Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

ΣΟΒΑΡΟ - «Συνθήκη του ΠΟΥ για την πανδημία: «Χείμαρρος ψευδών ειδήσεων» έχει θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις, λέει ο επικεφαλής του ΠΟΥ».


https://www.orfonline.org/expert-speak/the-pandemic-treaty-one-ring-to-rule-them-all

Aπό το BMJ. Ο Tedros μιλάει μόνο για τη Συνθήκη και όχι για το ΔΥΚ. Αυτό έχει ως στόχο να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι δεν κινδυνεύουν από τα ΔΥΚ, τα οποία είναι ακόμη πιο επικίνδυνα από τη Συνθήκη.

https://www.bmj.com/content/384/bmj.q243

BMJ 2024; 384 doi: (Δημοσιεύθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2024) Αναφορά ως: BMJ 2024; https://doi.org/10.1136/bmj.q243 384:Q243

Luke Taylor

Οι διαπραγματεύσεις για μια διεθνή συνθήκη που αποσκοπεί στην προετοιμασία και την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών κινδυνεύουν να καταρρεύσουν καθώς η παραπληροφόρηση τροφοδοτεί την αντίθεση στην πρωτοβουλία, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την περασμένη εβδομάδα.

Τα 194 κράτη μέλη του ΠΟΥ συμφώνησαν τον Δεκέμβριο του 2021 να καταρτίσουν μια νέα διεθνή σύμβαση για να διασφαλίσουν ότι ο κόσμος θα είναι προετοιμασμένος για μελλοντικές παγκόσμιες απειλές για την υγεία και να αποτρέψει την «καταστροφική αποτυχία» που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid.1

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ορισμένοι από τους πιο κρίσιμους και αμφιλεγόμενους όρους της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί. Οι παγκόσμιοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας ήλπιζαν ότι η συνθήκη θα υπογραφεί στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του 2024 στα τέλη Μαΐου, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να είναι μη ρεαλιστικό.

«Όταν χτύπησε ο covid-19, ενεργήσαμε επειγόντως. Βρήκαμε νέους τρόπους συνεργασίας. Το κάναμε αυτό επειδή έπρεπε», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus στη συνέλευση. «Χρειαζόμαστε την ίδια αίσθηση του επείγοντος τώρα». (!!!!!!)

Ο ΠΟΥ δεν έχει δημοσιεύσει σημαντική ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις από τον Οκτώβριο του 2023, όταν δημοσίευσε το τελευταίο σχέδιο.2  Η έλλειψη νέων πληροφοριών που μοιράζονται με το κοινό καθιστά δύσκολο να καταλάβουμε πόσο έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις, ποιες δεσμεύσεις παραμένουν στη συμφωνία και αν ο ΠΟΥ μπορεί να προωθήσει τη διεθνώς δεσμευτική συμφωνία για τον Μάϊο.

Οι παγκόσμιοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας ανησυχούν ότι οι διατάξεις που θεωρούνται βασικές για την πρόληψη μελλοντικών πανδημικών καταστροφών, όπως η υποχρέωση ανταλλαγής πληροφοριών για την έγκαιρη ανίχνευση νέων παθογόνων παραγόντων, θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν ή να αφαιρεθούν εντελώς.

Οι διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επικρίνει την υποχρέωση των χωρών να παραιτηθούν από τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής εμβολίων, έτσι ώστε τα εμβόλια να μπορούν να παράγονται ταχύτερα σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.3

Η Nina Schwalbe, [προσλήφθηκε για να κάνει εξελιγμένες δημόσιες σχέσεις για τη Συνθήκη και το IHR-Nass] ερευνήτρια δημόσιας υγείας και ιδρύτρια της δεξαμενής σκέψης για τη δημόσια υγεία Spark Street Advisors, δήλωσε στο BMJ: «Δεν υπήρξε αποδεδειγμένη πρόοδος σε κανέναν από τους τομείς προβλημάτων - από την πρόσβαση και την κατανομή των οφελών έως την ισότητα, την πνευματική ιδιοκτησία και τη χρηματοδότηση. Όλα τα θέματα που ήταν κολλώδη από την αρχή εξακολουθούν να είναι κολλώδη και ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ασαφής. Είναι ένας δύσκολος δρόμος μπροστά μας».

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ κατηγόρησαν τις θεωρίες συνωμοσίας για την κινητοποίηση της δημόσιας αντίθεσης στη συμφωνία και την παρεμπόδιση των διαπραγματεύσεων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με αυτό που ο Tedros περιέγραψε ως «χείμαρρο ψευδών ειδήσεων, ψεμμάτων και θεωριών συνωμοσίας».

Μεταξύ των ψευδών ισχυρισμών είναι ότι η συνθήκη 

πανδημίας σχεδιάζει να αρπάξει την

 

κυριαρχία από τις χώρες επιβάλλοντας

 

lockdown ή εντολές εμβολίων.

 

«Πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις, ψέμματα και θεωρίες συνωμοσίας. Τα διαπραγματευτικά μέλη γνωρίζουν ότι η συμφωνία δεν θα δώσει στον ΠΟΥ τέτοιες εξουσίες, επειδή τη γράφετε», δήλωσε ο Τέντρος.

[Αλλά οι συστάσεις γίνονται εντολές σύμφωνα με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του ΔΥΚ – Nass]





Το εμπόδιο έγκειται λιγότερο στην παραπληροφόρηση από ό,τι στους παγκόσμιους ηγέτες που έχουν δείξει έλλειψη δέσμευσης στη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της μη συμμετοχής σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου για το σύμφωνο, δήλωσε ο Schwalbe. «Υπάρχει πραγματική έλλειψη πολιτικής βούλησης», δήλωσε στο The BMJ..

Τα κράτη-μέλη έχουν γίνει πολύ «εδραιωμένα» στις θέσεις τους και η απροθυμία τους να συμβιβαστούν θα μπορούσε να σταματήσει τη μόνη ευκαιρία που έχει ο κόσμος να σφυρηλατήσει μια νέα συμφωνία που θα μπορούσε να αποτρέψει μια άλλη παγκόσμια καταστροφή για την υγεία. «Αυτή είναι μια ευκαιρία γενεών που δεν πρέπει να χάσουμε», δήλωσε ο Tedros. «Πρέπει να είμαστε τολμηροί και δημιουργικοί για να ξεπεράσουμε εμπόδια, παγιωμένες θέσεις και παλιούς τρόπους σκέψης».

Αναφορές

    1. Taylor L

    . Covid-19: Η συνθήκη του ΠΟΥ ελπίζει να ξεπεράσει τις «καταστροφικές αποτυχίες» της αντιμετώπισης της πανδημίας. BMJ2023; 380:σελ357. doi:10.1136/bmj.p357 PMID:36787907

    ΔΩΡΕΑΝ πλήρες κείμενοΜελετητής Google

  1. Σχέδιο συμφωνίας για την πανδημία. Οι απαλλαγές από την πνευματική ιδιοκτησία και τα οφέλη για την ανταλλαγή πληροφοριών παθογόνων είναι προς το παρόν. Παρακολούθηση της πολιτικής υγείας. https://healthpolicy-watch.news/draft-pandemic-accord-ip-waivers-and-benefits-for-sharing-pathogen-information-are-in-for-now

    1. Taylor L

    . Συνθήκη του ΠΟΥ για την πανδημία: Οι διαπραγματεύσεις παραπαίουν καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες προειδοποιούν ότι οι κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας θα βλάψουν τα κέρδη. BMJ2023; 383:σελ2475. doi:10.1136/bmj.p2475 PMID:37879727

    ΔΩΡΕΑΝ πλήρες κείμενοΜελετητής Google






ΠΗΓΗ: https://merylnass.substack.com/p/who-pandemic-treaty-torrent-of-fake



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!