Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για αμερικανός πρέσβης


Την άποψη – που δεν απέχει από την αλήθεια - ότι την τρέχουσα κρίση στις ελληνο-ρωσσικές σχέσεις την προκάλεσε ο πραγματικός κυβερνήτης της Ελλάδος, δηλαδή ο Αμερικανός πρέσβης, υποστηρίζει σε άρθρο της η ρωσσική εφημερίδα 'Vzglyad'.

Αποτέλεσμα εικόνας για vzglyad novosti

Σχετική εικόνα

Διαβάστε τα βασικά σημεία του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο vz.ru:

«Το διπλωματικό σκάνδαλο που υπονόμευε τις σχέσεις μεταξύ Ρωσσίας και Ελλάδας, όπως αποδείχθηκε, ήταν κατευθυνόμενο. Η οργάνωσή του ήταν, προφανώς, από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζ. Πάιατ. 
Γιατί οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν έτσι την καθιέρωση σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών – και με ποιες μεθόδους οργανώθηκε αυτή η πρόκληση;

Αποτέλεσμα εικόνας για αμερικανός πρέσβης-Τσιπρας

Το ερώτημα που τίθεται είναι: πως οι πληροφορίες περί απέλασης διπλωματών κατέληξαν στην διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ; Μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μια λαμπρή δουλειά παροχής πληροφοριών από τον πυρήνα της CIA στην Ελλάδα. 
Ωστόσο, είναι πολύ πιο πιθανό οι Έλληνες πολιτικοί να μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες με τους ίδιους τους Αμερικανούς, παρά τα λόγια της Αθήνας για ανεξαρτησία.

Σχετική εικόνα

Οι ειδικοί δεν αμφιβάλλουν ότι πίσω από αυτό το σκάνδαλο είναι οι ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανοί ενδιαφέρονται άμεσα για τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, που είναι πλέον τεταμένες. Επιπλέον, ο Έλληνας δημοσιογράφος, ανταποκριτής του καναλιού MEGA Α. Αυγερινός, δήλωσε ότι τίποτα δεν συμβαίνει στην Ελλάδα χωρίς τον έλεγχο και την ενεργή συμμετοχή του αμερικανού πρεσβευτή, Τζ. Πάιατ. 
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι ελληνικές ειδικές υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να ασχοληθούν με το θέμα της απέλασης των Ρώσσων διπλωματών «χωρίς την άδεια παρόμοιων αμερικανικών δομών”.

«Πολλοί άνθρωποι εδώ πιστεύουν ότι η αμερικανική πλευρά αποφάσισε να ζητήσει κατηγορηματικά από τους Έλληνες φίλους της να λάβουν μέτρα … Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει γίνει αμερικανικό προτεκτοράτο στην περιοχή, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησής μας να κρύψει αυτό το γεγονός.

”Δεν υπόκεινται όλοι οι Έλληνες ηγέτες σε αυτή τη γραμμή, αλλά οι περισσότεροι από την κυρίαρχη ελίτ δεν κάνουν τίποτα εναντίον της», ανέφερε ο Αυγερινός στην 'VZGLYAD'.

Η επιθυμία των Αμερικανών να μπουν ανάμεσα στις σχέσεις Μόσχας και Αθήνας πηγάζει από την επιθυμία της αμερικανικής διπλωματίας να ενισχύσει την επιρροή της στα Βαλκάνια. Πρώτα απ’ όλα, αυτό αποδεικνύεται από την επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν τα Σκόπια ως μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν και την πίεση που ασκούν στη Σερβία.

Σχετική εικόνα

«Οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα ενιαίο αντιρωσσικό μέτωπο που θα καθοριστεί εδώ. Οι παραδοσιακές σχέσεις της Ρωσσίας με τα Βαλκάνια είναι γνωστές. Η ενίσχυση της ρωσσικής διπλωματίας στην περιοχή είναι επίσης αξιοσημείωτη. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό μια αμερικανική προσπάθεια να ανταποκριθεί σε αυτή την ενίσχυση” , δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 60% των Ελλήνων είναι εναντίον της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, καθώς και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτά τα ποσοστά πηγαίνουν σχεδόν παράλληλα με την εκδήλωση ακόμη μεγαλύτερης συμπάθειας για τη Ρωσσία, οπότε ο κ. Payette εργάζεται ενεργά για να αλλάξει αυτή τη δραστηριότητα”, εξηγεί ο Αυγερινός…».

[Πηγή: 'εθνικισμός']

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!