Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Ομιλία γιά τόν μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κυρό ΚΟΣΜΑ. / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 




https://www.youtube.com/watch?v=wBRepP_zy20&ab_channel=Al%C4%99xiosZarz%C3%A5nis


Ομιλία για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κυρό ΚΟΣΜΑ απο τον Αρχιμανδρίτη π.Αναστάσιο Καντάνη Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσολογγίου Το πρωί της Κυριακής 15 ης Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τελέσθηκαν η Ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσολογγίου αρχιμ. Αναστάσιος Καντάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγαπώσα καρδία και τα έργα αγάπης του ταπεινού Επισκόπου Κοσμά, ο οποίος έζησε κατά το παράδειγμα και τις διδαχές του προστάτου του, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, έχοντας στη ζωή του δύο αγάπες, μια προς τον Θεό και μια προς τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!