Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Δανία: Σε ισχύ α π α γ ό ρ ε υ σ η για 'μπούρκα' και 'νικάμπ' σε δημόσιους χώρους! (Αργήσανε αλλά ΞΥΠΝΑΝΕ!)

ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΖΙ !


Σε ισχύ τέθηκε σήμερα στην Δανία ο νόμος που απαγορεύει στους πολίτες να καλύπτουν το πρόσωπό τους, γνωστός ως η «απαγόρευση της μπούρκα»!

Αποτέλεσμα εικόνας για NO HIJAMB IN DENMARK

Αποτέλεσμα εικόνας για danish parliament building

Η απαγόρευση, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας τον Μάϊο, περιλαμβάνει καλύμματα προσώπου όπως η μπούρκα, το νικάμπ, η μπαλακλάβα, μάσκες του σκι που καλύπτουν το πρόσωπο, μάσκες προσώπου και η ψεύτικη γενειάδα, όχι όμως τις προστατευτικές μάσκες. 

Αποτέλεσμα εικόνας για danish parliament building

Οι παραβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 1.000 κορωνών Δανίας (156 δολλαρίων) ενώ αν το αδίκημα επαναληφθεί, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει τις 10.000 κορώνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για NO HIJAMB IN DENMARK

Κατά την διάρκεια της ημέρας, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης στην Κοπεγχάγη και την πόλη Όρχους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές που σχεδιάζουν να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν κινδυνεύουν με πρόστιμο.

«Οι διαδηλώσεις θεωρήθηκαν ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της ελευθερίας έκφρασης και του δικαιώματος του συνέρχεσθαι», δήλωσε ο Μπένι Οκενχολτ, από την Αστυνομία της Δανίας, στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο DR. 
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα επιβληθούν πρόστιμα στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες προσέλθουν ή αποχωρήσουν από τις διαδηλώσεις έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για danish parliament building

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα χειμερινά αξεσουάρ, όπως μαντήλια, καθώς και αποκριάτικα κοστούμια και μάσκες. 
Κάποιες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, το Βέλγιο και η Γαλλία, έχουν ήδη υιοθετήσει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα καλύμματα προσώπου. 

Σχετική εικόνα

Έκθεση του 2010 εκτιμά ότι στην Δανία, μια χώρα με 5,7 εκατ. κατοίκους, περίπου 200 γυναίκες καλύπτουν πλήρως το πρόσωπό τους.

AΠΕ-ΜΠΕ

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!