Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Π ρ ό σ ε χ ε, η καινούργια σου 'smart tv'… θυμάται ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ βλέπεις και σε Κ Α Τ Α Σ Κ Ο Π Ε Υ Ε Ι !!!
Αλήθεια πόσο…'smart' είναι η 'smart tv' σας; 
Έχουν περάσει σχεδόν 70 χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το προφητικό μυθιστόρημα του Τζώ
ρτζ Οργουελ, '1984', αλλά τώρα μερικές από τις πρόωρες προειδοποιήσεις του αρχίζουν να υλοποιούνται το 2018....

Αποτέλεσμα εικόνας για SMART TV IS WATCHING US
Σχετική εικόνα
Παράδειγμα αυτή η εκπληκτική επιστολή (ολοκληρη στο τέλος του άρθρου) από τους γερουσιαστές Edward Markey, D-Mass και Richard Blumenthal, τον D-Conn., με την οποία ανέφεραν την περασμένη Πέμπτη στον Πρόεδρο της Federal Trade Commission (FTC) Joseph Simmons, ότι οι έξυπνες τηλεοράσεις που συνδέονται με το διαδίκτυο  κ α τ α σ κ ο π ε ύ ο υ ν   και δημιουργούν 'προφίλ' στον αμερικανικό λαό.

Σχετική εικόνα

«Οι τηλεοράσεις έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών δεν αξίζουν πλέον προστασία», έγραψαν οι γερουσιαστές.
«Το περιεχόμενο που παρακολουθεί ο καταναλωτής είναι ιδιωτικό και δεν πρέπει να υποθέσουμε, ότι οι πελάτες θέλουν τις εταιρείες να παρακολουθούν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες προβολής τους» αναφέρουν μεταξύ άλλων…

Αποτέλεσμα εικόνας για SMART IS SPYING US

Με την επιστολή ζητούν από τηn 'FTC' να διατηρήσει το πρόγραμμά της για την παρακολούθηση των έξυπνων τηλεοράσεων και ζήτησαν ακόμη μια εντελώς νέα έρευνα σχετικά με τις πολιτικές και τις πρακτικές απορρήτου των κατασκευαστών.

Αποτέλεσμα εικόνας για SMART TV IS WATCHING US

Οι γερουσιαστές εξήγησαν πως οι έξυπνες τηλεοράσεις διατηρούν το ιστορικό παρακολούθησης των δεδομένων των χρηστών, συλλέγοντας τα δεδομένα για να προσαρμόσουν και να προσφέρουν διαφημίσεις με ακρίβεια καθοδήγησης προς τους καταναλωτές που δεν γνωρίζουν.

Με τη συγκομιδή τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών, των βιντεοπαιχνιδιών, των προγραμμάτων Netflix και άλλων εφαρμογών, αυτές οι έξυπνες συσκευές αναπτύσσουν ένα ολοκληρωμένο προφίλ των προτιμήσεων των χρηστών και ακόμη και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. 
Μπορεί ακόμη και να «προσδιορίσει τις πολιτικές σχέσεις των χρηστών με βάση το αν παρακολουθούν συντηρητικά ή φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης», εξηγεί η επιστολή.

Σχετική εικόνα

Οι καταναλωτές γενικά δεν γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά ανίχνευσης, εκτός αν διερευνούν σχολαστικά το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη της συσκευής και τις νομικές ειδοποιήσεις που κρύβονται μέσα.

Αποτέλεσμα εικόνας για SAMBA TV

Οι γερουσιαστές αναφέρουν ένα ρεπορτάζ της 'New York Times' σχετικά με την 'Samba TV', μια εταιρεία που χρησιμοποιεί μια μηχανή σύστασης περιεχομένου και μια εφαρμογή παρακολούθησης θεατών που σχεδιάστηκε για τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας. 

«Οι πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι η 'Samba TV', μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που παρακολουθούν τη συμπεριφορά των έξυπνων τηλεοπτικών χρηστών, προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία παρακολούθησης, αλλά δεν παρέχει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων, «είπαν οι γερουσιαστές.

Αποτέλεσμα εικόνας για SMART IS SPYING US

Σημειώνουν επίσης ότι η 'FTC' έχει προβεί σε πειθαρχικές ενέργειες πριν, διερευνώντας την Vizio για την συλλογή δεδομένων σε 11 εκατομμύρια έξυπνες τηλεοράσεις χωρίς τη συγκατάθεση των καταναλωτών. 
Πέρυσι, η εταιρεία μπήκε στο στόχαστρο τόσο από την 'FTC', όσο και από τον Γενικό Εισαγγελέα του New Jersey, συμφωνώντας να καταβάλει πρόστιμα ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Οι Blumenthal και Markey έστειλαν επίσης επιστολές στο 'Facebook' και στην 'Google' σχετικά με τις πολιτικές τους σχετικά με τα δεδομένα. 
Τονίζουν σε αυτές ότι απαιτείται μεγαλύτερη επίβλεψη της FTC για το Facebook μετά τα γεγονότα του σκανδάλου Cambridge Analytica.

Σχετική εικόνα

Τον περασμένο μήνα, το 'Facebook' κατέθεσε ένα ανησυχητικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο θα του επέτρεπε να στείλει ένα σήμα μέσω του περιεχομένου εκπομπής που θα συνδεόταν με τα 'smartphones' των χρηστών για τη συλλογή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για SMART IS SPYING US

Οι γερουσιαστές ολοκλήρωσαν την επιστολή τους λέγοντας: «Ζητάμε με σεβασμό να συνεχίσει η FTC τις προσπάθειές της στις έξυπνες τηλεοράσεις και να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις πολιτικές και τις πρακτικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής των κατασκευαστών έξυπνων τηλεοράσεων».

Αποτέλεσμα εικόνας για SMART IS SPYING US


Φαίνεται ότι το οργουελικό 1984 είναι εδώ καθώς οι τηλεοράσεις σας παρακολουθούν τώρα…[Πηγή:https://kastamonitis.blogspot.com/2018/07/smart-tv.html]

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!