Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ολλανδός Geert Wilders καταγγέλλει τις κατηγορίες για ρατσισμό: «Αναφέρω μόνο γεγονότα – περισσότεροι από τους μισούς υπόπτους για εγκλήματα είναι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, τα 2/3 των ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ είναι γεννημένοι στο εξωτερικό» (βίντεο)





Μια συζήτηση στο Κοινοβούλιο ξέσπασε όταν ο Stephan van Baarle, ηγέτης του κόμματος Denk και γιος Τούρκου μετανάστη, κατηγόρησε τον Geert Wilders για ρατσισμό σε μια κραυγαλέα προσπάθεια να φιμώσει το τεκμηριωμένο επιχείρημά του σχετικά με την ανησυχητική υπερεκπροσώπηση των μεταναστών στις ολλανδικές στατιστικές εγκληματικότητας.


Στην Ολλανδία, ο ηγέτης του PVV Geert Wilders αντιμετωπίζει συνεχώς κατηγορίες για ρατσισμό κάθε φορά που επισημαίνει την υπερεκπροσώπηση των μεταναστών στις στατιστικές εγκληματικότητας. 

Ωστόσο, ο Wilders υποστηρίζει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αδικαιολόγητοι, καθώς απλώς αναφέρει γεγονότα - γεγονότα που υποστηρίζονται από επίσημα στοιχεία της CBS (Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας), αλλά αγνοούνται από εκείνους που προωθούν μια ατζέντα ανοιχτών συνόρων.

Ο Wilders αντιμετώπισε ξανά τέτοιες κατηγορίες κατά τη διάρκεια των Γενικών Πολιτικών Εκτιμήσεων (ABP), όταν ο ηγέτης του Denk Stephan van Baarle, του οποίου ο πατέρας είναι από την Τουρκία, τον κατηγόρησε για ρατσισμό😏, χλευάζοντας από το μικρόφωνο της διακοπής: «Γιατί [ο Wilders] συνεχίζει να ρίχνει μονομερές μίσος στους Ολλανδούς μουσουλμάνους και δεν βλέπει ότι όλοι αυτοί οι Ολλανδοί μουσουλμάνοι και αυτά τα τζαμιά καθαρίζουν πραγματικά το χάος αυτού του υπουργικού συμβουλίου και του κ. Wilders;

Ο Wilders δεν υποχώρησε και απάντησε: «Αναφέρω τα γεγονότα και βλέπω τα γεγονότα. Και το γεγονός είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς υπόπτους στην Ολλανδία όλων των εγκλημάτων έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο. Το γεγονός είναι ότι τα δύο τρίτα όλων των κρατουμένων έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο». 

Συνέχισε απαριθμώντας πιο συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας που δίνουν μια ανησυχητική εικόνα:


  • Το 66% των περιπτώσεων κλοπής πορτοφολιών διαπράττονται από μη δυτικούς μετανάστες.
  • Το 60% των ληστειών στους δρόμους διαπράττονται από μη δυτικούς μετανάστες.
  • Το 40% των εγκλημάτων ναρκωτικών διαπράττονται από μη δυτικούς μετανάστες.
  • Το 39% των βίαιων εγκλημάτων διαπράττονται από μη δυτικούς μετανάστες.
  • Το 40% των εγκλημάτων με πυροβόλα όπλα διαπράττονται από μη δυτικούς μετανάστες.
  • Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού των φυλακών (46,5%) αποτελείται από μη δυτικούς μετανάστες.

Αυτοί οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, ωστόσο η αριστερά, που εκπροσωπείται από προσωπικότητες όπως ο van Baarle, αρνείται να συνεργαστεί. Αντ' αυτού, χρησιμοποιούν κατηγορίες για ρατσισμό για να φιμώσουν κάθε συζήτηση που αμφισβητεί την ατζέντα τους. Αυτή η τακτική είναι μια βασική στρατηγική για την αριστερά να προωθήσει τις πολιτικές ανοιχτών συνόρων χωρίς να αντιμετωπίσει πραγματική αντιπολίτευση.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το Ίδρυμα RAIR, το Denk, το κόμμα που εκπροσωπεί ο van Baarle, έχει βαθείς δεσμούς με το τουρκικό καθεστώς υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Ερντογάν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να επεκτείνει την επιρροή του στην Ευρώπη και να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, χρησιμοποιώντας ομάδες όπως το κόμμα Denk για να προωθήσει φιλο-ισλαμικές και φιλομεταναστευτικές πολιτικές στην Ολλανδία. 

Αυτός ο συντονισμός αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την αποδυνάμωση των ευρωπαϊκών κρατών εκ των έσω, εκμεταλλευόμενα τις ανοικτές μεταναστευτικές πολιτικές τους.

Καθώς ο Wilders παρουσίαζε αυτά τα γεγονότα, ασχολήθηκε επίσης με τις ευρύτερες κοινωνικές επιπτώσεις. «Οι άνθρωποι το βλέπουν αυτό κάθε μέρα», είπε. «Στους δρόμους, στο λεωφορείο, στην παραλία – αυτές είναι οι πραγματικότητες της σύγχρονης Ολλανδίας και πρέπει να αναλάβουμε δράση», υποστηρίζει ο Wilders ότι η αποτυχία αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων θα επιδεινώσει μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ολλανδική κοινωνία και διεκδικεί το δικαίωμά του - και το δικαίωμα του ολλανδικού λαού - να μιλήσει ανοιχτά για αυτά τα γεγονότα χωρίς να φιμωθεί από κατηγορίες για ρατσισμό.



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Geert Wilders in Parliament on foreigners and problems (rumble.com)



Η σταθερή στάση του Wilders αποκαλύπτει πώς η αριστερά συχνά στρέφεται σε κατηγορίες για ρατσισμό για να εκτρέψει την προσοχή από δυσάρεστες αλήθειες για τη μετανάστευση και την εγκληματικότητα. 

Αντί να αντιμετωπίζουν τα πραγματικά στοιχεία που παρουσιάζει, βασίζονται σε απορριπτικές ετικέτες για να αποφύγουν να εμπλακούν σε ουσιαστική συζήτηση. 

Αρνούμενη να αντιμετωπίσει αυτά τα πιεστικά ζητήματα, η αριστερά όχι μόνο αποφεύγει την ευθύνη, αλλά κινδυνεύει επίσης να επιδεινώσει τα ίδια τα κοινωνικά προβλήματα που επισημαίνει ο Wilders.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!