Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Μετά τις θλιβερές προσπάθειες νά προσβάλλει τό Άγιο Φώς, τώρα καί ο Αγιασμός μπήκε στό στόχαστρο του πλήρους αντιχριστιανικής ε μ π ά θ ε ι α ς δημοσιογράφου, Δημήτρη Αλικάκου....

 

Κύριε Αλικάκο, ο Αγιασμός δεν είναι απλά

 «νεράκι» – «Νεράκι» τρέχουν οι γελοιότητες

 που γράψατε γι’ αυτό το μέγα θαύμα!


Μετά τις θλιβερές προσπάθειες να προσβάλλει το

 Άγιο Φως, τώρα και ο Αγιασμός μπήκε στο

 στόχαστρο του πλήρους αντιχριστιανικής

 εμπάθειας δημοσιογράφου, Δημήτρη Αλικάκου.



Αγιασμός: 

Δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη που ο Δημήτρης Αλικάκος, γνωστός για τις εμμονές του κατά της Ορθοδοξίας, έπαθε τρικυμία εν κρανίω ανήμερα των Θεοφανίων και αποφάσισε να κάνει μια κατάπτυστη ανάρτηση κατά του θαύματος του Αγιασμού, μήπως και μπορέσει με το σύνηθες λεκτικό κόπρισμα να κάνει λίγο ντόρο γύρω από το όνομα του.

Σε απόλυτη συνέπεια με την ασέβεια, τον κοινωνικό ρατσισμό και την έλλειψη πολιτισμού που τον διακρίνει, είναι γνωστή η τακτική του να «χτυπά» σε μέρες μεγάλων εορτών της Ορθοδοξίας, κάνοντας αξιοθρήνητες προσπάθειες για να μειώσει μεγάλα θαύματα της Ορθόδοξης πίστης. 

Τις ίδιες απέλπιδες προσπάθειες έχει κάνει για να «απομυθοποιήσει» και το Άγιο Φως, με αποτέλεσμα στο τέλος να απομυθοποιήσει πλήρως τον εαυτό του, αποκαλύπτοντας την αντιχριστιανική νεύρωση από την οποία διακατέχεται.

Ο δημοσιογράφος που του αρέσει να συμπεριφέρεται ως… διαγαλαξιακός πανεπιστήμονας, μας «ενημέρωσε» από το Facebook πως «ο Αγιασμός δεν είναι ισχυρό φάρμακο για πάσα ασθένεια και νόσο, γιατί είναι απλά… νερό». 

Και πως αν το νερό που αγιαστεί προέρχεται από καθαρή πηγή τότε είναι… καθαρός Αγιασμός και αν είναι από μολυσμένη είναι… επικίνδυνος Αγιασμός.

Ευτυχώς που βρέθηκε ένας Δημήτρης Αλικάκος να μας… εξηγήσει το θαύμα αιώνων ολόκληρων που αποτελεί ο Αγιασμός. 

Πάλι καλά που βρέθηκε ο φωτεινός παντογνώστης για να μας βγάλει από την… «πλάνη»! Να μας πει το ιδιοφυές: πως το νερό που χρησιμοποιείται για τον Αγιασμό είναι καθαρό. Φοβερή δημοσιογραφική ανακάλυψη!

Κύριε Αλικάκο να σας ενημερώσουμε και κάτι ακόμα, σε περίπτωση που διαφεύγει της ανυπέρβλητης «επιστημοσύνης» σας. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ χρησιμοποιείται στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, φροντίζουν οι ιερείς και οι χριστιανοί να είναι ΑΓΝΟ και ΚΑΘΑΡΟ σαν δείγμα σεβασμού προς τον Θεό. 

Δεν θα πάρει ο ιερέας να καθαγιάσει βρώμικο νερό. 

Το λάδι, το κρασί, το κερί, το νερό και οτιδήποτε άλλο απευθύνεται στη δοξολογία του πάναγνου Θεού, ΠΡΕΠΕΙ να είναι όσο καθαρότερο γίνεται.

Ουσιαστικά ο κ. Αλικάκος περισσότερο «ανακάλυψε τον τροχό» με όσα έγραψε, παρά κάποιον τρόπο για να πλήξει την Ορθοδοξία.

Το θαύμα του Αγιασμού δεν έγκειται τόσο στην – έτσι κι αλλιώς – δεδομένη καθαρότητα του νερού. Πριν τον Αγιασμό το νερό είναι καθαρό με υλική έννοια

Μετά την εκτενή Δέηση εξαγιάζεται και καθαρίζεται και πνευματικώ τω τρόπω

Γίνεται «πηγή αφθαρσίας»«νοσημάτων αλεξιτήριον» προς «καθαρισμόν ψυχών και σωμάτων, προς ιατρείαν παθών, προς αγιασμόν οίκων, προς πάσαν ωφέλειαν επιτήδειον»

Καθαγιασμένο ύδωρ που προσφέρει αγιασμό, ευλογία, κάθαρση και υγεία.

Ψιλά γράμματα για τον κ. Αλικάκο που νομίζει ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται κάτω από το αθεϊστικό μικροσκόπιο του. 

Τόσο ψιλά που για να ενισχύσει το αποτυχημένο αντιχριστιανικό παραλήρημα του, προέβη σε έναν συλλογιστικό αχταρμά, παραπέμποντας σε μελέτες του εξωτερικού γεμάτες αοριστίες που εξέταζαν «αγιασμούς» ετερόδοξων (αιρετικών) δογμάτων (πραγματικά «νεράκια» δηλαδή και όχι αγιασμούς) ώστε να πείσει πως ο (αληθινός) Αγιασμός της Ορθοδοξίας μπορεί να γίνει… επικίνδυνος.

O Αγιασμός παραμένει αναλλοίωτος και πραγματοποιεί πλήθος θαυμάτων

Χιλιάδες είναι οι προφορικές και γραπτές μαρτυρίες για Αγιασμούς που έχουν αφεθεί σε μπουκαλάκια για δεκαετίες, μισό αιώνα ή ακόμα και ολόκληρο αιώνα, και το νερό παρέμεινε κρυστάλλινο και φρέσκο σα να είχε μόλις συμπληρωθεί από τρεχούμενη πηγή. 

Κανονικά θα έπρεπε να έχει μουχλιάσει, να έχει μυρίσει, να έχει αλλοιωθεί η όψη του και η γεύση του. Όμως πάντα είναι πεντακάθαρο.

Μπορεί ο κ. Αλικάκος να παρουσιάσει έστω ΜΙΑ μαρτυρία που κάποιος πιστός έπαθε το οτιδήποτε πίνοντας Αγιασμό χρόνων και δεκαετιών; Αυτό θα έπρεπε να βάζει σε σοβαρούς προβληματισμούς κάποιον που κρίνει τα φαινόμενα αμερόληπτα. 

Άλλα φαίνεται πως δεν είναι αρκετό για να ιδρώσει το αυτί ενός ανθρώπου με πωρωμένη διάνοια. 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αναμφισβήτητο θαύμα που κανένας συμπλεγματικός αντιχριστιανός δεν μπορεί να εξηγήσει.

Ασφαλώς οι Χριστιανοί δεν είναι… «αλικάκοι» ώστε να αρχίσουν να εξετάζουν με μικροσκόπια τους αγιασμούς, διότι δεν είναι ψυχροί και στενοκέφαλοι υλιστές που νομίζουν πως τα πάντα υποτάσσονται στις πέντε ταλαίπωρες αισθήσεις τους. 

Πιστεύουν σε έναν Τριαδικό Θεό που θαυματουργεί και υποτάσσει τους νόμους μιας φύσεως που ο ίδιος δημιούργησε από το μηδέν.

Από το μηδέν όμως ήρθε και η γνώμη του κ. Αλικάκου για θέματα της Ορθοδοξίας, γιατί πραγματικά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τη ζήτησε. 

Δεν θα μας πει κάποιος δημοσιογράφος αν και πως οι χριστιανοί πρέπει να πίνουν Αγιασμό! 

Ο οποίος μάλιστα στο πίκ του θρασύτατου παραληρήματος του, έγραψε πως οι πιστοί δεν πρέπει να πίνουν Αγιασμό που τους προσφέρεται σε μπουκαλάκι (!) και πως δεν πρέπει να δίνεται Αγιασμός σε ασθενείς!

Πλήθος μαρτυριών από θαύματα ιάσεων με την βοήθεια του Αγιασμού, υπάρχει στη βιβλιογραφία. Ο «φωτεινός παντογνώστης» όμως… γνωρίζει καλύτερα από τους χιλιάδες πιστούς, κρίνοντας τους με ειρωνεία πάνω στον θρόνο του ναρκισσισμού του. 

Καλά όμως, η αντιχριστιανική λύσσα είναι δεδομένη στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Την έχουμε εμπεδώσει.

Στοιχειώδης σεβασμός στην πίστη του άλλου δεν υπάρχει έστω για τα προσχήματα; 

Πολιτισμένη συμπεριφορά δεν μπορεί να έχει, μπας και προλάβει τον τρέχοντα αιώνα μας; Τον ρατσισμό του δεν μπορεί να τον κρύψει; Μπα… μάλλον πολλά ζητάμε και πάλι.

Ο κ. Αλικάκος ας αρκεστεί στα του οίκου του και αν το επιθυμεί ας παραμείνει στην υλιστική του πλάνη

Όμως να σταματήσει να παριστάνει τον «χωροφύλακα» στην πίστη των Ορθόδοξων χριστιανών. 

Ας μαζευτεί. 

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να χλευάζει θαύματα της Ορθοδοξίας και να δίνει και… συμβουλές για το πώς θα εκφράσει την πίστη του ο καθένας.

Αν δεν μπορεί να χωνέψει πως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε έναν παντοδύναμο Θεό και φέρουν την πίστη τους ως προσωπικό βίωμα, αποκάλυψη, ήθος, τρόπο ζωής και υπάρξεως, ας πιει λίγο νεράκι καθαρό, φιλτραρισμένο από μικροοργανισμούς, για να πάνε τα φαρμάκια της εμπάθειας του κάτω…

sportime, 8 Ιανουαρίου 2022


http://aktines.blogspot.com/2022/01/blog-post_28.html#more

5 σχόλια:

  1. Πώς αντέχετε και εκστομιζετε προσφωνήσεις, σε ανθρώπους που έχουν χάσει το αντίστοιχο "ειδικό βάρος", για να αξίζουν να τις δεχτούν; Κύριε!!! Χάνει το νόημά του το σημαίνον, δηλαδή, αυτή αύτη η λέξη και προσβάλλεται κατάφορα το περιεχόμενό της, τουτέστιν, το σημαινόμενον! Τέλος τα σαβουάρ βιβρ, όταν αλλάζουν κυριολεκτικώς τα επίπεδα επικοινωνίας. Ποιος"κύριος"; Τον υβριστή του Αγίου Πνεύματος θα τον αποκαλέσω"κύριο",όταν ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός του λέει:"δεν θέλω ούτε να σε βλέπω"! Ποιος; Ο Άγιος! Ναι. Δεν θέλει να βλέπει την εικόνα του Θεού. Γιατί; Διότι ο υβριστής θεωρείται πλέον αμετανόητος!!! Δαιμονοκρατουμενος! Είθε να είναι λανθασμένος ο συλλογισμός μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτογραφίες, κύριε, τζάμπα διαφήμιση το άτομο που δεν γυρνούσε ούτε να τον φτύσει άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΗΛΙΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΕΒΩΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ''κύριο'' ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΑΦΡΟ! ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ? ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ. Ο ''κύριος'' ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ LIGHT ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ? ΧΟ ΧΟ! ΤΟΛΜΑΣ ''κύριε'' ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΑΦΡΕ? ΑΣΤΟ ΞΕΡΩ! ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΧΑΤΖΑΡΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΣΟΥ. ΕΝΩ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ. Ε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΑΛΙΟΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάριος ανήρ ως ούκ επορεύθει εν βουλή ασεβών...........ως χόρτος ταχύ αποξηρανθήσεται.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!