Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Είστε ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ; Σίγουρα; Μιά ματιά στα ...."ξενοδοχεία καραντίνας" της Αγγλίας!

 Συγκρίνετε και αντιπαραβάλλετε το μπάρμπεκιου της G7 με το πώς οι απλοί άνθρωποι τίθενται σε "καραντίνα".

16 Ιουνίου 2021 Δείτε το άρθρο του Off-Guardian εδώ: https://tinyl.io/4JBk

Πρόσφατα ένα σύντομο βίντεο έπεσε στην αντίληψή μας στο twitter.

Δείχνει έναν άνδρα και μια γυναίκα (εκτός κάμερας) να πλησιάζουν σε έναν φράχτη με αλυσίδες (!) γύρω από μια τσιμεντένια αυλή και να επιδίδονται σε μια σύντομη συνομιλία με έναν άνδρα στην άλλη πλευρά...


Ο άντρας είναι ένας από τις πολλές δεκάδες ανθρώπους που περπατούν σε αργούς, αριστερόστροφους κύκλους γύρω από αυτό που φαίνεται να είναι ένας μη χρησιμοποιούμενος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.


Είναι ευγενικός με τους ξένους, συζητώντας για το πόσο αυστηρή είναι η ασφάλεια, πόσοι φρουροί υπάρχουν σε κάθε όροφο και πόσο συχνά τους επιτρέπεται να βγαίνουν έξω για αυτή την "άσκηση".


Σε εκείνο το σημείο έρχεται ένας φρουρός ασφαλείας και λέει στον άνδρα ότι δεν επιτρέπεται να μιλάει μέσα από τον φράχτη, και ακολουθεί μια σύντομη διαφωνία.


Ο φύλακας λέει στους ανθρώπους στο αυτοκίνητο ότι δεν μπορούν να μιλήσουν σε κανέναν μέσα στις εγκαταστάσεις χωρίς άδεια από το "γραφείο".

Μετά από στιγμές επιμονής ο φύλακας εγκαταλείπει, πιθανότατα για να αναφέρει το περιστατικό στον προϊστάμενό του.


Το ζευγάρι στο αυτοκίνητο και ο άγνωστος πίσω από τον φράχτη χωρίζουν φιλικά, με τον άνδρα να σημειώνει ότι πλήρωσε 1.750 Λίρες Αγγλίας (!) για να μείνει εκεί.

Διότι δεν πρόκειται για φυλακή ή κατάστημα κράτησης, αλλά για "ξενοδοχείο καραντίνας".

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ:

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόκειται για επαναφόρτωση, με κάποια συζήτηση, από το κανάλι Hugo Talks Some More. Το πρωτότυπο δεν μπορέσαμε να το βρούμε, πιθανότατα έχει κατέβει.


(Αν γνωρίζετε κάποιο αντίγραφο του πρωτοτύπου ή ποιος το γύρισε, ενημερώστε μας. Θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους που έκαναν την κινηματογράφηση].


Τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, με τα ρεπορτάζ να επικεντρώνονται στο ότι είναι ακριβά, έχουν απαίσιο φαγητό και είναι βαρετά. Αλλά αυτό το μικρό απόσπασμα προσφέρει κάτι χειρότερο από αυτό - μια μικρή γεύση της απάνθρωπης φύσης της κράτησης.


Η εφαρμογή αυθαίρετων κανόνων, οι οποίοι επιβάλλονται κατά γράμμα από ανθρώπους είτε πολύ αδαείς για να γνωρίζουν καλύτερα είτε εκούσια κακοήθεις, είναι ένα συχνά επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην ανθρώπινη ιστορία.

Ποτέ δεν προμηνύει κάτι καλό.


Είναι αποκαλυπτικό να αντιπαραβάλουμε (όπως κάνει ο Hugo στο τέλος του βίντεο) το γκρίζο κτίριο - με τον γκρίζο φράχτη και την γκρίζα αυλή γεμάτη ανθρώπους που περιφέρονται σε γκρίζους κύκλους - με την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της G7 στην Κορνουάλη.


Όχι τις επίσημες φωτογραφίες της G7, φυσικά, γιατί αυτές είναι όλες προσεκτικά στημένες και κοινωνικά αποστασιοποιημένες, αλλά τις φωτογραφίες που διέρρευσαν από το μπάρμπεκιου της G7.


"Ξενοδοχείο" καραντίνας:


G7 μπάρμπεκιου:


"Ξενοδοχείο" Καραντίνας:


G7 μπάρμπεκιου:



Παρατηρήστε την έλλειψη κοινωνικής αποστασιοποίησης.


Παρατηρήστε την απουσία μάσκας (εκτός από τους ταπεινούς υπηρέτες, φυσικά). Και, φυσικά, κανένας από αυτούς δεν χρειάστηκε να πληρώσει για να είναι εκεί. Στην πραγματικότητα, τους πληρώσαμε κυριολεκτικά μισθό για να το κάνουν - και στη συνέχεια πληρώσαμε και για την τροφοδοσία, το αλκοόλ και τη διαμονή.


Σας φαίνονται αυτοί οι "παγκόσμιοι ηγέτες" σαν άνθρωποι εν μέσω μιας απειλητικής για τη ζωή πανδημίας ; Μοιάζουν με ανθρώπους που πιστεύουν ειλικρινά ότι έχουν πιθανότητες να κολλήσουν μια τρομερή ασθένεια ;


Όπως έγραψε ένας από τους συντάκτες μας το περασμένο καλοκαίρι:

«Όταν οι άνθρωποι που μας δίνουν αυτές τις εντολές δεν τις ακολουθούν οι ίδιοι, δεν δείχνουν ότι είναι "υποκριτές". Δείχνουν ότι είναι ψεύτες. Παραδέχονται ότι δεν πιστεύουν πραγματικά αυτά που λένε.»

Είναι σαφές ότι οι κανόνες της "νέας κανονικότητας" ισχύουν μόνο για τους απλούς ανθρώπους. Και αυτό είναι ένα τόσο σίγουρο σημάδι όσο κανένα άλλο ότι δεν πρόκειται τώρα - και ποτέ δεν υπήρξε - πραγματικά για την "προστασία" κανενός. Πάντα επρόκειτο για τον έλεγχο.

Δικτυογραφία:

A glimpse inside the UK’s “quarantine hotels” – OffGuardian

https://off-guardian.org/2021/06/16/a-glimpse-inside-the-uks-quarantine-hotels/

https://scripta---manent.blogspot.com/2021/06/blog-post_57.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!