Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΣΟΚ! - «Υπάρχει μια σφαγή που εκτυλίσσεται, αυτή τη στιγμή, στο νοσοκομείο Nasser στο Kahan Younis. Μάζες ασθενών, παιδιών, ανδρών και γυναικών δολοφονούνται αδιακρίτως».


Πλάνα από το εσωτερικό του νοσοκομείου ξεπερνούν κάθε φρίκη που μπορεί να φανταστεί κανείς, καθώς οι ασθενείς προσπαθούν να ξεφύγουν από το πολιορκημένο νοσοκομείο, εν μέσω κραυγών, πολυβόλων, απόλυτου χάους.

Celia Farber
16 Φεβρουαρίου 2024


ΒΙΝΤΕΟ #1

ΒΙΝΤΕΟ #2


Αναφέρεται ότι τουλάχιστον 7 νοσοκομεία δέχονται επίθεση.



«Κάθε μέρα συνεχίζει να χειροτερεύει. Ακριβώς εκεί που νομίζεις ότι δεν γίνεται χειρότερα, κι όμως».


«Υπάρχει κάποιος που θα σταματήσει αυτή την τρέλλα;;;; Σώστε αυτούς τους ανθρώπους και τα παιδιά!!!!

«Μου φαίνεται περίεργο που μπορώ να το παρακολουθήσω, σαν ψυχαγωγία, και κυριολεκτικά δεν μπορώ να κάνω τίποτε αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ότι αυτό συμβαίνει και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πληκτρολογήσουμε τα ηλίθια σχόλιά μας με την ελπίδα ότι ενισχύουμε. Μοιάζει σαν οι δυνάμεις χρησιμοποιούν ως όπλο τη δική μας κατανάλωση στα μέσα ενημέρωσης, την ανικανότητά μας να το σταματήσουμε αυτό για να γίνουμε πιο ενσυναισθητικοί. Δεν ξέρω, αλλά το μισώ αυτό, ότι εκείνοι οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι εκεί και εμείς εδώ πρέπει να το παρακολουθήσουμε, αβοήθητοι από τα μετόπισθεν».



Πότε θα τελειώσει αυτό;; Αυτή είναι η πιο τεκμηριωμένη γενοκτονία στον κόσμο και ο κόσμος την παρακολουθεί εδώ και 4 ΜΗΝΕΣ!!!!! @cij_icj να σταματήσουμε αυτό ΤΩΡΑ!



Θεέ μου, Θεέ μου, Θεέ μου! Βοηθήστε τους για το όνομα 😭😭 του Θεού


Ω, Θεέ μου!!!!!!!!! Πόσες φορές μπορώ να γράψω πόσο μισώ τον κόσμο Του!! 💔💔💔💔💔💔😭😭😭




Θυμάστε όταν προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν βομβάρδισαν το νοσοκομείο των Βαπτιστών; Και αφού ο κόσμος έκανε τα στραβά μάτια, πήραν το πράσινο φως για να συνεχίσουν και βομβάρδισαν 7 νοσοκομεία μετά και συνεχίζουν!! 🤦🏻‍♀️


«Έφυγα με τον σύζυγό μου, ο οποίος είναι τυφλός. Έκανα αιμοκάθαρση. Κατέστρεψαν τους τοίχους που μας περιέβαλλαν καθώς και το δωμάτιο του γιατρού. Μας διέταξαν να φύγουμε και μας πυροβόλησαν, εκτόξευσαν βόμβες και ρουκέτες στα κεφάλια μας από ψηλά», δήλωσε η ασθενής Rasmeya Saleem Abu Jamoos στο Al Jazeera.

«Κατεδάφισαν το κτίριο. Φύγαμε από την πόρτα και περπατήσαμε μέσα στα λύματα μαζί με τον σύζυγό μου. Οι Ισραηλινοί πήραν τότε τον άντρα μου και έχασα τις δύο τσάντες μου. Δεν μπορώ να τα βρω», είπε.

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μεγάφωνα για να πει στους ανθρώπους να φύγουν από το νοσοκομείο Nasser, δήλωσε ότι άνοιξε «μια ασφαλή διαδρομή» για να επιτρέψει στους αμάχους να βγουν, ενώ οι γιατροί και οι ασθενείς θα μπορούσαν να παραμείνουν μέσα.

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες και η ιατρική ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres ή MSF) είπαν ότι όσοι είχαν βρει καταφύγιο μέσα φοβόντουσαν να φύγουν μετά από αναφορές ότι άνθρωποι πυροβολήθηκαν κατά την έξοδό τους. Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε επίσης πυρ εναντίον ανθρώπων μέσα στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού και μιας νοσοκόμας.

—Al Jazeera, άρθρο εδώ.


ΠΗΓΗ: "There Is A Massacre Unfolding, Right Now, In Nasser Hospital In Khan Younis. Masses of Patients, Children, Men and Women Are Being Slain Indiscriminately." (substack.com)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!