Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Απάντηση ντροπή , αηδία, αίσχος ΚΑΙ όνειδος του υπ. «Παιδείας» για τον Παύλο Μελά: «Τον κόψαμε από την ύλη για να μην κουράζονται οι μαθητές»!

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Δείτε ΕΔΩ την αφαίρεση του Μακεδονικού αγώνα από τα σχολικά βιβλία και ΕΔΩ ο βουλευτής του ''ΠΟΤΑΜΙΟΥ'' Δανέλλης δηλώνει ότι δεν είναι κακό να υπάρχει ΜΚΟ στη Βόρεια Ελλάδα που να διδάσκει την ''Μακεδονική'' γλώσσα ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Λαμψίδης, καλεί τούς πολίτες στα σλαβικά να έρθουν σε ομιλία του Axel Cipra ΕΔΩ.

Πρόκειται για ενέργεια της  ΑΤΖΕΝΤΑ 21 (ΕΔΩ) με σκοπό να μας οδηγήσουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση ΕΔΩ

Απάντηση όνειδος του υπ. «Παιδείας» για τον Παύλο Μελά: «Τον κόψαμε από την ύλη για να μην κουράζονται οι μαθητές»!

Πέρα από κάθε όριο λογικής κινείται η απάντηση του υπουργείου… «Παιδείας» αναφορικά με το «κόψιμο» από την ύλη της Γ. Λυκείου της Ιστορίας του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα.Το σχόλιο των κύκλων του υπουργείου ήταν ότι αυτό έγινε....

  «Για να μην κουράζονται οι μαθητές από τις επαναλήψεις»  Η απάντηση όχι μόνο σημαίνει πλήρη υποτίμηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού αλλά και πρωτοφανές θράσος στη νέα επιχείρηση αλλοίωσης, αν όχι εξαφάνισης, της νεότερης ιστορίας του τόπου, που συνδέεται με τους αγώνες του ελληνισμού, στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών, με τη νέα εκστρατεία εξαφάνισης οτιδήποτε έχει σχέση με τον Μακεδονικό Αγώνα απο τα σχολικά βιβλία.   Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη μείωση «έγινε προκειμένου να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην τρίτη γυμνασίου». Έτσι κρίνουν ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί στη Γ' Λυκείου.  

Το υπουργείο Παιδείας σε έγγραφό του παραθέτει αναλυτικό οδηγό σχετικά με τα κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου και κατ επέκταση ποια είναι αυτά που μένουν εκτός ύλης!  Έτσι, εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Παύλος Μελάς ο Γερμανός Καραβαγγέλης, αλλά και ολόκληρος ο Μακεδονικός Αγώνας μένουν εκτός διδακτέας ύλης!  Και όλα αυτά την ώρα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με τις περιβόητες επιτροπές που θα αφαιρέσουν τυχόν αλυτρωτικές αναφορές στα βιβλία της Ιστορίας στα Σκόπια (και ίσως και στην Ελλάδα).  Όλα ξεκινούν από έγγραφο που Υπουργείο Παιδείας προς Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε. (μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης), Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Γενικά Λύκεια (μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).  
Στο έγγραφο με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019» και ημερομηνία 18-10-2018 σημειώνεται: «σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου (Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Παιδεία,  Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολογία, Φυσική Αγωγή) για το σχολικό έτος 2018-2019».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!