Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Πρόκειται γιά τρομοκρατική πράξη; ΟΣΑ δέν λέγονται γιά τούς σεισμούς στήν γειτονιά μας.... ( Γιά απαιτητικούς )

 



ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ & ΤΕΡΑΣΤΙΑ
Λ Α Μ Ψ Η, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ
ΝΥΧΤΑ, ΛΙΓΟ
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ;

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: 

Είναι τρομοκρατική ενέργεια; 

Δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής...

https://www.globalresearch.ca/turkey-syria-earthquake-act-terror/5807763

Του Peter Koenig


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία». (αναφέρθηκε από Tass, 7 Φεβρουαρίου 2023)

«Ο σεισμός έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή όχι μόνο στην ιστορία της χώρας μας αλλά στην ιστορία ολόκληρου του κόσμου», φέρεται να είπε ο Ερντογάν σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

«Ζούμε τις πιο οδυνηρές μέρες στην ιστορία μας. Δύο ισχυροί σεισμοί, με επίκεντρα το Pazarcik και το Elbistan στην Kahramanmaras, [κοντά στην πόλη Gaziantep] προκάλεσαν μεγάλης κλίμακας ζημιές σε δέκα επαρχίες. Περίπου 13,5 εκατομμύρια [από τους 85 εκατομμύρια Τούρκους πληθυσμό] των πολιτών μας έχουν πληγεί σε αυτά τα εδάφη», είπε.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας γύρω στις 4 το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2023, ένας τεράστιος σεισμός 7,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη Συρία. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού έπληξε μια περιοχή περίπου 30 χλμ από την Gaziantep (2,1 εκατομμύρια πληθυσμό), μια μεγάλη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας 100 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 18 χλμ.

Ακολούθησε ένας ισχυρός μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ περίπου 10 λεπτά αργότερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ . Δείτε επίσης βίντεο με drone της NY Post παρακάτω για ορισμένες από τις κατεστραμμένες περιοχές.

https://youtu.be/-wwQPst33LI

Οι νεκροί από τον σεισμό μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους 5.400 και περίπου 32.000 τραυματίστηκαν. Αυτό είναι μόνο μετά τη δεύτερη μέρα, όταν το μεγαλύτερο μέρος της καταστροφής και των ερειπίων δεν έχει ακόμη ερευνηθεί για επιζώντες ή σορούς.

Ο σεισμός έπληξε και τη βόρεια Συρία, αφήνοντας μέχρι στιγμής τουλάχιστον 1.200 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. (Δείτε 2 χάρτες google στα αριστερά).

Συγκριτικά, ο σεισμός του 1960 στη Χιλή που έπληξε την περιοχή του Σαντιάγο ήταν ένας από τους πιο καταστροφικούς σεισμούς στην πρόσφατη ιστορία, σκοτώνοντας περίπου 1.700 ανθρώπους, συν το τσουνάμι που ακολούθησε με απολογισμό νεκρών μεταξύ 2000 και 2.500 και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες.

Μια γιγάντια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ;

Αν ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει δίκιο, ότι αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον κόσμο που έχει γίνει ποτέ –και φαίνεται πολύ ότι έχει δίκιο– παρά τους πολέμους, είναι, άραγε, αυτή μια τρομοκρατική πράξη;

Τι έχει κάνει η Τουρκία για να προκαλέσει μια τόσο καταστροφική αντίδραση – και από ποιόν;

Οι ΗΠΑ; Το ΝΑΤΟ, που όσον αφορά τη διοίκηση είναι επίσης η Ουάσιγκτον και το Πεντάγωνο;

Μερικές πρόσφατες πρωτοβουλίες της Τουρκίας – ένα βασικό μέλος και μεγάλο βάρος του ΝΑΤΟ για τη στρατηγική γεωγραφική της θέση μεταξύ ανατολής και δύσης – μπορεί να έχουν προκαλέσει την οργή των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.

Όχι απαραίτητα με σειρά προτεραιότητας:

1. Η Τουρκία έχει συνάψει συμμαχία με τη Ρωσσία – η οποία για ένα μέλος του ΝΑΤΟ είναι σαν να « κοιμάται με τον εχθρό» . (Michel Chossudovsky) Δείτε αυτό και αυτό . Μια τέτοια συνεργασία με έναν εχθρό του ΝΑΤΟ είναι πράγματι μια απόλυτη απαγόρευση για τη Δύση.

2. Στο πλαίσιο αυτής της συμμαχίας, η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει το ρωσσικό σύστημα αεράμυνας S-400 , αντί για το αμερικανικό σύστημα Patriot, όπως θα έπρεπε για ένα μέλος του ΝΑΤΟ, ειδικά ένα τόσο κρίσιμο όσο είναι η Τουρκία. Το Patriot (που σημαίνει Phased Array Tracking Radar for Intercept on Target ) είναι ένας πύραυλος εδάφους-αέρος και ένα αντιβαλλιστικό σύστημα. Είναι το σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ. Αντίθετα, η απόφαση της Τουρκίας για τα πιο εξελιγμένα, πιο ακριβή και αποτελεσματικά ρωσσικά S-400 είναι μια ισχυρή ραχοκοκαλιά για τη συμμαχία της με τη Ρωσσία.

3. Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκλεισε το 2017 μια συμφωνία 2,5 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων με τον Πρόεδρο Πούτιν για τους S-400. Οι πρώτες παραδόσεις των μπαταριών πυραύλων S-400 έφτασαν το 2019.

4. Το σύστημα S-400 λέγεται ότι αποτελεί κίνδυνο για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ καθώς και για το F-35 , την πιο ακριβή πλατφόρμα όπλων της Αμερικής. Η Τουρκία δέχθηκε αυστηρές κυρώσεις εκείνη την εποχή από τον Πρόεδρο Τραμπ, ιδίως από την υποτίμηση του νομίσματος της τουρκικής λίρας υπό τη χειραγώγηση του εξωτερικού – η οποία είχε καταστροφικό αντίκτυπο στην οικονομία της Τουρκίας. Είναι ασυνήθιστο, σχεδόν ανήκουστο, για την Ουάσιγκτον να «τιμωρεί» ένα μέλος του ΝΑΤΟ για κακή συμπεριφορά.

5. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Nitze απαγορεύτηκε να εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα μέσω του τουρκικού ελεγχόμενου Βοσπόρου. Σύμφωνα με το USNI News , το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Nitze, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό, εντοπίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2023, να επιχειρεί κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Λέγεται ότι είναι το πιο κοντινό αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Ρωσσία από τότε που ξεκίνησε η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

6. Στις 3 Φεβρουαρίου, το Nitze εθεάθη στο κάτω άκρο του στενού του Βοσπόρου, καθ' οδόν προς ένα λιμάνι στην Τουρκία. Το τελευταίο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που πέρασε από το στενό ήταν το USS Arleigh Burke (DDG-51), το οποίο έφυγε από τη Μαύρη Θάλασσα στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη Google, ακολουθούμενο από βίντεο στο USS Nitze

https://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2023/02/Screen-Shot-2023-02-08-at-10.58.46-PM.png

https://youtu.be/M2l8aRsiCJw

7. Τον Φεβρουάριο του 2022, η Τουρκία έκλεισε τη δίοδο του Βοσπόρου από τη Μεσόγειο προς τη Μαύρη Θάλασσα για όλα τα πλοία που δεν διαθέτουν εθνικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να περάσουν από τη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα, από όπου η Ρωσσία μπορεί να είναι ευάλωτη σε πυραύλους κρουζ από αμερικανικά αντιτορπιλικά, για παράδειγμα το USS Nitze. Στο μεταξύ, ο Nitze έχει προγραμματίσει μια επίσκεψη στο λιμάνι στη Ναυτική Βάση Gölcük, στη Θάλασσα του Μαρμαρά (βλ. χάρτη Google παραπάνω).

8. Η Τουρκία, μια βασική χώρα του ΝΑΤΟ, μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με τον κρίσιμο Βόσπορο ως διαχωριστική γραμμή, κλείνει ένα κρίσιμο στρατηγικό πέρασμα προς τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ – τον ​​διοικητή του ΝΑΤΟ – που προστατεύει την Ρωσσία, τον εχθρό των ΗΠΑ – μπορεί να μην εκληφθεί θετικά από την Ουάσιγκτον.

9. Η προσέγγιση Τουρκίας-Συρίας, σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλει η Ουάσιγκτον. Είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη σε περιφερειακές εκπλήξεις, όπως αναφέρει το Arab Center Washington DC – δείτε αυτό .

10. Το ενδιαφέρον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια προσέγγιση με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είναι το τελευταίο κεφάλαιο της λεπτής εγχώριας και περιφερειακής πράξης εξισορρόπησης και έχει τους φίλους και τους εχθρούς του, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, να αγωνίζονται για το πώς θα μπορούσε αυτή η εξέλιξη να τους επηρεάσει. Η προσέγγιση, εάν επιτύχει, θα περιπλέξει περαιτέρω την εσωτερική και περιφερειακή δυναμική στη βόρεια Συρία χωρίς να εξασφαλίσει κανένα σαφές πλεονέκτημα για τον Ερντογάν πέρα, ίσως, από τις επερχόμενες τουρκικές εκλογές.

11. Θυμάστε τη ρωσσική εμπλοκή στη Συρία – όταν οι ΗΠΑ εκδιώχθηκαν από τη Συρία; Κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ – ο ρωσσικός στρατός, κυρίως η παρέμβαση της αεροπορίας από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως το τέλος του 2017, ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη σημαντική απόσυρση της Ουάσιγκτον, αν και όχι πλήρης, από τη Συρία. Το 2017, όταν «η αποστολή ολοκληρώθηκε», τα ρωσσικά μαχητικά στρατεύματα αποσύρθηκαν, αλλά η Ρωσσία διατηρεί μια ονομαστική παρουσία στρατιωτικής αστυνομίας στη Βόρεια Συρία.

12. Η βόμβα της Τουρκίας – πριν από λίγες μέρες, η απόρριψη της Σουηδίας ως μέλος του ΝΑΤΟ, μπορεί να ήταν το παροιμιώδες άχυρο που έσπασε την πλάτη της καμήλας. Για να γίνει μια νέα χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ΟΛΑ τα κράτη του ΝΑΤΟ πρέπει να εγκρίνουν τον νέο υποψήφιο.

13. Η Σουηδία λέει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει ορισμένους από τους τουρκικούς όρους. Μεταξύ αυτών είναι και οι κατηγορίες της Τουρκίας ότι η Σουηδία υποστηρίζει μέλη του Κουρδικού Κόμματος Εργασίας – το PKK, αρχαιότερους εχθρούς του Ερντογάν.

14. Σύμφωνα με μια Τουρκική Ομάδα Κρίσεων, περίπου 30.000 έως 40.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί στις μάχες μεταξύ του PKK και της τουρκικής κυβέρνησης, από το 1984.

15. Ίσως να διακυβεύονταν και κάποια ρωσσικά συμφέροντα στην απόρριψη της Σουηδίας από την Τουρκία ως μέλους του ΝΑΤΟ. Αν και η ειρήνη επικράτησε μεταξύ Σουηδίας και Ρωσσίας, από το 1809, οι δύο χώρες δεν πέτυχαν ποτέ στενή σχέση, σε αντίθεση με την κατάσταση με άλλους γείτονες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της σημερινής σουηδικής κυβέρνησης.

Τουρκικές Γενικές Εκλογές στις 14 Μαΐου 2023 .

Εάν η χρονική στιγμή του σεισμού ήταν μέρος ενός σχεδίου, θα ταίριαζε απόλυτα στις επερχόμενες Γενικές Εκλογές στις 14 Μαΐου 2023. Ο Πρόεδρος Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΚ), δεν τα πηγαίνουν καλά επί του παρόντος στις δημοσκοπήσεις.

Ανάλογα με την αντιμετώπισή του με τις συνέπειες του σεισμού, αυτός και το κόμμα του μπορεί να κερδίσουν ή να χάσουν σε αξιολογήσεις αποδοχής. Συνήθως, οι «φυσικές» καταστροφές δεν προοιωνίζονται καλά για τις υφιστάμενες κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από το αν φέρουν κάποια ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες εκλογές φέρνουν νέες «ευκαιρίες». Εν τω μεταξύ, είναι σαφές στους περισσότερους αναλυτές, ότι καμμία από τις εκλογές δεν είναι πραγματικά «δημοκρατική» – ότι κυριολεκτικά πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις όπου η αποφασιστική ψήφος – η καθοριστική επιρροή – να μην ασκείται από την αγγλοσαξονική δυτική αυτοκρατορία.

Η αντικατάσταση του Ερντογάν με έναν αμερικανό στρατιώτη, θα μπορούσε να επαναφέρει την Τουρκία ως την επιθυμητή και υπάκουη χώρα του ΝΑΤΟ, χωρίς συμμαχία με τη Ρωσσία, που δεν θα «κοιμάται πλέον με τον εχθρό».

Είναι, άραγε, τυχαίο ότι μόλις λίγες ημέρες αφότου η Τουρκία απέρριψε την υποψηφιότητα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ένας τεράστιος, θανατηφόρος και ολοσχερώς καταστροφικός σεισμός πλήττει την Τουρκία, με σοβαρές επιπτώσεις για τη Συρία, και μάλιστα επηρεάζοντας την Κύπρο και τον Λίβανο;

Ήταν ο σεισμός η συνέπεια μιας τρομοκρατικής επίθεσης; Καμμία απόδειξη

Τεχνητοί σεισμοί έχουν προκληθεί στο παρελθόν. Για παράδειγμα, ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου 2010 στα ανοιχτά του Πορτ-ο-Πρενς, πρωτεύουσα της Αϊτής, υποψιάζεται ότι προκλήθηκε από υποβρύχιες / υπόγειες εκρήξεις, προκειμένου να φέρει τεράστια αποθέματα πετρελαίου που βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τις ακτές της Καραϊβικής Θάλασσας, πιο κοντά στο η επιφάνεια να είναι πιο προσιτή και εκμεταλλεύσιμη.Η «Στρατηγική άρνηση του πετρελαίου στην Αϊτή;» του William Engdahl δείχνει ξεκάθαρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο F. William Engdahl λέει ότι η γεωφυσική υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και ορυκτών στην Αϊτή και στην ανοικτή θάλασσα. Δείτε αυτό το βίντεο διάρκειας 9 λεπτών από τις 30 Ιανουαρίου 2010.

https://youtu.be/QqIWqLylZj8

Καιρικός πόλεμος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του ΚΑΙΡΟΥ, σύμφωνα με το ΕΓΓΡΑΦΟ της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ AF 2025 Final Report, « προσφέρει στο πολεμικό μαχητικό ένα ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ πιθανών ΕΠΙΛΟΓΩΝ για να ΝΙΚΗΣΕΙ ή να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ έναν ΑΝΤΙΠΑΛΟ»:

«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς… Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για αποτρεπτικούς σκοπούς. Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή τροποποίησης του διαστημικού καιρού… και η παραγωγή τεχνητού καιρού αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών».

Μελέτη που ανατέθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Weather as a Force Multiplier, Owning the Weather in 2025 , Αύγουστος 1996

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ενεργού Σέλαος Υψηλής Συχνότητας

(HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program)

Το «Weather Warfare» της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. σχετίζεται με το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ενεργού Σέλαος Υψηλής Συχνότητας (HAARP) που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μια επιστημονική έκθεση ( HAL Id: hal-01082992 ) σχετικά με το HAARP (2011, 2014) εξηγεί ότι η ακτινοβολία ELF υψηλής ισχύος που παράγεται από ρυθμισμένη θέρμανση HF της ιονόσφαιρας ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ, κυκλώνες και τοπική θέρμανση. Η εργασία του Fran De Aquino Maranhao συνόψισε τα επιστημονικά ευρήματα ως εξής:

Οι πατέντες που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη του προγράμματος HAARP ανήκουν στη Raytheon μέσω της θυγατρικής της E-Systems.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το κλείσιμο του προγράμματος The High-frequency Active Auroral Research Program ( HAARP) στην Gakona της Αλάσκας το 2014 για άλλη τοποθεσία, η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας του Πενταγώνου (DARPA) συμμετείχε ενεργά στην έρευνα ENMOD. τα περισσότερα από τα οποία είναι ταξινομημένα. Δείτε αυτό

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχουν ΥΠΟΨΙΕΣ, αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ ήταν μια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, που προκλήθηκε από Τεχνικές Περιβαλλοντικής Τροποποίησης

Οι παραπάνω δηλώσεις απομένουν να εξακριβωθούν πλήρως.

Ο Peter Koenig είναι γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην Senior Economist στην Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Γράφει τακτικά για διαδικτυακά περιοδικά και είναι συγγραφέας του Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed. και συν-συγγραφέας του βιβλίου της Cynthia McKinney «When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis» (Clarity Press – 1 Νοεμβρίου 2020).

Ο Peter είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG). Είναι επίσης non-resident

Senior Fellow του Chongyang Institute του Πανεπιστημίου Renmin, στο Πεκίνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!