Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι στήν ΠΟΛΩΝΙΑ και η ....παραμικρή αναφορά στον κομμουνισμό σε δημόσιους χώρους! (ΕΚΕΙ στόν Περισσό ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ;)



Το πάθημα τους έγινε μάθημα!
Juan



Ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέϊ Ντούντα υπέγραψε χθες έναν νόμο, που  Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Ι   κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό, ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς!

Polish president apologizes to Jews for 1968 persecution | The ...



Stop Communism | This is a stop sign that was seen on the si… | Flickr

New Poland President Andrzej Duda sworn in - BBC News

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες "δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους".

Stop Communism Now - Home | Facebook

Παράλληλα απαγορεύονται οι αναφορές στο καθεστώς που επιβλήθηκε στην Πολωνία κατά το διάστημα 1944 - 1989, όταν η χώρα ήταν μέλος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Stop Communism Clipart Communism The Communist Manifesto - 900x900 ...

Ο νόμος δίνει στις τοπικές αρχές προθεσμία ενός έτους να αφαιρέσουν όλα τα σύμβολα που τιμούν "το απολυταρχικό και μη κυρίαρχο καθεστώς" από τους δημόσιους χώρους.

Polish president: No room for anti-Semitism in the country | The ...

Στην περίπτωση μη έγκαιρης συμμόρφωσης με τις νέες διατάξεις, η κυβέρνηση θα επιβάλει μια νέα προσωρινή ονομασία για να αντικαταστήσει εκείνη που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του νόμου, περίπου 1.200 έως 1.400 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Πολωνία θα αλλάξουν ονομασία.

President of the Republic of Poland / News / President meets Greek ...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο
ΠΟΛΩΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

Παρόμοιοι νόμοι που απαγορεύουν την προπαγάνδα υπέρ του κομμουνισμού έχουν ψηφισθεί και σε άλλες χώρες, όπως την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την Ουκρανία.

Bandung: The First Asian-African Conference, 1955 | Download ...

https://www.protothema.gr/
&
http://www.efenpress.gr/2020/04/blog-post_280.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+EFENPRESS-+%28E+F+E+N+P+R+E+S+S+-+++++++++++++%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97++++%CE%95%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΠΙΝΑΚΑ !

The epic fail of #socialism. Worldwide. | History events ...

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει βίντεο στο διαδίκτυο, όπου η πολωνική αστυνομία δέρνει με λύσσα σαν τα ημεδαπά ΜΑΤ, διαδηλωτές κατά του εκεί gay pride. Νομίζω, πως είναι σχετικά πρόσφατο. Ο νεοταξικός ολοκληρωτισμός θα είναι τρισχειρότερος από όλους τους ολοκληρωτισμούς του παρελθόντος μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!