Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Michaela Mabinty DePrince, μόλις 29 ετών! 3 χρόνια αφ΄ότου έλαβε το εμβόλιο 'COVID-19', έφυγε ΞΑΦΝΙΚΑ από τήν ζωή η πανέμορφη καί πρωτοπόρος μπαλαρίνα....

 Η συγκλονιστική ιστορία του Μαύρου Κύκνου της Sierra Leone!


Ένας πανέμορφος Μαύρος Κύκνος, η σπουδαία και πρωτοπόρος μπαλαρίνα Michaela DePrince, πέθανε σε ηλικία μόλις 29 ετών, ενώ το άστρο της είχε αρχίσει ήδη να εκτοξεύεται ψηλά ανάμεσα στα υπόλοιπα αστέρια.



Η μπαλαρίνα Michaela Mabinty DePrince, η οποία εμφανίστηκε με την Beyoncé και πολλοί την έβλεπαν ως πρωτοπόρος, πέθανε σε ηλικία 29 ετών.

Εκπρόσωπός της ανακοίνωσε τον θάνατό της στην προσωπική της σελίδα στο Instagram και σε δήλωση της οικογένειάς της είπε ότι ήταν «αξέχαστη έμπνευση για όλους όσοι τη γνώρισαν ή άκουσαν την ιστορία της».

Η αιτία του θανάτου δεν έχει δοθεί-σιγά μη δοθεί καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η γενοκτονία μείωσης του πληθυσμού.

Η Michaela Mabinty DePrince είχε λάβει τα τρυπήματα COVID-19 στη διάρκεια ταξιδιού στη Νέα Υόρκη το 2021 όπως είχε γράψει η ίδια στο Facebook_δείτε τη σχετική photo στη συνέχεια.

Τρία χρόνια μετά έφυγε ξαφνικά από τήν ζωή!

Η DePrince έκανε ένα αξιοσημείωτο ταξίδι από τα βάσανα ως ορφανό κοριτσάκι στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Sierra Leone σε πολλές διακρίσεις στον κόσμο του διεθνούς χορού.



Η οικογένειά της είπε ότι ο θάνατός της ήταν «αιφνίδιος», προσθέτοντας: «Η Michaela άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας».

Η αδερφή της DePrince, Mia Mabinty DePrince, περιέγραψε ότι είναι «σε κατάσταση σοκ και βαθιάς θλίψης» ως «η όμορφη αδερφή μου δεν είναι πια εδώ».

Τα αφιερώματα σε εκείνη είναι σπαρακτικά ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας του μπαλέτου.

«Παρότι της είπαν ότι «ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για μαύρες μπαλαρίνες» ή ότι «στις μαύρες μπαλαρίνες δεν άξιζε να επενδύσεις», παρέμεινε αποφασισμένη, συγκεντρωμένη και άρχισε να κάνει μεγάλα βήματα», έγραψε η Αμερικανίδα μπαλαρίνα Misty Copeland στα social media.

Michaela DePrince: Το ορφανό του πολέμου που έγινε μπαλαρίνα

Γεννημένη στη Kenema της Sierra Leone το 1995, η DePrince στάλθηκε σε ορφανοτροφείο σε ηλικία τριών ετών, αφού και οι δύο γονείς της πέθαναν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς την έβλεπαν ως «παιδί του διαβόλου» στο ορφανοτροφείο επειδή έπασχε από λεύκη, μια πάθηση κατά την οποία τα μπαλώματα του δέρματος χάνουν τη μελάγχρωση.

Αλλά υιοθετήθηκε σε ηλικία τεσσάρων ετών από ένα ζευγάρι Αμερικανών και μετακόμισε στο New Jersey. Η θετή μητέρα της παρατήρησε γρήγορα την εμμονή της με το μπαλέτο και την έγραψε σε μαθήματα.

Απέκτησε φήμη μετά την αποφοίτησή της από το γυμνάσιο και έγραψε ιστορία ως η νεότερη κύρια χορεύτρια στο Dance Theatre του Harlem.

Η DePrince έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του μουσικού άλμπουμ “Lemonade” της Beyoncé.

Εντάχθηκε στο διάσημο Μπαλέτο της Βοστώνης ως δεύτερη soloist το 2021 και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική εκπομπή Dancing with the Stars όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Ως αφοσιωμένη ανθρωπιστής, η DePrince υποστήριξε επίσης τα παιδιά που πλήττονται από συγκρούσεις και βία.

Ο εκπρόσωπός της έγραψε ότι η τέχνη της «άγγιξε αμέτρητες καρδιές» και το πνεύμα της «είχε εμπνεύσει πολλούς, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο του μπαλέτου και όχι μόνο».

«Η ζωή της ορίστηκε από χάρη, σκοπό και δύναμη. Η ακλόνητη δέσμευσή της στην τέχνη της, οι ανθρωπιστικές της προσπάθειες και το θάρρος της να ξεπεράσει τις αφάνταστες προκλήσεις θα μας εμπνέουν για πάντα.

«Στάθηκε ως φάρος ελπίδας για πολλούς, δείχνοντας ότι ανεξάρτητα από τα εμπόδια, η ομορφιά και το μεγαλείο μπορούν να αναδυθούν από τα πιο σκοτεινά μέρη».

«Από την αρχή της ιστορίας μας στην Αφρική, κοιμόμαστε σε ένα κοινό στρώμα στο ορφανοτροφείο, η Michaela (Mabinty) και εγώ φτιάχναμε τα δικά μας μουσικά θεατρικά έργα και τα παίζαμε», έγραψε η αδελφή της Mia σε μια δήλωση.

Η αδερφή της DePrince είπε ότι το ζευγάρι έφτιαχνε τα δικά του μπαλέτα ως παιδιά, «θα χορογραφούσε και εγώ ήμουν ο συνθέτης και ο μαέστρος».

“Άφησε τα ίχνη της στην άμμο και σε τόσες πολλές σκηνές σε όλο τον κόσμο. Θα μου λείψει πραγματικά”, πρόσθεσε η Mia.

Τα δύο κορίτσια, που ήταν mat-mates στο ορφανοτροφείο, υιοθετήθηκαν από μια Αμερικανίδα, την Elaine DePrince.

Σε μια συνέντευξη στο πρόγραμμα Newshour του BBC, τα αδέρφια της DePrince – Eric και Mia – είπαν ότι η οικογένεια θρηνούσε δύο θανάτους αυτή την εβδομάδα: τη Michaela και τη μητέρα τους Elaine.

«Μόλις είχα κλείσει το τηλέφωνο με τον γιατρό της μαμάς μου με τα νέα της όταν με ειδοποίησαν για την αδερφή μου, απλά δεν μου φαινόταν πιστευτό.

«Ήταν πραγματικά δύσκολο να το ακούσω γιατί συνήθως σηκώνω το τηλέφωνο για να καλέσω τη μαμά μου για οτιδήποτε και μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν μπορούσα πλέον να της τηλεφωνήσω», είπε η Μία στο BBC.

Η Elaine έγραψε την τότε πεντάχρονη DePrince στο Rock School of Dance στη Φιλαδέλφεια, κάνοντας 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το New Jersey κάθε μέρα.

Η DePrince ήταν πρεσβευτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης War Child και τα αδέρφια της λένε ότι ελπίζουν να συνεχίσουν την κληρονομιά της.

Ο αδερφός της, Eric DePrince, είπε στο BBC ότι ελπίζει ότι ο κόσμος μπορεί να θυμάται την αδερφή του “ως κάποιον που εργάστηκε σκληρά για να βελτιώσει τις ζωές των άλλων”.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/michaela-mabinty-deprince-29-gt-3-chronia-afotoy-eiche-lavei-to-emvolio-covid-19-efyge-xafnika-apo-ti-zoi-i-panemorfi-kai-protoporos-mpalarina/

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ περισσότερο από τραγικό!
    Ακριβώς τήν επομένη ημέρα του θανάτου της νεαρής μπαλαρίνας, απεβίωσε καί η μητέρα της!
    Η κοπέλλα ήταν υιοθετημένη, ενώ η μητέρα της είχε χάσει πρίν τρία παιδιά!
    https://www.msn.com/el-gr/news/other/%CF%80%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-michaela-deprince-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82/ar-AA1qGVYy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!