Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Φ ι ν λ α ν δ ί α: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ΔΕΝ θα εξαιρούνται πλέον της στρατεύσεως...



Φινλανδία: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν θα εξαιρούνται πλέον της στράτευσης
Αλέξανδρος Θεολόγου  
Ο νόμος που επέτρεπε στους άρρενες Μάρτυρες του Ιεχωβά να αποφεύγουν να υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία χωρίς ποινικές συνέπειες κάνει διακρίσεις μεταξύ των Φινλανδών πολιτών, απεφάνθη το Κοινοβούλιο της χώρας χαρακτηρίζοντας την σχετική διάταξη «προκατειλημμένη».
Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για finnish flag

Η εξαίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά από στρατιωτική ή εναλλακτική (κοινωνική) θητεία ίσχυε από το 1987 ωστόσο ο νόμος ανέκαθεν θεωρείτο προβληματικός από συνταγματικής απόψεως. Το θέμα έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή ενός πολίτη αντιρρησία συνείδησης –αλλά όχι Μάρτυρα του Ιεχωβά– ο οποίος φυλακίσθηκε το 2016 επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει.
Μέχρι σήμερα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μπορούσαν να παίρνουν συνεχόμενες τριετείς αναβολές στράτευσης έως ότου έληγε η υποχρέωση να υπηρετήσουν η οποία στην Φινλανδία είναι το 29οέτος της ηλικίας των αρρένων. Οι οπαδοί της αίρεσης υποστηρίζουν ότι η αντίρρησή τους για στράτευση βασίζεται στην ειρηνιστική θεώρηση της Βίβλου.
Σημειωτέον ότι εκτός των γυναικών, οι οποίες δεν υποχρεούνται από τον Νόμο να υπηρετήσουν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ήταν η μόνη ομάδα Φινλανδών πολιτών που είχε το προνόμιο να εξαιρείται. Όμως με απόφασή του πέρυσι το Εφετείο του Ελσίνκι έκρινε ότι αυτό αποτελεί διάκριση εις βάρος των άλλων στρατευσίμων.
Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό η χώρα έχει γίνει καταφύγιο εκατοντάδων Μαρτύρων του Ιεχωβά από την Ρωσία. Επικαλούμενοι θρησκευτική δίωξη από την κυβέρνησή τους, περίπου 100 Ρώσοι οπαδοί της εν λόγω αίρεσης αναζήτησαν το 2018 άσυλο στην πιο ανεκτική Φινλανδία καθώς στην πατρίδα τους έχουν χαρακτηρισθεί ως «εξτρεμιστές» ενώ το κήρυγμά τους έχει απαγορευτεί.
Στα φινλανδικά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων βρίσκονται σήμερα περίπου 200 μέλη τους και οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός τους φέτος θα αυξηθεί. 
Όπως επισημαίνουν πάντως στελέχη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, η ιδιότητα του Μάρτυρα του Ιεχωβά δεν συνεπάγεται αυτομάτως την χορήγηση ασύλου και κάθε περίπτωση θα εξετασθεί χωριστά, αναλόγως της θέσης που είχε ο αιτών, αν είχε συλληφθεί ή αν είχε πέσει θύμα βίας στην Ρωσία.
ptisidiastima.com,Μάρτιος 1, 2019
http://aktines.blogspot.com/2019/03/blog-post_77.html#more

"Ιωάννης Καποδίστριας"

4 σχόλια:

  1. Μια απάντηση σε όλους τους μαρξιστές και φιλελεύθερους “κοσμοπολίτες” που αρνούνται την Ελληνική Φυλή - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
    Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

    Θριαμβολογεί ο Αλέξης Τσίπρας για το ότι η χώρα μας αύξησε τον πληθυσμό της με λαθρομετανάστες, αλλά δεν είναι ο πρώτος. Υπάρχουν ουκ ολίγοι βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., που επίσης πιστεύουν ότι το δημογραφικό πρόβλημα της Πατρίδας μας θα λυθεί με Αφρικανούς και Ασιάτες. Πρώτη το είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή η Μαριέττα Γιαννάκου στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

    Στην τελευταία ομιλία του λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: “Να θυμίσω ξανά ότι τη δεκαετία του ’90, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για το δημογραφικό η χώρα αύξησε τον πληθυσμό της κατά περίπου επτακόσιες χιλιάδες πολίτες, γεγονός που προέκυψε όμως κατά 97% από μετανάστες και μόλις κατά 3% από την υπεροχή των γεννήσεων έναντι των θανάτων εκείνη την περίοδο”.

    Στην συνέχεια της ομιλίας του ξεκαθάρισε (και προχωρεί σε σχετική νομοθετική ρύθμιση!) ότι θέλει μια Ελλάδα των “ανοιχτών οριζόντων” με πολίτες διαφορετικών καταγωγών και παραδόσεων! Συγκεκριμένα μέσα στα πλαίσια του “αντιρατσιστικού” του παραληρήματος είπε: «Εμείς, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια κοινωνία συμπεριληπτική, για μια χώρα που πρέπει να είναι πρότυπο συνύπαρξης και αλληλεγγύης, για μια χώρα που θα πρέπει να αγκαλιάζει τον πλούτο των παραδόσεων και των διαφορετικών καταγωγών, με δύο λόγια για την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων, όπως άλλωστε τέτοια ήταν στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της».

    Βεβαίως ουδέποτε η Ελλάδα στις μεγάλες στιγμές της Ιστορίας της υπήρξε “πολυφυλετική”, όπως ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Και την απάντηση σε όλα αυτά τα ανιστόρητα όχι μόνο των μαρξιστών, αλλά και των φιλελεύθερων αρνητών του Εθνικού Κράτους και της Φυλής, την δίνουν οι μεγάλοι Έλληνες μέσα από τους αιώνες με τα κείμενά τους. Όπως ο Ηρόδοτος, όπου ορίζει το Ελληνικό Έθνος κατ΄ αρχάς και πρώτα απ’ όλα ως Φυλή (όμαιμον).

    Χιλιάδες χρόνια αργότερα ο Άγγελος Σικελιανός στο Πνευματικό Εμβατήριο γράφει τον στίχο “Εμπρός ομοαίματοι αδελφοί μου”. Ιδού, όμως, τι γράφει ο Ηρόδοτος στην Ιστορία του:

    «Το ελληνικόν εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα» (Ηρόδοτος, Ουρανία 144): «Υπάρχει και το Ελληνικό Έθνος από το ίδιο αίμα και με την ίδια γλώσσα, με κοινά ιερά των θεών και κοινές θυσίες και ήθη κοινά». Αλλά και ο Σωκράτης σύμφωνα με τους βίους φιλοσόφων έλεγε ότι χρωστάει χάρη στην τύχη γιατί γεννήθηκε Έλληνας και όχι βάρβαρος (“ὅτι Ἕλλην καὶ οὐ βάρβαρος”). Ακόμη ο Ευριπίδης στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι αναφέρει: “Είναι φυσικό οι Έλληνες να εξουσιάζουν τους βαρβάρους, αλλά όχι το αντίθετο”. “Βαρβάρων δ’ Ἕλληνας ἄρχειν εἰκός, ἀλλ’ οὐ βαρβάρους Ἑλλήνων.”

    Όλοι αυτοί εάν ζούσαν σήμερα θα πήγαιναν από το κράτος του Τσίπρα είτε από το κράτος της Ν.Δ., κατηγορούμενοι με τον αντιρατσιστικό νόμο! Και αυτά πίστευαν οι Έλληνες όχι μόνο στην αρχαία εποχή, αλλά και στην εποχή του Βυζαντίου, κατά την οποίαν είχαν συνείδηση της καταγωγής τους και της διαφοράς τους με τους υπόλοιπους λαούς και τις φυλές και γράφει σχετικά γι’ αυτό ο αριστερός Νικόλαος Σβορώνος: Νικολάου Σβορώνου «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ – ΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ», σελίδα 67:«Το όνομα Έλλην αρχίζει να ξαναπαίρνει το διπλό του πολιτιστικό και εθνολογικό περιεχόμενο. Έλλην είναι όποιος μετέχει ελληνικής παιδείας και έχει ελληνική καταγωγή. Για άλλη μια φορά οι Βυζαντινοί λόγιοι χωρίζουν τον κόσμο σε Έλληνες και βαρβάρους».

    Η Ιστορική Αλήθεια δυστυχώς δεν πρόκειται να σταματήσει όλους τους απάτριδες του λεγόμενου “λαϊκού κράτους” (μπολσεβίκους και λιμπεραλιστές), που θέλουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες! Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε την καταστροφή του Έθνους μας, που απεργάζονται είναι να αγωνιστούμε σκληρά για να ξαναγίνει η Πατρίδα μας Κράτος Εθνικό, να ξαναγίνει μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες.

    Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
    Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήνυμα από τη Νέα Ζηλανδία: «Η Κωνσταντινούπολη θα είναι και πάλι χριστιανική»

    Διαβάστε περισσότερα:
    https://ethnikonkratos.gr/2019/03/15/mhnuma-apo-th-nea-zhlandia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΣΩ… ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ!
    15/03/2019

    Εδώ και καιρό, έχουμε επισημάνει ότι υφίσταται μια άτυπη αλλά ουσιαστική κομμουνιστική συγκυβέρνηση Τσίπρα-Κουτσούμπα, με την –απαραίτητη!- άδεια του πρεσβευτή – Ύπατου Αρμοστή Πάιατ και της CIA.

    Αυτό έγινε φανερό και στους πιο δύσπιστους, όταν το αμερικανάκι ο Τσίπρας αμόλησε τα σκυλιά της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ κατά των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων, υπέρ πατρίδας κι η συγκυβέρνηση αυτή συνεχίζεται κανονικότατα ως τις μέρες μας.

    Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της άτυπης συγκυβέρνησης των αμερικανοκομμουνιστών, ακόμα και οι προσλήψεις γίνονται μέσω… Ριζοσπάστη!

    Έτσι, μια προκήρυξη για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δημοσιεύθηκε μόνο στη φυλλάδα των δισεκατομμυριούχων του Κουτσούμπα, για να σπεύσουν να προσληφθούν τα κομμούνια!

    Μάλιστα, ανάμεσα στα δικαιολογητικά που απαιτούσαν οι υπεύθυνοι του ΑΠΘ, ήταν και το απόκομμα του Ριζοσπάστη όπου δημοσιεύθηκε η προκήρυξη, ως «συνθηματική» απόδειξη ότι είναι κομμουνιστές, άρα… κατάλληλοι για διορισμό!

    (ΥΓ): Κάτω η συγκυβέρνηση των αμερικανο-γερμανοπροδοτών Τσίπρα-Κουτσούμπα! Ν’ ανοίξουν τα θησαυροφυλάκια του Περισσού και να μοιραστούν τα δισεκατομμύρια που έχουν κρυμμένα εκεί τα κομμούνια, στο φτωχό λαό!


    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΣΑ ΜΩΡΗ ΡΟΜΠΑ! Η ΑΡΧΙΚΟΜΜΟΥΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    15/03/2019

    https://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2019/03/40619902_857160888006295_5540590932342079488_n.jpg

    Πόνεσε πολύ το κομμουνισταριό με την δυναμική παρέμβαση των πατριωτών του Ιερού Λόχου και την διακοπή της βλάσφημης παράσταση «Πυρκαγιές».

    Μάλιστα, η αρχικομμούνα Νοτοπούλου, κάλεσε στον… αγώνα υπέρ της προσβολής της Ορθοδοξίας μας το ξεφωνημένο προοδευτικαριό των «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων» και των παρακρατικών «συλλογικοτήτων»:

    «Καλώ όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες να πορευτούμε μαζί, για μια Θεσσαλονίκη που η λογοκρισία και ο φασισμός δεν έχουν καμία θέση».

    Να μαζευτείτε και να πορευθείτε όλοι μαζί για τα… τσακίδια, γιατί δε σας χωράει ο τόπος προδότες της Μακεδονίας μας και υβριστές της Ορθόδοξης Πίστης του λαού μας! Ουστ!

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!