Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Το Κουβέϊτ θα παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων που αντιστέκονται στη βιομετρική λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων






από Rhoda Wilson | The Exposé

Το Κουβέϊτ επιβάλλει μια διαδικασία βιομετρικής εγγραφής για τους πολίτες και τους ομογενείς. Όσοι δεν καταγράψουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα εντός των καθορισμένων προθεσμιών θα αντιμετωπίσουν συνέπειες όπως αναστολή κυβερνητικών υπηρεσιών και πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών.

Υποστηρίζεται ότι οι λόγοι για την επιβολή της καταχώρισης ψηφιακών βιομετρικών στοιχείων είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η αντιμετώπιση ζητημάτων διπλής ιθαγένειας. Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με τις παγκόσμιες τάσεις στη βιομετρία και την ανταλλαγή των δεδομένων μας με επιλεγμένους οργανισμούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή, τα Ηνωμένα Έθνη πιέζουν για την υιοθέτηση ενός Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου από 193 χώρες, ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης, του Διαδικτύου, των ψηφιακών δημόσιων αγαθών και των ψηφιακών υποδομών.


Το Κουβέϊτ ετοιμάζεται να αναστείλει τις κυβερνητικές υπηρεσίες για άτομα που δεν καταγράφουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα εντός των καθορισμένων προθεσμιών, 30 Σεπτεμβρίου 2024, για τους Κουβεϊτιανούς και 30 Δεκεμβρίου 2024, για τους ομογενείς

Υπάρχουν περίπου 175.000 πολίτες και 800.000 μετανάστες που πρέπει ακόμη να ολοκληρώσουν τη διαδικασία βιομετρικής εγγραφής. Η Κεντρική Τράπεζα του Κουβέϊτ έχει δώσει εντολή στις τράπεζες να εφαρμόσουν μέτρα όπως η αναστολή των ηλεκτρονικών καναλιών, το μπλοκάρισμα των τραπεζικών καρτών και τελικά το πάγωμα λογαριασμών για όσους δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις εγγραφής. Αυτό θα επηρεάσει επίσης χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές, κεφάλαια και επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Εάν οι άνθρωποι δεν τηρήσουν την προθεσμία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, τα ηλεκτρονικά τραπεζικά κανάλια τους θα απενεργοποιηθούν, οι τραπεζικές κάρτες θα μπλοκαριστούν και οι λογαριασμοί τους θα παγώσουν. Ωστόσο, οι κρατήσεις για δάνεια και υποθήκες θα συνεχιστούν. Ενώ τα ταξιδιωτικά δικαιώματα δεν θα επηρεαστούν, οι παράνομοι κάτοικοι που διασχίζουν τα σύνορα θα πρέπει να υποβάλουν καταχωρίσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων.

(Τα παραπάνω είναι μια συμπυκνωμένη έκδοση του «Το Κουβέϊτ ετοιμάζεται να σταματήσει τις υπηρεσίες για μη καταχωρημένα βιομετρικά δακτυλικά αποτυπώματα» που δημοσιεύθηκε από το Biometric Update στις 9 Σεπτεμβρίου 2024. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.)

Τον Μάρτιο του 2024, αποκαλύφθηκε ότι η χώρα σκοπεύει επίσης να μοιραστεί βιομετρικά δεδομένα ως μέρος ενός περιφερειακού δικτύου ασφαλείας.

Υποστηρίζεται ότι στόχος της πρωτοβουλίας για την καταχώριση βιομετρικών δακτυλικών αποτυπωμάτων τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ομογενείς είναι η αντιμετώπιση ζητημάτων διπλής ιθαγένειας και η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας με τον εντοπισμό ατόμων που χρησιμοποιούν πλαστά διαβατήρια.

Το Κουβέϊτ σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Interpol και τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου ασφαλείας. Αυτή η εταιρική σχέση αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτουν οι διπλοί υπήκοοι που χρησιμοποιούν πολλαπλές ταυτότητες όταν ταξιδεύουν μεταξύ χωρών.

Η κίνηση έρχεται καθώς το Κουβέϊτ φιλοξενεί μεγάλο ξένο πληθυσμό, πολλοί από τους οποίους έχουν διπλή υπηκοότητα ή προσωρινή βίζα εργασίας. Η βιομετρική λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, η επίσημη μέθοδος ταυτοποίησης στο Κουβέϊτ, αναμένεται να εξορθολογίσει τη διαδικασία εισόδου για τους επισκέπτες και τους κατοίκους.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης στις παγκόσμιες βιομετρικές εξελίξεις, με άλλες χώρες να υιοθετούν παρόμοια μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας και τον εξορθολογισμό των ταξιδιωτικών διαδικασιών.

(Τα παραπάνω είναι μια συμπυκνωμένη έκδοση του «Κουβέϊτ για ανταλλαγή βιομετρικών στοιχείων με την Ιντερπόλ, χώρες του Κόλπου για περιφερειακό δίκτυο ασφαλείας» που δημοσιεύθηκε από το Biometric Update στις 25 Μαρτίου 2024. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.)

Όπως αναφέραμε σε άρθρο νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση («Ε.Ε.») εισάγει ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής συνόρων για την καταγραφή ταξιδιωτών από χώρες εκτός της Ε.Ε.. Και ενώ η Ε.Ε. και οι χώρες της Ε.Ε. αναπτύσσουν βιομετρικές ψηφιακές ταυτότητες και αναγνώριση προσώπου σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των συνόρων, οι αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για πρόσβαση στις βιομετρικές βάσεις δεδομένων των κρατών μελών της Ε.Ε..

Συγκεντρώνουν τα δεδομένα μας και την πρόσβαση σε αυτά για παγκόσμιο κεντρικό έλεγχο.

Στις 22-23 Σεπτεμβρίου, τα Ηνωμένα Έθνη («ΟΗΕ») διοργανώνουν τη «Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος». Ο ΟΗΕ ελπίζει ότι το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής είναι ότι 193 έθνη θα υιοθετήσουν το «Σύμφωνο για το Μέλλον» με τα παραρτήματά του «Διακήρυξη για τις μελλοντικές γενιές» και «Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο». Το Σύμφωνο και τα παραρτήματά του απορρέουν από την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres «Η κοινή μας ατζέντα».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο κορυφής, ο Guterres δημοσίευσε 11 ενημερωτικά σημειώματα πολιτικής «που πρόκειται να αναμορφώσουν τον κόσμο μας», ανέφερε το Ίδρυμα του ΟΗΕ.




Σε ένα άρθρο που εξηγεί τις προετοιμασίες που γίνονται για τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένης μιας επισκόπησης των 11 συνόψεων πολιτικής, ο Jacob Nordangård δήλωσε:


Οι έντεκα συνόψεις πολιτικής περιέχουν το σχέδιο για ένα ψηφιακό σύστημα (Global Digital Compact) που θα λειτουργεί με τη βοήθεια της «αξιόπιστης» τεχνητής νοημοσύνης. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι «αξιόπιστος» σημαίνει ότι δεν θα επικρίνει τις πολιτικές του ΟΗΕ (όπως οι SDGs και η Συμφωνία του Παρισιού). Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είναι σε αρμονία με τον «ρυθμό του Αλ Γκορ».

Κάλεσμα του Συμφώνου για το Μέλλον, Jacob Nordangård, 3 Φεβρουαρίου 2024



Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου, ο ΟΗΕ πιέζει να διαδραματίσει σημαντικό και κυβερνητικό ρόλο στην τεχνητή νοημοσύνη («AI») παγκοσμίως. Όπως σημειώνει το Ινστιτούτο Brownstone, «[ο ΟΗΕ] με κάποιο τρόπο καταφέρνει να συνδέσει την εφαρμογή των SDGs με την ικανότητά του να ελέγχει και να εφαρμόζει AI και να ασκεί διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο, ψηφιακά δημόσια αγαθά και υποδομές, καθώς και AI».

Ο Guterres δήλωσε τον στόχο του ΟΗΕ να επιβληθεί ως παγκόσμιος «καταλύτης και επιταχυντής» της τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το 2023. «Η Ατζέντα 2030 – το παγκόσμιο σχέδιό μας για την ειρήνη και την ευημερία σε έναν υγιή πλανήτη – αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει να αντιστραφεί αυτό. Θα μπορούσε να ενισχύσει τη δράση για το κλίμα και τις προσπάθειες για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ["SDGs"] έως το 2030», δήλωσε ο Guterres.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!