Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Καταγγείλτε τους αντιφρονούντες στην αστυνομία από την άνεση του καναπέ σας - Τόσο απλό!

Όνειρα της πράσινης επιτήρησης ή βαθιά τρομακτικά σχέδια;


Το μίσος και η ταραχή, οι φαντασιώσεις παρακολούθησης και η υστερία είναι τόσο αχαλίνωτες αυτές τις μέρες που είναι δύσκολο να συμβαδίσει κανείς με το ρεπορτάζ.

Αρκετοί αναγνώστες μου έστειλαν ένα βίντεο με αποσπάσματα από μια ομιλία της Katharina Schulze, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Βαυαρικού Πράσινου Κόμματος στο κοινοβούλιο του κρατιδίου - γνωστή ως μία από τους «προστάτες του κλίματος» που της αρέσει επίσης να πετάει σε διακοπές μεγάλων αποστάσεων από καιρό σε καιρό.

Στο βίντεο, η Schulze από το Freiburg λέει: Πρέπει να «εντείνουμε τον αγώνα κατά των ψευδών ειδήσεων και των μύθων συνωμοσίας εκθέτοντας τα δίκτυα των διαφόρων παραγόντων. Χρειαζόμαστε περαιτέρω συγκεκριμένα μέτρα, όπως ένα εικονικό αστυνομικό τμήμα, έτσι ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να καταγγέλλει μίσος, αναταραχή, προσβολές, απειλές, αντισημιτισμό από την άνεση του σπιτιού του. Πρέπει να εξοπλίσουμε καλά τις υπηρεσίες ασφαλείας μας, ώστε να μπορούν να αυξήσουν την πίεση έρευνας και έρευνας στη δεξιά σκηνή, ώστε να μπορούν να ρίξουν μια ακόμη καλύτερη ματιά στις ψηφιακές μηχανορραφίες. Θα πρέπει να συζητήσουμε μήπως θα ήταν χρήσιμο να εξετάσουμε την απαγόρευση του AfD. Δεν πρέπει να το αποφεύγουμε ούτε αυτό. Ας το αντιμετωπίσουμε μαζί. Το κράτος δικαίου μάς παρέχει τα μέσα για να αναλάβουμε δράση κατά των εχθρών μας της δημοκρατίας. Ας το χρησιμοποιήσουμε, παρακαλώ».

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποσπάσματα ομιλίας στο πρωτότυποhttps://twitter.com/tomdabassman/status/1753604902952038812

(σσ. Μιλώντας για φασίστες!!!)

Η Schulze προφανώς θέλει ένα κράτος επιτήρησης και εκπαίδευσης που φέρει το πνεύμα της ΛΔΓ μέσα του. Και επιδίδεται σε εχθρότητα προς τη δημοκρατία υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης των εχθρών της δημοκρατίας.

Όταν καλεί για ένα «εικονικό αστυνομικό τμήμα» όπου «κάθε πολίτης μπορεί να αναφέρει μίσος, αναταραχή, προσβολές, απειλές, αντισημιτισμό από την άνεση του σπιτιού του», αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια έκκληση για καταγγελία και τη χρήση της από τον κρατικό μηχανισμό. Προς υπενθύμιση: το μίσος είναι ένα συναίσθημα και τα συναισθήματα δεν είναι ευθύνη ενός κράτους. Ούτε το μίσος ούτε η αγάπη, ούτε η λύπη και η χαρά.

Η απλή κατάχρηση του όρου «μίσος» για την καταπολέμηση της διαφωνίας θα ήταν επομένως αδιανόητη σε μια φιλελεύθερη και πλουραλιστική δημοκρατία. Αλλά δεν θέλουμε να βραχυκυκλώσουμε την κ. Schulze, η οποία σίγουρα διαβάζει αυτό, διανοητικά σε αυτό το σημείο.

Αρκεί να πούμε ότι αν η ιδέα τους γίνει πραγματικότητα, θα έχουμε πέσει τελικά σε μια άβυσσο όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης. Υπάρχουν ήδη πολλά σχετικά γραφεία αναφοράς, τα οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από πύλες καταγγελίας. Αλλά η απευθείας σύστασή τους με την αστυνομία θα αποκτήσει μια άλλη διάσταση.

Οι Βαυαροί Πράσινοι δεν είναι οι μόνοι στην ιδέα τους. Η συνάδελφός της στο κόμμα Lisa Paus, υπουργός Οικογένειας στο υπουργικό συμβούλιο του Schulze, απαίτησε πρόσφατα στην Bundestag: «Ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων ρέει σε εταιρικές σχέσεις για τη δημοκρατία, όπου επί τόπου, στους δήμους, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών συνεργάζονται με εκπροσώπους κομμάτων, με την αστυνομία και άλλες αρχές ασφαλείας για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της δημοκρατίας».

Ο πρώην αρχισυντάκτης της Bild Julian Reichelt σχολίασε το "Nius" ως εξής: "Αυτό που λέει η Lisa Paus εδώ, ο Erich Mielke δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί πιο όμορφα. Αυτό που λέει η Lisa Paus εδώ δεν θα μπορούσε ποτέ να το φανταστεί κανείς που μεγάλωσε στην ελεύθερη Γερμανία».

«Επειδή αυτό που κρύβεται πίσω από αυτά τα λόγια είναι ένα σκάνδαλο: η κυβέρνηση πληρώνει τα χρήματα των φορολογουμένων σε υποτιθέμενες «οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών» που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από αριστεροί ακτιβιστές. Οι οποίοι στη συνέχεια χρησιμοποιούν τα χρήματα σε όλη τη χώρα για να εργαστούν «μαζί με τους αξιωματούχους του κόμματος των Πρασίνων, την αστυνομία και άλλες αρχές ασφαλείας» για να ευθυγραμμίσουν τους ανθρώπους στον μεγάλο αγώνα ενάντια σε όλους εκείνους που δεν θέλουν να είναι αριστεροπράσινοι», όπως συνοψίζει ο Reichelt Paus τη δήλωση της Paus: «Με τα χρήματα των φορολογουμένων σας, η οργάνωση του κόμματος, των ακτιβιστών και του μηχανισμού ασφαλείας πρόκειται να οικοδομηθεί και θα σου απαγορεύει να μιλήσεις».

Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν πόσο μακριά έχουν απομακρυνθεί οι Πράσινοι όπως οι Paus, Schulze & Co. από την ελεύθερη δημοκρατική βασική τάξη. Διαστρέφουν την έννοια της ελευθερίας της έκφρασης παρέχοντας ελευθερία έκφρασης μόνο σε εκείνους που έχουν τη «σωστή γνώμη» – δηλαδή τη δική τους.

Οι δηλώσεις καθιστούν επίσης σαφές πού θα οδηγήσει το περαιτέρω ταξείδι με αυτή την κυβέρνηση που κυριαρχείται από τους πράσινους. 

Κανείς δεν πρέπει να μπορεί να πει εκ των υστέρων ότι δεν ήξερε.


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/bequem-vom-sofa-aus-andersdenkende-bei-der-polizei-denunzieren/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!