Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κίνδυνος για την ασφάλεια στα τραίνα: Τα ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΕΝ χρειάζεται πλέον να ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ σε ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ




Μερικοί είναι προφανώς πιο ίσοι: Από ανησυχία για την ασφάλεια των συνοδών του τραίνου, οι ελεγκτές είναι πλέον απαλλαγμένοι από το έλεγχο των εισιτηρίων των αλλοδαπών επιβατών (συγκεκριμένων προελεύσεων) στον σιδηρόδρομο της Νότιας Θουριγγίας.

Σύμφωνα με επιστολή του συμβουλίου εργαζομένων του σιδηροδρόμου, η γραμμή Ερφούρτης-Suhl θεωρείται μια πραγματική «ζώνη εμφυλίου πολέμου» στην οποία οι αιτούντες άσυλο προκαλούν επανειλημμένα υπερβολές βίας. Προφανώς, το μόνο που απομένει είναι η συνθηκολόγηση.

Προφανώς, η εκπαίδευση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για τους αιτούντες άσυλο δεν απέδωσε καρπούς όπως ήταν επιθυμητό: η Thüringer Allgemeine αναφέρει τώρα ότι στη σιδηροδρομική γραμμή Erfuhrt-Suhl, ο έλεγχος των εισιτηρίων για τους μετανάστες είναι στη διακριτική ευχέρεια των συνοδών του τραίνου.

Το προσωπικό είχε δεχθεί επιθέσεις ξανά και ξανά σε αυτή τη διαδρομή στο παρελθόν, σε μια εμπρηστική επιστολή από το συμβούλιο εργαζομένων του Süd-Thüringen-Bahn προς την αριστερή κυβέρνηση της Θουριγγίας έγινε λόγος για το «διαμέρισμα επιβατών πεδίου μάχης». 

Η χρόνια άρνηση των προβλημάτων ασφάλειας από τους μετανάστες καταγγέλθηκε ανοιχτά και ρωτήθηκε πώς ο πρωθυπουργός Bodo Ramelow θα μπορούσε να αναμένει ότι οι πολίτες «θα είναι ανοιχτοί στην πολιτική για τους πρόσφυγες που εφαρμόζεται εάν χρησιμοποιείται – σχεδόν καθημερινά, και όχι μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς! – θα γίνονταν μάρτυρες τέτοιας βίας, αποκτήνωσης και απόλυτης περιφρόνησης για τους νόμους και την κοινωνία μας».

Μετά από επιστολή που απηύθυνε ένα ζευγάρι προς τον συντάκτη όταν έκπληκτοι παρατήρησαν ότι ένας συνοδός τραίνου είχε ελέγξει μόνο τα εισιτήρια των Γερμανών ταξιδιωτών, η Thüringer Allgemeine ερεύνησε το θέμα. 

Η εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων απέρριψε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι οι μετανάστες στο τραίνο είχαν σίγουρα ελεγχθεί εκ των προτέρων και ότι το ζευγάρι απλά δεν το είχε παρατηρήσει. Ωστόσο, αποκάλυψε επίσης ότι οι συνοδοί των τραίνων είναι ελεύθεροι να μην ελέγχουν τα εισιτήρια για «αποκλιμάκωση».

Στο πλαίσιο της υπερβολικά σαφώς διατυπωμένης εμπρηστικής επιστολής, στην οποία αναφέρθηκαν βίαιες κλιμακώσεις βίας, είναι φυσικά αμφίβολο εάν ειδικά οι γυναίκες συνοδοί τραίνων θα ήθελαν να αναλάβουν τον κίνδυνο να δεχθούν επίθεση κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων. Δεν φαίνεται πολύ πιο ασφαλές να ελέγξουμε μόνο τους Γερμανούς με καλή συμπεριφορά; 

Στην επιστολή του την άνοιξη, το συμβούλιο εργαζομένων είχε αναφέρει και συζητήσει μια υπερβολική βία μεταξύ των μεταναστών στο χώρο επιβατών: «Η συνάδελφός μας έπρεπε να συνεχίσει το ταξίδι της προς το σταθμό Suhl φοβούμενη το θάνατο και με ένα βαγόνι βαριά μολυσμένο από ανθρώπινο αίμα. 

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τις ψυχολογικές συνέπειες για την ακόμα αρκετά νεαρή συνάδελφό μας και τους επιβάτες σε αυτό το σημείο ενόψει των σκηνών, οι οποίες θα μπορούσαν να προέρχονται από μια ζώνη εμφυλίου πολέμου!»

Υπήρξαν επίσης αναφορές για έναν ηρωικό συνάδελφο που προστάτευσε δύο νεαρά κορίτσια από την επίθεση σε μετανάστες και στάθηκε μπροστά τους. Ωστόσο, στη συνέχεια «απειλήθηκε και πανικοβλήθηκε σε τέτοιο βαθμό» από τους δράστες που έπρεπε να «υποχωρήσει σε τρέχοντας πάνω από τις γραμμές για να μην πέσει θύμα άμεσης σωματικής βίας!»

Το συμβούλιο εργαζομένων ήταν απολύτως σαφές: «Μιλάμε για μια μητέρα δύο παιδιών στην οποία δεν θέλουμε να εξηγήσουμε γιατί η μητέρα τους είναι στο νοσοκομείο ή δεν επιστρέφει καθόλου στο σπίτι!»

Το Υπουργείο Υποδομών της Θουριγγίας θέλει να επενδύσει περισσότερα από 300.000 ευρώ σε πρόσθετη ασφάλεια μέχρι το τέλος του έτους και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία πραγματοποίησε εκπαίδευση σε μια αρχική εγκατάσταση υποδοχής για μετανάστες ασύλου. Αλλά το συμπέρασμα που εξήχθη τον Αύγουστο ότι έχει πλέον γίνει ασφαλέστερο αμφισβητείται από την τελευταία δημοσίευση. 

Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τους συνοδούς του τραίνου, οι οποίοι φοβούνται για τη ζωή τους: η ασφάλειά τους και αυτή των επιβατών πρέπει να προηγούνται.

Η ευθύνη για τις συνθήκες έγκειται σε μια αριστερή-πράσινη πολιτική που επιτρέπει στους εγκληματίες και βίαιους μετανάστες να δρουν εκτός νόμου και νόμου – με ατιμωρησία, συνεχίζουν να υποστηρίζονται από τους φορολογούμενους, ενώ επιδεικνύουν ανοιχτά αυτούς και τις αξίες τους.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!