΤΕΟ)

https://blog.ucsusa.org/anita-desikan/why-rachel-carsons-silent-spring-still-resonates-today/

«Το ποσό του θανάτου και της καταστροφής που πρέπει να συμβεί για έναν 'vegan' να φάει τις σαλάτες του με ένα πλήθος λαχανικών σε αυτή, είναι τρελλό».

Celia Farber 
28 Ιανουαρίου 2024


Μοιράζομαι αυτό το βίντεο μέσα στο πνεύμα: «Αυτό δεν το είχα γνωρίσει ή σκεφτεί ποτέ, οπότε ας το εξετάσουμε».

Όταν μοιράζεστε ένα βίντεο, ως επιμελητής / συντάκτης - δεν χρειάζεται να είναι το τέλος της τελικής αλήθειας.



Αντίθετα, μια νέα κατεύθυνση, ένας νέος τρόπος μελέτης ενός πεδίου δυνατοτήτων.


Το είδα αυτό πριν από μερικές εβδομάδες και ήξερα ότι θα έπρεπε να το σκεφτώ προτού το δημοσιεύσω, όχι από δειλία – απλά να το κατανοήσω για λίγο. Είναι συγκλονιστικό.


Πολλοί στην κοινότητα των κρεατοφάγων προφανώς αισθάνθηκαν ότι ο Kerry παραβίασε τον χρυσό κανόνα: Να μην αποξενώσει τους ανθρώπους που βασίζονται στα φυτά.Επιτίθενται σε εμάς τους κρεατοφάγους, δεν τους επιτιθέμεθα. Υπερηφανευόμαστε ότι δεν είμαστε οι κατηγορούμενοι, αλλά μας κατηγορούν για ηθικό τερατούργημα.


Εξάλλουκατέχουν το ηθικό πλεονέκτημα, έτσι δεν είναι;


Πάντα έτσι πίστευα, μέχρι που είδα αυτό το βίντεο.


Σε αυτό το βίντεο, ο Kerry διατυπώνει μια ισχυρή και σαφή κατηγορία: Οι καλλιέργειες λαχανικών, λέει, προκαλούν μαζικό θάνατο, απλά με διαφορετικό τρόπο. Καταστρέφουν ολόκληρα οικοσυστήματα και μαζί τους εκατομμύρια ζώα που κάποτε ζούσαν σε αυτά τα οικοσυστήματα.


Το SILENT SPRING, της Rachel Carson, αφηγείται την ίδια ιστορία.


Η βιολόγος και επιστημονική συγγραφέας Rachel Carson
(https://www.britannica.com/biography/Rachel-Carson)

Ανέκαθεν πίστευα ότι οι 'vegan' και οι χορτοφάγοι είχαν δίκοιο ως προς το κεντρικό επιχείρημα που είναι το επιχείρημα κατά της θανάτωσης ζώων. Πίστευα ότι ο τρόπος διατροφής τους ήταν πιο ηθικός, πιο αγνός και απλά ευχόμουν να μπορούσα να το κάνω χωρίς να πέσω πίσω στην κόλαση της λεγόμενης κατάθλιψης, η οποία με βασάνιζε για τόσα χρόνια.

Όπως γνωρίζετε, αγαπώ τα ζώα.

Θεωρώ ότι ειδικά ο βιγκανισμός είναι μια πολύ επικίνδυνη διατροφή, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορούν να τον διατηρήσουν για χρόνια ή και δεκαετίες. Αρρωσταίνουν πολύ, είναι πολύ ανήσυχοι, αλλά φαίνονται γενικά «εντάξει». Αυτοί που τρώνε αυγά είναι πολύ καλύτερα.


Αλλά αυτό το βίντεο παρακάτω, πραγματικά με συγκλόνισε και έπρεπε να σκεφτώ αν είναι απολύτως δίκαιο, ή ίσως απλά κακώς ερευνημένη υπερβολή.


Θα μπορούσε ο  βιγκανισμός να μην λυπάται ούτε τα ζώα;


Ο Kerry λέει ότι ο βιγκανισμός και η χορτοφαγία σκοτώνουν μακράν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζώα από την ηθική παραγωγή κρέατος, αλλά αν λάβετε υπόψη την εργοστασιακή κτηνοτροφία, αναρωτιέμαι αν αυτά τα δύο δεν είναι μόνο ίσα. Η νέα ριζοσπαστική ιδέα για μένα είναι ότι η χορτοφαγία σκοτώνει όλα τα ζώα. Απλά δεν το σκέφτηκα ποτέ.


Ακούστε το βίντεο και πείτε μας τη γνώμη σας. Είναι εντός στόχου; Υπερβάλλει;


Ο Kerry υποστηρίζει ότι οι καλλιέργειες λαχανικών βρίσκονται στη ρίζα για την καταστροφή ολόκληρων οικοσυστημάτων, λόγω των φυτοφαρμάκων.


Γι' αυτό ερωτώ και πάλι: σας παρακαλώ να το πάρετε αυτό ως αφετηρία για μια πολύ σημαντική δυνατότητα. Παρακαλώ μην το μπερδέψετε ότι αποτελέι μια θέση που είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ πλήρως, ή να επικυρώσω, επιστημονικά. Ωστόσο, παίρνω τη θέση ότι είχε 100% δίκοιο να ξεκινήσει τη συζήτηση.


Στο κάτω-κάτω της γραφής, είμαστε ενήλικες έτσι δεν είναι;




ΠΗΓΗ: https://celiafarber.substack.com/p/silent-spring-hundreds-of-millions?publication_id=257742&post_id=141123109&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!