Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

«Η μεγαλύτερη άσκηση που έγινε ποτέ» του ΝΑΤΟ για να προβάρει τη ρωσική επίθεση στην Ευρώπη.


(σσ. Ίσως από τις καλύτερες εικόνες του διαδικτύου)
Πηγή: https://francesleader.substack.com/p/british-press-prepares-the-nation?publication_id=667911&post_id=141166060&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


Από τον Tyler Durden
29 Ιανουαρίου 2024

Μια μαζική στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ που επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου έχει ξεκινήσει. Η άσκηση Steadfast Defender 24 χαιρετίζεται ως η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο. Περίπου 90.000 στρατιώτες και από τα 31 κράτη μέλη θα λάβουν μέρος.

Επίσης, η Σουηδία - η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της επίσημης ένταξης στη συμμαχία μετά την καθυστερημένη υπογραφή του τουρκικού κοινοβουλίου - αναμένεται να στείλει στρατεύματα και εξοπλισμό. «Η Συμμαχία θα επιδείξει την ικανότητά της να ενισχύσει τον ευρωατλαντικό χώρο μέσω της διατλαντικής μετακίνησης δυνάμεων από τη Βόρεια Αμερική», ανέφερε δήλωση του ΝΑΤΟ.

Το επίκεντρο των ασκήσεων είναι η βελτίωση της ετοιμότητας για την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε ταχεία και μεγάλη κλίμακα από τη Βόρεια Αμερική και άλλα μέρη, προκειμένου να υπερασπιστεί την Ευρώπη από μια εισβολή.


Πηγή εικόνας: Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν τις προγραμματισμένες ασκήσεις ως ουσιαστικά πρόβα πολέμου εναντίον του ρωσικού κράτους.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό TASS, «το ΝΑΤΟ καθιστά απολύτως σαφές ότι οι ελιγμοί θα στοχεύουν στην εξάσκηση κινήσεων για τη διεξαγωγή μιας άμεσης, μετωπικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσσίακαθώς το μπλοκ ανεβάζει τον πήχη εν μέσω αβυσσαλέας αποτυχίας του πληρεξούσιου στρατού του στην Ουκρανία».

Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές επικρίνουν επίσης τις ασκήσεις ως το επόμενο σημαντικό βήμα στην κλιμάκωση του ΝΑΤΟ και της Μόσχας. «Μια κατάσταση όπου ένας εχθρός επινοείται οδηγεί άμεσα σε μια αναβίωση της ίδιας της ιδέας της διατήρησης του ΝΑΤΟ ως αντίβαρο [σε αυτή την υποτιθέμενη απειλή]», δήλωσε στην Izvestia ο Viktor Mizin, αναλυτής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (IMEMO RAS). «Επιπλέον, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αυξημένες αμυντικές δαπάνες».

Ακόμη και η αμερικανική κρατική VOA News υπογράμμισε στην αρχική κάλυψη των ασκήσεων: «Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώσει την απάντηση της συμμαχίας των 31 εθνών σε μια επίθεση από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσσία.

Κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο ετών σύγκρουσης στην Ουκρανία, τα γεράκια στη Δύση έχουν προειδοποιήσει συχνά ότι ο πρόεδρος Πούτιν επιδιώκει να επεκτείνει τον πόλεμο και αλλού στην Ανατολική Ευρώπη. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό πρόκειται να συμβεί.

Οι ασκήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμη και μέχρι την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, κοντά στα ρωσικά σύνορα, και επίσης θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον 80 αεροσκάφη και πάνω από 1.100 οχήματα μάχης, μαζί με περίπου 50 πολεμικά σκάφη από διάφορα κράτη μέλη.


ΠΗΓΗ: https://www.zerohedge.com/military/largest-ever-nato-exercises-rehearse-russian-attack-europe



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο αρχηγός του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν σε πιθανό χερσαίο πόλεμο
https://endtimeheadlines.org/2024/01/u-k-army-chief-warns-citizens-that-they-should-be-ready-to-fight-in-possible-land-war/



Ο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ
Προφανώς είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε το 2024!
Δεν διαβάζω τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης επειδή όλα λένε ότι «η Ρωσσία, η Β. Κορέα, το Ιράν και η Κίνα, έχουν απειλήσει να βομβαρδίσουν, να δηλητηριάσουν, να διεισδύσουν και να εισβάλουν στην Αμερική» ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ.
https://francesleader.substack.com/p/british-press-prepares-the-nation?publication_id=667911&post_id=141166060&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email



ΣΚΕΤΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα στρατολογήσει τώρα υποψηφίους που δεν έχουν αποφοιτήσει από το γυμνάσιο ή δεν έχουν αποκτήσει GED (Γενικό Εκπαιδευτικό Δίπλωμα για ανθρώπους που δεν έχουν απολυτήριο γυμνασίου)
https://endtimeheadlines.org/2024/01/desperation-u-s-navy-will-now-enlist-applicants-who-have-not-graduated-from-high-school-or-obtained-a-ged/



Ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να χτυπήσει ιρανικά ναυτικά περιουσιακά στοιχεία στον Περσικό Κόλπο ως απάντηση στις θανατηφόρες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη - καθώς ο Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επικρίνουν τον πρόεδρο για την αποτυχία τους να αποτρέψουν την Τεχεράνη - παρά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις
Ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιρανικών στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων στον Περσικό Κόλπο μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στην Ιορδανία από μη επανδρωμένο αεροσκάφος που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος ζήτησε από τους συμβούλους του να του παρουσιάσουν επιλογές για το πώς να απαντήσει στην επίθεση χωρίς να σύρει τις ΗΠΑ σε μάχη στη Μέση Ανατολή, αναφέρει το Politico. Οι γνώστες αποκάλυψαν ότι τυχόν βομβιστικές επιθέσεις εκδίκησης θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και ο στρατιωτικός μελετούν μια σειρά στόχων.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-13021565/joe-biden-iran-drone-attacks-soldiers-killed-reprisals.html



Οι ΗΠΑ έπιασαν γνωστό τρομοκράτη στα σύνορα και μετά τον άφησαν να φύγει λόγω τυπογραφικού λάθους
Ένα ανώνυμο άτομο που αναγνωρίστηκε μόνο ως μέλος της σομαλικής τρομοκρατικής ομάδας al-Shabaab, πιάστηκε να διασχίζει παράνομα τις Ηνωμένες Πολιτείες στα σύνορα San Ysidro της Καλιφόρνια στις 13 Μαρτίου 2023 και στη συνέχεια απελευθερώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου περιπλανιόταν ελεύθερα για σχεδόν ένα χρόνο πριν συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες στη Μινεσότα, αναφέρει η Daily Caller. επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.

Ωστόσο, στις 18 Ιανουαρίου 2024, το Κέντρο Ελέγχου Τρομοκρατών «έκανε έναν επαναπροσδιορισμό» ότι το άτομο ήταν «επιβεβαιωμένο μέλος της al-Shabaab» και συμμετείχε στη χρήση, κατασκευή ή μεταφορά εκρηκτικών ή πυροβόλων όπλων, αναφέρει το σημείωμα. Δύο ημέρες αργότερα, η ICE συνέλαβε το μέλος της al-Shabaab στη Μινεάπολη της Μινεσότα.
https://www.zerohedge.com/political/us-caught-known-terrorist-border-then-let-him-go-due-clerical-error



Κανένα φως στην άκρη του τούνελ της Ουκρανίας – Ο Μπορέλ της ΕΕ
Ο κορυφαίος διπλωμάτης απαιτεί «πλήρη συνεργασία από τους εταίρους μας» για τις κυρώσεις κατά της Ρωσσίας

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι παρά τις καλύτερες προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσει την Ουκρανία και να «αποδυναμώσει» τη Ρωσσία, οι κυρώσεις απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να επιτύχουν τους στόχους τους και απαιτείται περισσότερη συνεργασία από τα κράτη της Κεντρικής Ασίας για να απομονωθεί η Μόσχα. Η ουκρανική σύγκρουση ήταν «μια έντονη υπενθύμιση της κρίσιμης σημασίας της από κοινού υπεράσπισης των βασικών αρχών των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Μπορέλ στο Global Gateway Investors Forum για τη συνδεσιμότητα μεταφορών Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κεντρικής Ασίας στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
https://www.rt.com/news/591504-borrell-no-light-ukrainian-tunnel/



Κυκλοφορούν οι φήμες ότι ο κορυφαίος στρατηγός της Ουκρανίας Zaluzhny έχει απολυθεί
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο ανταποκριτής των Financial Times στην Ουκρανία υπογράμμισε τις ανεπιβεβαίωτες αναφορές που κυκλοφορούν ευρέως ότι ο αρχιστράτηγος της Ουκρανίας, στρατηγός Valery Zaluzhny, απολύθηκε από τον πρόεδρο Zelensky. «Έχω ακούσει επίσης από πηγές ότι είναι «αλήθεια» ότι έχει απολυθεί και «όχι ακόμα». Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ένα διάταγμα τον απολύει, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί. Το υπουργείο Άμυνας λέει ότι τα μέσα ενημέρωσης «δεν είναι αλήθεια», έγραψε ο Christopher Miller των FT.

Ένας άλλος παρατηρητής πολέμου στην Ουκρανία σημείωσε τη σημασία της χρονικής στιγμής των επίμονων φημών: «Οι φήμες υποδηλώνουν ότι ο Ζελένσκι θα απολύσει τώρα τον στρατηγό Valery Zaluzhny - ο Zelensky βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς οι ουκρανικές γραμμές πρόκειται να καταρρεύσουν και χρειάζεται περισσότερους πιστούς ανθρώπους γύρω του».
https://www.zerohedge.com/geopolitical/strong-rumors-swirl-ukraines-top-general-zaluzhny-has-been-sacked



Ο Τραμπ θα μπορούσε να κάνει συμφωνία με τον Πούτιν – πρόεδρο του κράτους του ΝΑΤΟ
Ο αρχηγός του τσεχικού κράτους Πετρ Πάβελ φοβάται ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων «βλέπει διάφορα πράγματα διαφορετικά»

Ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ κάλεσε τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να προετοιμαστούν για την πιθανή επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τις επακόλουθες αλλαγές στη στρατηγική της Ουάσινγκτον για την ήπειρο.

Εάν το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τη σύναψη συμφωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radiozurnal.
https://www.rt.com/news/591511-trump-could-make-deal-with-russia/



Η ΕΕ δεσμεύεται να δαπανήσει δισεκατομμύρια για εμπορικές οδούς παρακάμπτοντας τη Ρωσσία
Το μπλοκ σκοπεύει να μετατρέψει τον διάδρομο μεταφορών Trans-Caspian σε μια διαδρομή «αιχμής» προς την Κεντρική Ασία

Η ΕΕ σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ (10,8 δισεκατομμύρια δολάρια) σε επενδύσεις για τη δημιουργία ενός διαδρόμου μεταφορών προς την Κεντρική Ασία μέσω του Νότιου Καυκάσου και της Türkiye που παρακάμπτει τη Ρωσσία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε φόρουμ αφιερωμένο στην ανάπτυξη της διαδρομής. Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Βρυξέλλες είναι επί του παρόντος έτοιμες να διαθέσουν 2,97 δισεκατομμύρια ευρώ για το σκοπό αυτό.
https://www.rt.com/business/591466-eu-caspian-corridor-investment-billions/

2 σχόλια:

  1. F35! 80 ΕΚΑΤ ΤΟ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ 215 ΕΚΑΤ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=E2j8xeWFtx8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!