Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ψεύτικος περιβαλλοντισμός - Ο Elon Musk απομυθοποιήθηκε




Global Research, 15 Ιανουαρίου 2024


Στη Σουηδία υπάρχει ηλεκτροκίνητος δρόμος για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (EV) κατά την οδήγηση[1]. Το τμήμα δρόμου μήκους 2 χιλιομέτρων είναι το πρώτο στο είδος του στον κόσμο και σχεδιάζεται επέκταση επιπλέον 3.000 χιλιομέτρων ηλεκτρικού δρόμου έως το 2045. Όλα ακούγονται αρκετά 'cool' και φουτουριστικά, και μου θυμίζει έναν στίχο τραγουδιού από τη δεκαετία του 1980, ο τραγουδιστής Eddie Grant τραγούδησε "we're gonna rock onto Electric Avenue".

Ωστόσο, ας εξετάσουμε εάν αυτά τα ακριβά ηλεκτρικά οχήματα είναι πραγματικά φιλικά προς το περιβάλλον ή εξακολουθούν να είναι απάτη μάρκετινγκ μεγάλων εταιρειών;

Αυτό το άρθρο αποδεικνύει ότι ισχύει το δεύτερο. Η πραγματικότητα είναι ότι οι παραπλανημένοι περιβαλλοντολόγοι που αγοράζουν αυτά τα αυτοκίνητα είναι κορόϊδα για τη διαφήμιση μεγάλων εταιρειών, υπερήφανοι μέσα στην απόλυτη άγνοια για τα λεγόμενα οικολογικά αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Προφανώς, αγνοούν ότι η κατασκευή εκατομμυρίων μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, απαιτεί τεράστιες εργασίες εξόρυξης για την απόκτηση και τη διύλιση μεγάλων ποσοτήτων σπάνιων γαιών, όπως το λίθιο, το ρόδιο και το κοβάλτιο, ότι τα μέταλλα αυτά πρέπει να εξορύσσονται από το έδαφος με τη χρήση μηχανημάτων που κινούνται με οχήματα που εκπέμπουν άνθρακα και κινούνται με ντήζελ ή βενζίνη, και, κυρίως, ότι οι διαδικασίες εξόρυξης και διύλισης μπορούν να προκαλέσουν σημαντική και εκτεταμένη ρύπανση στα συστήματα γης, αέρα και νερού, για παράδειγμα στην αγροτική Κίνα και τη Μογγολία[2]. Σε αντίθεση με την ψεύτικη ατζέντα για το κλίμα, αυτά είναι πραγματικά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Παρακάτω είναι μια εικόνα ενός πεδίου έκπλυσης λιθίου. Από αυτό είναι κατασκευασμένες οι μπαταρίες EV σας. Είναι τόσο νευροτοξικό που ένα πουλί που προσγειώνεται σε αυτά τα πράγματα πεθαίνει μέσα σε λίγα λεπτά. Μαντέψτε τι μπορεί να κάνει στο νευρικό σας σύστημα. Τώρα επιβραβεύστε τον εαυτό σας χτυπώντας τον στην πλάτη για τη διάσωση του περιβάλλοντος.


Επιπλέον, η ώθηση για τον τερματισμό της μεταφοράς βενζίνης ή ντήζελ έως το 2035 υπέρ των ηλεκτρικών οχημάτων βασίζεται σε ένα ψέμμα, καθώς τα οχήματα με μπαταρία ιόντων λιθίου έχουν συνολικό «αποτύπωμα άνθρακα» όταν περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις της εξόρυξης λιθίου και της παραγωγής όλων των εξαρτημάτων, δηλαδή χειρότερα από τα αυτοκίνητα ντήζελ.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα και πιθανότατα θα συνεχίσουν να κινούνται. Παρά τις δεκαετίες κρατικών επιδοτήσεων, η αιολική ενέργεια παρέχει λιγότερο από το 5% της παγκόσμιας ενέργειας και η ηλιακή μόλις το 1%. Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για τη φόρτιση οχημάτων και συσκευών είναι επίσης μια εξαιρετικά αναποτελεσματική χρήση ενέργειας, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ηλεκτρικών Οχημάτων με Μπαταρία που ανατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC):

"Η ενεργειακή απόδοση "Well-to-Tank" (από την πρωτογενή πηγή ενέργειας έως την ηλεκτρική πρίζα), λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια που καταναλώνεται από την παραγωγή και τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, εκτιμάται σε περίπου 37%."

Ας ρίξουμε μια ματιά στο παραπλανητικό μάρκετινγκ για τα ηλεκτρικά οχήματα. Το πρώτο παραπλανητικό τέχνασμα μάρκετινγκ που έπεσαν εκατομμύρια περιβαλλοντολόγοι ήταν το «υβρίδιο». Τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι στην πραγματικότητα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα με λίγη υποβοήθηση μπαταρίας και η μικρή μπαταρία πρέπει να φορτιστεί από τον βενζινοκινητήρα.

Εάν η χιλιομετρική απόσταση με πιστοποίηση EPA είναι 55 mpg, τότε δεν διαφέρει από ένα μη υβριδικό που επιτυγχάνει 55 mpg. Ένας κόσμος 100% γεμάτος «υβριδικούς» οδηγούς εξακολουθεί να είναι 100% εθισμένος στο πετρέλαιο.

Τώρα σκεφτείτε ένα έξυπνα σχεδιασμένο βήμα μάρκετινγκ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον Elon Musk, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Motors. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Tesla Motors[3], δηλώνει:

«ο πρωταρχικός σκοπός της Tesla Motors... είναι να βοηθήσει στην επιτάχυνση της μετάβασης από μια οικονομία ορυχείων και καύσης υδρογονανθράκων προς μια ηλιακή ηλεκτρική οικονομία... Θα ήθελα να απαντήσω σε δύο επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα κατά των ηλεκτρικών οχημάτων - απόρριψη μπαταριών και εκπομπές σταθμών παραγωγής ενέργειας... οι κυψέλες ιόντων λιθίου της Tesla Motors δεν ταξινομούνται ως επικίνδυνες και είναι ασφαλείς για χώρους υγειονομικής ταφής... Η μπαταρία μπορεί να πωληθεί σε εταιρείες ανακύκλωσης (μη επιδοτούμενη) στο τέλος της μεγαλύτερης από 100.000 μίλια σχεδιαστικής ζωής της...

Μια κοινή αντίκρουση στα ηλεκτρικά οχήματα ως λύση στις εκπομπές άνθρακα είναι ότι απλώς μεταφέρουν τις εκπομπές CO2 στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Ο προφανής αντίλογος είναι ότι μπορεί κανείς να αναπτύξει ηλεκτρική ενέργεια δικτύου με διάφορα μέσα, πολλά από τα οποία, όπως η υδροηλεκτρική, η αιολική, η γεωθερμική, η πυρηνική, η ηλιακή κ.λπ., δεν συνεπάγονται εκπομπές CO2. Ωστόσο, ας υποθέσουμε προς το παρόν ότι η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από μια πηγή υδρογονανθράκων όπως το φυσικό αέριο... Ο νικητής είναι η Pure Electric:


Θα προσφέρουμε ένα μέτριο μέγεθος και τιμές ηλιακής... Αυτό το σύστημα μπορεί να είναι... Θα δημιουργηθεί ως υπόστεγο και θα παράγει περίπου 50 μίλια ημερησίως ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν ταξιδεύετε λιγότερο από 350 μίλια την εβδομάδα, θα είστε επομένως "ενεργειακά θετικοί" σε σχέση με την προσωπική σας μεταφορά... Στην πραγματικότητα θα βάζετε περισσότερη ενέργεια πίσω στο σύστημα από ό, τι καταναλώνετε στις μεταφορές!»

Ωστόσο, ο Elon Musk δεν αναφέρει το γεγονός ότι:

  • Η μετάβαση από την οικονομίατων ορυχείων και των καύσης υδρογονανθράκων προς μια ηλιακή ηλεκτρική οικονομία απαιτεί από μόνη της μια τεράστια δαπάνη ενέργειας από ορυκτά καύσιμα για την επαναχρησιμοποίηση ολόκληρου του παγκόσμιου βιομηχανικού συστήματος, καθώς και την κατασκευή τεράστιων νέων ενεργειακών δικτύων για αιολική και ηλιακή ενέργεια κ.λπ., απλώς για τη μείωση των εκπομπών CO2. Ένα νέο βιομηχανικό πλαίσιο το οποίο από μόνο του θα εξακολουθεί να είναι πολύ ρυπογόνο για τη γη, τον αέρα και το νερό σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως το παλαιό πλαίσιο, καθώς δημιουργεί όλο και περισσότερα "προϊόντα" προς εμπορία και πώληση, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για τα οποία τώρα μας λένε λανθασμένα ότι είναι εντάξει επειδή το "πράσινο προϊόν" τους·
  • η ενεργειακή απόδοση της ενέργειας που επενδύεται (EROEI) για την ηλιακή και αιολική ενέργεια είναι πολύ χαμηλή για να είναι βιώσιμη και, ως εκ τούτου, η ανασύσταση και η ανοικοδόμηση του παγκόσμιου ενεργειακού και βιομηχανικού συστήματος για την απαλλαγή της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές αποτελεί σπατάλη τεράστιων ποσοτήτων ορυκτών καυσίμων (δεν είναι περίεργο που ο τομέας επιδιώκει επιδοτήσεις)·
  • Η κατασκευή δυνητικά εκατοντάδων εκατομμυρίων νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεπάγεται τη συνέχιση της εκτεταμένης εξόρυξης και επεξεργασίας σπάνιων γαιών, όπως το λίθιο, το ρόδιο και το κοβάλτιο, τα οποία αποτελούν περιορισμένο πόρο. Η εξόρυξη και επεξεργασία σπάνιων γαιών έχει αποδειχθεί ότι ρυπαίνει τη γη, τον αέρα και τα υδάτινα συστήματα, όπως τα ποτάμια.
  • Εάν φορτίζετε το αυτοκίνητο με ηλιακή ενέργεια, μπορεί να βάζετε λίγο περισσότερη ενέργεια πίσω στο σύστημα από ό, τι καταναλώνετε στην «οδήγηση του αυτοκινήτου». Ωστόσο, η οδήγηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μόνο ένα μικρό μέρος ολόκληρης της διαδικασίας κατανάλωσης ενέργειας από την εξόρυξη έως την κατασκευή και τη διανομή, για να μην αναφέρουμε την ενσωματωμένη ενέργεια στα κατασκευασμένα υλικά μιας νέας παγκόσμιας βιομηχανικής υποδομής εφοδιαστικής αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, εργοστασίων, ενεργειακών δικτύων, ανεμόμυλων, φωτοβολταϊκών κ.λπ.

Ως παράδειγμα του γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ψεύτικος περιβαλλοντισμός, ας εξετάσουμε μια μπαταρία Tesla model Y στην παρακάτω εικόνα.


Καταλαμβάνει όλο το χώρο κάτω από το χώρο επιβατών του αυτοκινήτου. Για την κατασκευή του έχει εκτιμηθεί ότι χρειάζεστε:

12 τόνοι βράχου για λίθιο. 5 τόνοι ορυκτών κοβαλτίου (το μεγαλύτερο μέρος του κοβαλτίου παράγεται ως υποπροϊόν της επεξεργασίας μεταλλευμάτων χαλκού και νικελίου). Είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί και είναι πολύ ακριβό.);

3 τόνοι μεταλλεύματος νικελίου. και 12 τόνους μεταλλεύματος χαλκού. Επιπλέον, πρέπει να μετακινήσετε 250 τόνους εδάφους για να αποκτήσετε: 26,5 λίβρες λιθίου. 30 κιλά νικελίου.

48,5 κιλά μαγγανίου. και 15 κιλά κοβαλτίου. Για την κατασκευή της μπαταρίας απαιτούνται επίσης 441 κιλά αλουμινίου, χάλυβα ή / και πλαστικού και 112 κιλά γραφίτη

Ένα όχημα Caterpillar 994A χρησιμοποιείται συνήθως για χωματουργικές εργασίες για την απόκτηση των βασικών ορυκτών. Έχει υπολογιστεί ότι καταναλώνει μεταξύ 250 και 775 γαλόνια ντήζελ σε 12 ώρες[4]. Τέλος, παίρνετε ένα αυτοκίνητο "μηδενικών εκπομπών". Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος των απαραίτητων ορυκτών για την κατασκευή των μπαταριών προέρχεται από την Κίνα ή την Αφρική. και μεγάλο μέρος της σκληρής εργασίας για την απόκτηση των ορυκτών στην Αφρική γίνεται από παιδιά!

Το κόστος των μπαταριών Tesla για τα μοντέλλα αυτοκινήτων Tesla κυμαίνεται από 5.000 έως 20.000 δολλάρια.

Χρειάζονται επτά χρόνια για να φτάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μηδενικό CO2. Το μέσο προσδόκιμο ζωής των μπαταριών είναι 10 χρόνια. Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια αρχίζετε να μειώνετε το αποτύπωμα άνθρακα. Στη συνέχεια, οι μπαταρίες πρέπει να αντικατασταθούν και χάνετε όλα τα κέρδη που αποκομίσατε σε αυτά τα τρία χρόνια.

Η πραγματικότητα πρέπει να διακρίνεται από τα ψέμματα που μας λένε όλοι ο ΟΗΕ, το WEF και η διαφήμιση των μεγάλων εταιρειών. Έχουν σφετεριστεί την λέξη «βιώσιμος» πριν από δεκαετίες και τώρα χρησιμοποιείται παραπλανητικά για να προωθήσει τις ατζέντες των μεγα-εταιρικών-κομμουνιστικών συμφερόντων που δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται λιγότερο για το περιβάλλον. Ο στόχος είναι να εκτοξευθεί η ανθρωπότητα στους «ψεύτικους-βιώσιμους» ολοκληρωτικούς βραχίονες της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ και άλλων έξυπνων σχεδίων μάρκετινγκ που έχουν σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τις λεγόμενες ελίτ του εταιρικού ομίλου WEF Davos.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Mark Gerard Keenan, είναι πρώην επιστήμονας στο Τμήμα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Τμήμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών. Είναι συγγραφέας των βιβλίων:

Τα ηλεκτρονικά βιβλία του Mark σε μορφή PDF είναι διαθέσιμα στο https://mkeenan.ie/shop/.

Κάντε μια δωρεά για τα άρθρα του Mark μέσω PayPal.

Σημειώσεις

[1] Πηγή: https://www.euronews.com/next/2023/05/09/sweden-is-building-the-worlds-first-permanent-electrified-road-for-evs-to-charge-while-dri

[2] Πηγή: https://www.theguardian.com/environment/2012/aug/07/china-rare-earth-village-pollution

[3] Το σχετικό άρθρο του Elon Musk είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://www.tesla.com/blog/secret-tesla-motors-master-plan-just-between-you-and-me

[4] Πηγή: https://www.heavyequipmentforums.com/threads/cat-994-fuel-consumption.94089/

Όλες οι εικόνες σε αυτό το άρθρο προέρχονται από τον συγγραφέα





ΠΗΓΗ: https://www.globalresearch.ca/driving-electric-car-fake-environmentalism-elon-musk-debunked/5846311?doing_wp_cron=1705331664.0626859664916992187500


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

https://magnetrack.klangoo.com/v1.1/track.ashx?e=AP_RA_CLK&p=5846311&d=5794721&c=c787d455-1fd6-444b-abe0-3f9cf6dff8ef&u=6953fb8e-7dd6-44f2-ac87-2bb236f44947&l=https%3A%2F%2Fwww.globalresearch.ca%2Fdriving-electric-car-fake-environmentalism-elon-musk-debunked%2F5846311%3Fdoing_wp_cron%3D1705331664.0626859664916992187500&redir=https%3A%2F%2Fwww.globalresearch.ca%2Fwe-dont-need-no-stinkin-electric-cars%2F5794721%3Futm_campaign%3Dmagnet%26utm_source%3Darticle_page%26utm_medium%3Drelated_articles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!