Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Στην ζωή μου, έχω περάσει διάφορες καταστάσεις που ζωγράφισαν με τον δικό τους τρόπο στον καμβά της ύπαρξής μου.



Σαν άνθρωπος δεν είμαι ιδιαίτερα κοινωνική και έχω ελάχιστους φίλους. Αυτό δεν με εμποδίζει να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και να διαμορφώνω γνώμη και αντίληψη. Και αυτά που βλέπω δεν μου αρέσουν καθόλου .Μου δημιουργούν πληθώρα συναισθημάτων. Από πάντα ήμασταν εμείς οι Έλληνες μέσα στον λάκκο με τα φίδια. Λόγω γεωγραφικής θέσης και λόγω της ιστορικής της υπόστασης η Ελλάδα υφίσταται ένα διαρκή πόλεμο.


Από πάντα τα φίδια τριγύρω μας σφυρίζουν απειλητικά Κάποιες φορές επιτίθενται ευθέως και εισπράττουν την δέουσα και αρμόζουσα σε φίδια απάντηση .Φεύγουν ταπεινωμένα μετρώντας τις πληγές τους .

Όχι ότι εμείς δεν έχουμε απώλειες .Κάθε εκατοστό αυτής της ιερής γής της χώρας του φωτός είναι γεμάτο από οστά κ ποτισμένο με αίμα ηρώων. Ηρώων που ξεπέρασαν τον εαυτό τους προκειμένου να υπερασπίσουν το κομμάτι αυτό της γής που ευλογήθηκαν από την Θεία Θέληση να κατοικούν. Και δεν ήταν λίγες οι φορές που κλήθηκαν να προτάξουν τα στήθη τους και να προσφέρουν θυσία το αίμα τους ,την αρτιμέλειά τους. Από τότε που εμφανίστηκε το έθνος μας εδώ από τότε καλείται δίκην κυματοθραύστη να συγκρούεται με οποιονδήποτε εισβολέα που επιβουλεύεται την γή του την ύπαρξη του . Μικρό σε πληθυσμό αλλά τεράστιο σε ιστορία το έθνος μας ποτέ δεν δίστασε να συγκρουστεί με δυνάμεις ανώτερες υλικά από αυτό .

Αλλά όπως συμβαίνει πολλές φορές και στον ίδιο τον άνθρωπο που η ψυχή επιβάλλεται στο σώμα έτσι και ως έθνος επιβάλλονταν στους επιτιθέμενους έστω και αν υπερτερούσαν αριθμητικά Κ έφευγαν με την ουρά στα σκέλια. Αλλά όπως συμβαίνει στην ανθρώπινη ιστορία όσο ευλογημένο και αν είναι αυτό το έθνος και αυτός ο τόπος έχει και τα τρωτά του. Και αυτά τα τρωτά εκμεταλλεύονται οι εχθροί του γένους μας γιατί μας μελετάνε αιώνες τώρα.

Αυτό το έθνος μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο σαν μια γροθιά και γνώρισε καταστροφές και ολέθρους όταν διχάστηκε. Αυτά όλα είναι γνωστά Έγραψε στις δέλτους της ιστορίας χρυσές σελίδες αλλά και μαύρες. Έκανε σιδερόφραχτους εχθρούς να πληρώσουν ακριβά την επιθυμία τους να το σκλαβώσουν. 

Ακόμα και καιρούς που ήταν υπόδουλο ποτέ δεν ξέχασε αυτό που ήταν συνώνυμο με το ονομά του, την ελευθερία. Αγωνιζόταν να αποκτήσει την ελευθερία του ,το δικαίωμά του να υπάρχει να προοδεύει. Περνώντας δια πυρός και σιδήρου τα κατάφερε. Αλλά εδώ βρίσκεται το αλλά. Πάλι βρίσκεται σε κίνδυνο ,σε θανάσιμο κίνδυνο.Τα φίδια σφυρίζουν απειλητικά .Μόνο που τώρα είναι και εντός των τειχών .Δεν είναι μόνο ξένοι είναι και υποτιθέμενοι ''δικοί'' μας .

Οι Εφιάλτες ξύπνησαν και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν ξανά τους Πέρσες στα νώτα μας από την Ανοπαία οδό .Οι Σειρήνες άρχισαν ξανά να τραγουδούν για να μας παραπλανήσουν και να μας κατασπαράξουν πιο εύκολα .Και εμείς είμαστε και βασιζόμαστε σε Επιμηθείς αντί να είμαστε Προμηθείς και να επιλέγουμε Προμηθείς. Σήμερα μας επιτίθενται ξανά .Αλλά ούτε με τάνκς ούτε με κανόνια.Από την μια με όπλο την οικονομία και το δημόσιο χρέος μας που το έχουμε χρυσοπληρώσει αλλά χορτασμό δεν έχουν. Από την άλλη με την λαθροεισβολή που απατηλά ονομάζεται ''προσφυγιά''.

Μεγαλύτερος κίνδυνος δυστυχώς και ίσως ο χειρότερος οι αργυρώνητοι ''δικοί'' μας που για τα αργύρια μας σκάβουν τον λάκκο. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΜΚΟ, κομματόσκυλα ,και άλλοι συμφεροντολόγοι ,δίκην σειρήνων με μπόλικο μελό αμολάνε τα ψέμματά τους περί ''κατατρεγμένων προσφύγων''αλλά και επιτίθενται με ύβρεις κ προσπάθεια στιγματισμού σε όσους ξέρουν ,βλέπουν ,συμπεραίνουν και κυρίως το εκφράζουν και προειδοποιούν για τον κίνδυνο που διατρέχουμε από τους λαθροεισβολείς.

Ρατσιστής, ισλαμοφοβικός, ξενοφοβικός,φασίστας , ακροδεξιός, εθνικιστής είναι λίγες από τις ετικέτες που σου κολλάνε τα έμμισθα ,αργυρώνητα σκουλήκια ,αλλά και τα ιδεοληπτικά ηλίθια νεοταξίτικα πιόνια που μισούν θανάσιμα ότι εθνικό.

Απειλούν, λοιδωρούν υβρίζουν για να κάμψουν την αντίσταση του λαού που η πλειοψηφία του καταλαβαίνοντας τον κίνδυνο ξυπνάει και αντιστέκεται. Τα ευρώ θολώνουν την όραση και την αντίληψη πολλών δυστυχώς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πόσα θα κερδίσουν από αυτήν την ιστορία άσχετα αν αυτό δεν είναι σε βάθος χρόνου και είναι άμεσα επικίνδυνο για την πατρίδα .

Δούλοι των ξένων και των παθών τους αδιαφορούν .Τα φράγκα να πέφτουν και γαία πυρί μειχθήτω. Δεν θέλουν να ξέρουν για τα σχέδια του Σόρρος και της σκατοφάρας του αιώνιου εχθρού του Ελληνισμού για αντικατάσταση πληθυσμού .

Δεν θέλουν να ξέρουν για το σχέδιο Καλλέργι που θέλει επιμειξία της λευκής φυλής με μαύρους και Ασιάτες για να προέλθει μια μιγάδα φυλή ευκόλως χειραγωγούμενη και καθοδηγούμενη. Δεν θέλουν να ξέρουν το σχέδιο Οζάλ που εφαρμόζει πιστά ο Ερντογάν για εποικισμό της Ελλάδας από μουσουλμάνους που είτε αριθμητικής υπεροχής εν καιρώ, είτε με εντολή να μας εξοντώσουν είτε από μόνοι τους, είτε με ταυτόχρονη επίθεση της Τουρκίας. Χωρίς να ξεχνάμε το κόκκινο φίδι που σε περίπτωση εμπλοκής μας σε πόλεμο θα κοιτάξει όχι να φυλάξει επάλξεις αλλά να καταλάβει την εξουσία βγάζοντας από την μέση όποιον αντισταθεί.

Μισούν ότι εθνικό ,Ελληνικό, πατριωτικό ,την σημαία ,την θρησκεία .Άμα δηλώσεις πατριώτης είσαι φασίστας .Οι άλλοι λαοί κάλλιστα έχουν δικαίωμα να είναι.Άμα δηλώσεις υπέρ της φύλαξης των συνόρων και στην παρεμπόδιση της λαθροεισβολής είσαι ξενοφοβικός. Κατά αυτούς και όλος ο πλανήτης να μας κουβαληθεί δεν ...κινδυνεύουμε ούτε από πληθυσμιακή αλλοίωση ,ούτε πολιτισμική ούτε υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Υπάρχει και άλλος κίνδυνος. Αυτοί που με τις ενέργειές τους υποσκάπτουν τα θεμέλια. Που επιδιώκουν να μας κάνουν ατομιστές ,μαλθακούς ,αμόρφωτους και τσιγκλάνε τα κατώτερα ένστικτά μας. Εσύ να είσαι καλά για τους άλλους τι σε νοιάζει; Ωχ μωρέ αδερφέ εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα; Δεν βλέπεις είναι πιο δυνατοί από εμάς γιατί να αντιστέκεσαι; Μην μιλάς θα σε πουν ρατσιστή. Σκάσε είσαι φασίστας. Ο αμόρφωτος εύκολα άγεται και φέρεται για αυτό και η παιδεία είναι σε τέτοια κατάσταση .Μορφωμένος πολίτης ,σωστός πολίτης που σκέφτεται κρίνει και μετά ψηφίζε
ι. Οι πιο πολλοί μην πω όλοι δεν θα έβλεπαν ούτε απέξω την βουλή όχι να μπούνε και μέσα κιόλας. Μας έκαναν να έχουμε ως στόχο μια θεσούλα στο δημόσιο ,τον εύκολο πλουτισμό ,την ελάσσονα προσπάθεια. Την αδιαφορία για τον διπλανό μας σε βαθμό αναλγησίας .

Την χαιρεκακία όταν ο γείτονας παθαίνει ζημιά. Την επιλεκτική θλίψη και λύπη λες και ο θάνατος ξέρει από κόμματα .Ο σεβασμός στους νεκρούς χάθηκε είτε σε αυτούς που πολέμησαν και πέσανε ηρωικά ,είτε σε αυτούς που πέθαναν σε ατυχήματα ή καταστροφές ή δολοφονηθήκανε. Οι προσβολές στους νεκρούς πάνε σύννεφο .Θρήνο δικαιούνται μόνο οι δικοί μας είναι η νοοτροπία των αριστερών. Αν είναι αντίθετος πολιτικά ή πιστεύουν ότι είναι ξερνάνε τέτοια χολή λες και τους έχει σκοτώσει τον πατέρα. Βρίζουν χυδαία χωρίς να ξέρουν καν τους νεκρούς, που πιθανότατα αν δεν γινότανε αυτό δεν θα μάθαιναν το όνομά τους ποτέ. Ξεφτίλα και η κατρακύλα σε όλο τους το μεγαλείο.

Βρίζουν στα κοινωνικά δίκτυα αγνοώντας ηθελημένα ότι συγγενείς εκείνου που βρίζουνε μπορεί να διαβάζουν τα σχόλια κ να μεγαλώνει ο πόνος τους σαν να μην έφτανε η απώλεια του δικού τους προσώπου. Δεν κάνουν καν τον κόπο να σκεφτούν αν θα τους άρεσε τους ίδιους η ιδέα σε περίπτωση θανάτου τους κάποιος ή κάποιοι σχολιάσουν χυδαία τους ίδιους. Πως θα νοιώσουν οι δικοί τους δεν τους περνάει καν από το μυαλό. Άλλο πρόβλημα είναι αυτό που έχουν κάνει τσοντάδικο τα κοινωνικά δίκτυα .Δικαίωμα του καθενός στο κρεββάτι του να κάνει ότι θέλει .Γιατί ανεβάζουν φωτογραφίες ή βίντεο όμως ;

Επιδειξιομανία ή μεροκάματο; Κάποιες βασιζόμενες σε αυτό ζητάνε χρήματα αλλά κάποιος πολύ σωστά αναρωτήθηκε τι θελετε κ λεφτά αφού μόνο σε σάντουιτς δεν μας το έχετε πασάρει; Η υπερέκθεση ρίχνει την αξία και μειώνει την αξία της γυναίκας .Και δίνει λάθος σήμα Κάποιες αγωνίστηκαν για να μην θεωρούνται οι γυναίκες αντικείμενα του σεξ και αυτές στέλνουν στον κάλαθο των αχρήστων τους αγώνες τους. Υπάρχουν και αυτοί που τα βλέπουν όλα ρόδινα που νομίζουν ότι όλα θα διορθωθούν από μόνα τους ή στηρίζονται υπερβολικά σε προφητείες Άμα είναι κακές λένε και θα γίνουν ποιός ο λόγος να προσπαθούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια του Θεού ; Άμα είναι καλές γιατί να κάνουμε κάτι μην ανησυχείτε αλλοιώς είναι γραμμένα .Ναι αλλά οι προφητείες είναι προειδοποιήσεις δεν είναι κάτι το αναπόφευκτο. Μπορούμε να τις αλλάξουμε ,μπορούμε να αλλάξουμε και αλλάζοντας εμείς αλλάζουν και τα πράγματα.

Αυτό είναι το νόημά τους ,να μην στεκόμαστε παθητικοί. Είμαστε ένα παζλ Ένα κομμάτι δεν είναι τίποτα όταν όμως συνδυαστούν τα κομμάτια σωστά τότε φαίνεται η εικόνα. Είναι καιρός να ενεργήσουμε ,σχέδια σε βάρος μας πάντα κάνανε και θα κάνουνε Εμείς απλά θα πρέπει να τους τα χαλάμε .Άλλωστε ο ρόλος των Ελλήνων αυτός πάντοτε ήτανε .Να χαλάνε τα σχέδια των δυνατών.Θα τους τα χαλάσουμε και αυτήν την φορά. Και να μην φοβόμαστε τίποτα πρώτα γιατί είμαστε Έλληνες Δεύτερον γιατί ως έθνος είμαστε ''ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος'' που είπε η Πυθία όταν την ρώτησε ο στρατηγός Φιλοποίμην που είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο των Ρωμαίων. 

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΛΥΚΑΙΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!