Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Γουΐλλιαμ Μόργκαν με την θ υ σ ί α του, φωτίζει τον αγώνα Ελευθέρων Ανθρώπων κατά της μασονικής μάστιγος.

Σχετική εικόνα



Ο Γουΐλλιαμ Μόργκαν ήταν μασόνος και αποφάσισε να μαρτυρήσει όσα ήξερε, και έγραφε ένα βιβλίο κατά του ελευθεροτεκτονισμού.

Η Στοά, φρόντισε να συλληφθεί στις 11 Σεπτεμ
βρίου 1826 για χρέη και στη συνέχεια τον εξαφάνισαν. 

Τον έπνιξαν στον Νιαγάρα! 

Δεν βρέθηκε ποτέ. 
Τον επόμενο χρόνο ο εκδότης του Μίλλερ, που είχαν προσπαθήσει να του κάψουν το τυπογραφείο, εξέδωσε ένα βιβλίο με τον τίτλο «εξηγήσεις για τη Μασονία» με βάση τα χειρόγραφα του Μόργκαν.

Επισήμως ο Μόργκαν εξαφανίστηκε. 
Τον πήραν οι ...εξωγήϊνοι και το βιβλίο του  είναι ακόμα μια θεωρία συνομωσίας, όπως τα πρωτόκολλα της Σιών.

O Γουΐλλιμαμ Μόργκαν ήταν κάτοικος της Νέα Υόρκης, και η εξαφάνιση και η δολοφονία του το 1826 πυροδότησε ένα ισχυρό κίνημα κατά των Μασόνων . 

Αφ΄ότου ο Μόργκαν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημοσιεύσει ένα βιβλίο που αποκάλυπτε τα μυστικά των Τεκτόνων , συνελήφθηκε και ξαφανίστηκε αμέσως μετά. 

Είχε απαχθεί και δολοφονηθεί από τους τέκτονες από τη Δυτικής Νέας Υόρκης. 
Οι αντιδράσεις για την εξαφάνηση και την δολοφονία του Μόργκαν πυροδότησαν ένα κίνημα που οδηγησε στην δημιουργία του Αντι-μασονικού Κόμματος σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς (μασόνους) του Προέδρου Άντριου Τζάκσον. 

Το 1832 το Αντι-μασονικό Κόμμα κατέβασε και Προεδρικό υποψήφιο, αλλά μετά διαλύθηκε... 

Ο Μόργκαν γεννήθηκε στο Κάλπεπερ της Βιρτζίνια το 1774. Εργάστηκε ως χτίστης και λιθοξόος και χρησιμοποίησε αργότερα τις αποταμιεύσεις του για να ανοίξει ένα κατάστημα στο Ρίτσμοντ. 

Κατά την διάρκεια του πολέμου του 1812, είχε υπηρετήσει στην πολιτοφυλακή της Βιρτζίνια και προήχθηκε σε βαθμό λοχαγού 
Τον Οκτώβριο του 1819 παντρεύτηκε στο Ρίτσμοντ την 19χρονη Λουσίντα Πέντελετον και απέκτησαν δυο παιδιά. 

Δύο έτη μετά από το γάμο του, ο Μόργκαν μετακόμισε με την οικογένειά του στο Γιορκ, του Καναδά, όπου άνοιξε ένα ζυθοποιείο που καταστράφηκε από μια μυστηριώδη πυρκαγιά. Στον Καναδά ο Μόργκαν έγινε Μασόνος.

Ο Μόργκαν πτωχός πιά στη επέστρεψε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες, και εγκαταστάθηκε εγκαθίστανται πρώτα στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, και αργότερα στην Μπατάβια , όπου εργάστηκε και πάλι ως χτίστης και λιθοξόος. Στο Ρότσεστερ έγινε δεκτός από την εκεί Στοά. 

Ο Μοργκαν προσπάθησε να γίνει δεκτός στην Στοά της Μπατάβια, αλλά οι «αδελφοί» αμφισβήτησαν ακόμη και τους ισχυρισμούς του γα την ιδιότητα του μέλους άλλων τεκτονικών Στοών. 

Αυτό εξόργισε τον Μόργκαν , ο οποίος ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τίτλο «Αποκάλυψη της Μασονίας» που θα αποκάλυπτε λεπτομερώς τα μυστικά που γνώριζε, ανακοίνωσε ότι ο τοπικός εκδότης εφημερίδων, Ντέιβιντ Μίλλερ, του είχε δώσει προκαταβολή για το έργο. 

Δεδομένου ότι Τέκτονες υπόσχονται να μην αποκαλύψουν τα «μυστικά» αρκετά μέλη της Στοάς της Μπατάβια δημοσίευσαν στις εφημερίδες μια επιστολή, που κατηγοορύσαν τον Μόργκαν ως ατιμο και επίορκο που παραβίαζε τον όρκο με τη σύνταξη του βιβλίου. 
Εγινε επίσης μια αποτυχημενη απόπειρα να κάψουν το τυπογραφείο του Μίλλερ.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 1826, ο Μόργκαν συνελήφθηκε για την υποτιθέμενη μη πληρωμή ενός δανείου και επειδή έκλεψε ένα ...πουκάμισο και μια γραβάτα . 
Σύμφωνα με τον τότε νόμο έπρεπε να κρατηθεί στη φυλακή των μηνυτών έως ότου επιστέψει τα κλεμμένα και τα οφειλόμενα . 

Ο Μόργκαν φυλακίστηκε στην Κανανταΐγκουα, του Οντάριο και όταν ο Μίλερ το έμαθε , πήγε στη φυλακή για να πληρώσει το χρέος και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Μόργκαν. Ο Μόργκαν απελευθερώθηκε, αλλά αμέσως μετά συνελήφθη εκ νέου και κατηγορήθηκε ότι ότι δεν πλήρωσε λογαριασμό ταβέρνας ...δύο δολλαρίων. 

Ενώ ο δεσμοφύλακας ήταν μακριά, μια ομάδα ανδρών τον έβγαλε από την φυλακή τον έβαλαν σε μια άμαξα που περίμενε η οποία έφθασε δύο ημέρες αργότερα στο οχυρό Οχυρό Νιαγάρα ...χωρίς τον Μόργκαν .

Άλλοι λένε ότι ο Μόργκαν έφτασε στο Οχυρό και ότι επιβιβάστηκε σε μια βάρκα και τον πέταξαν στη μέση του ποταμού Νιαγάρα όπου πνίγηκε... 

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, επίσης Μασόνος , πρόσφερε αμοιβή 1.000 δολλαρίων για τις πληροφορίες για την τύχη Μόργκαν. 
Το 1848 κάποιος Henry L. Valance φέρεται να ομολόγησε στο νεκροκρέβατό του ότι είχε λάβει μέρος στην δολοφονία του Μόργκαν. 

Μια ομάδα Μασόνων διέδιδε ότι τον είχαν πληρώσει με 500 δολλάρια για να φύγει από τις ΗΠΑ. 

Οι ίδιες μασονικές πηγές έλεγαν ότι ο Μόργκαν εθεάθη (σύμφωνα με πληροφορίες) σε άλλες χώρες. 
Ο Ελι Μπρους , ο σερίφης της κομητείας του Νιαγάρα που ηταν Μασόνος εξέτισε ποινή φυλάκισης 28 μηνών αφού καταδικάστηκε για συνωμοσία για το ρόλο του στην απαγωγή του Μόργκαν και την κράτηση του παρά τη θέλησή του πριν από την εξαφάνισή του. 

Τρεις άλλοι τέκτονες, Loton Lawson, Nicholas Chesebro και Edward Sawyer, καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή στην απαγωγή, και εκτίθηκαν οι ποινές. Άλλοι τέκτονες της Μπατάβια δικάστηκαν και αθωώθηκαν. 

Μετά την εξαφάνιση του Μόργκαν, ο Μίλερ δημοσίευσε το μισό βιβλίο του Μόργκαν, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ. 

Οι συνθήκες της εξαφάνισης του Μόργκαν και η ελάχιστη τιμωρία που επιβλήθηκε στους απαγωγείς προκάλεσαν δημόσια οργή, Διαμαρτυρίες κατά Μασόνων έγιναν στη Νέα Υόρκη και τις γειτονικές πολιτείες και οι (Καλοί) Μασόνοι αποκήρυξαν τις ενέργειες των απαγωγέων, αλλά όλοι οι Τέκτονες ήταν κάτω από ένα σύννεφο της υποψίας. 

Στην εκστρατεία του 1828 οι αντίπαλοι του Μασόνου Τζάκσον, συμπεριλαμβανομένου του Τζον Κουίνσι Άνταμς, ενώθηκαν κατά των Τεκτόνων . 

Το 1832, το αντι-μασονικό κόμμα κατέβασε τον Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Γουίρτ που ήταν και αυτός τέως Μασόνος ως υποψήφιο Πρόεδρο. Ο Γουίλιαμ Γουίρτ πέθανε δυο χρόνια μετά από ένα κρυολόγημα.

http://deltio11.blogspot.com/2020/09/blog-post_31.html

'ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!