Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ελληνική ΝΙΚΗ στό Κογκρέσσο: Η ελληνικής καταγωγής βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη, “πέταξε έξω” τήν φίλη των Τούρκων Ιλχάν Ομάρ! Κάτι είναι καί αυτό.....


Οι Ρεπουμπλικάνοι έδιωξαν τη Δημοκρατική Ιλχάν Ομάρ από τη θέση της στην πλέον συμαντική επιτροπή του Κογκρέσου μετά από τις επισταμένες προσπάθειες της Ελληνικής καταγωγής βουλευτού, Νικόλ Μαλλιωτάκη!


Η Μαλλιωτάκη πέτυχε την απομάκρυνση της κ. Ομάρ η οποία θεωρείται άνθρωπος των Τούρκων από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου λόγω των προηγούμενων σχολίων της για το Ισραήλ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υιοθέτησαν την επιχειρηματολογία της Μαλλιωτάκη και ανακοίνωσαν ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν μια ισχυρή δήλωση κατά του αντισημιτισμού.

Η Omar ισχυρίζεται ότι την απομάκρυναν επειδή είναι μουσουλμάνα που μετανάστευσε στις ΗΠΑ ως πρόσφυγας.

«Κάποιοι με θεωρούν ανάξια να μιλήσω για την αμερικανική εξωτερική πολιτική;» δήλωσε η ίδια λίγο πριν την ψηφοφορία.

C35325F1 F3BE 4A09 A5C7 2463D280C600

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι η Ομάρ χρηματοδοτείται από τουρκικά συμφέροντα

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφάλισαν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου και τα μέλη ψήφισαν σύμφωνα με τις γραμμές του κόμματος για την απομάκρυνση της Ιλχάν Ομάρ στη χθεσινή συνεδρίαση.

Είναι μία από τις τρεις προβεβλημένες Δημοκρατικούς που έχασαν θέσεις στην επιτροπή υπό τη νέα πλειοψηφία της Βουλής, της οποίας ηγείται ο Πρόεδρος Κέβιν ΜακΚάρθι.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι – συμπεριλαμβανομένου του κ. ΜακΚάρθι – υποστήριξαν ότι η  Ομάρ δεν πρέπει να υπηρετήσει στην ισχυρή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων λόγω των προηγούμενων σχολίων της για το Ισραήλ που κατά καιρούς έχουν επικριθεί από μέλη και των δύο κομμάτων. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τόσο η Νικόλ Μαλλιωτάκη όσο και σύσσωμο το Ελληνοαμερικανικό λόμπι μαζί με το Αρμενικό, αγωνίστηκαν σκληρά για να την απομακρύνουν, καθώς η Ομάρ έπαιζε ξεκάθαρα το παιχνίδι της Τουρκίας σε αυτή την πολύ σημαντική επιτροπή που επηρεάζει και τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Ιστορικά, το κόμμα που κατέχει την εξουσία στη Βουλή σπάνια καταφέρνει να περάσει τέτοια  ψηφίσματα, γι’ αυτό η απομάκρυνση της Ομάρ θεωρείται μεγάλη επιτυχία.

Το 2020, οι Δημοκρατικοί απομάκρυναν τη Marjorie Taylor Greene και τον Paul Gosar από τις επιτροπές τους, επικαλούμενοι σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνονταν απαξιωτικά  στους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένης της κ. Omar.

Ο Επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων κ. ΜακΚάρθι αρνήθηκε ότι η απόφαση για την απομάκρυνση της Ομάρ από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ήταν “αντίποινα” μετά την απομάκρυνση της Marjorie Taylor Greene και του Paul Gosar.

Δείτε την παρέμβαση της Νικόλ Μαλλιωτάκη πριν από την ψηφοφορία:

https://www.olympia.gr/1528468/diethni/ellinikos-thriamvos-sto-kogkreso-i-nikol-malliotaki-quot-petaxe-exo-quot-tin-fili-ton-toyrkon-ilchan-omar/


3 σχόλια:

  1. Μαλλιωτακη. Μαλιστα.
    Φεξε μου και γλυστρισα. Αλλη μια ρουφιανα των εβραιων. Ο αντισημιτισμος την νοιαζει. Οχι ο ανθελληνισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Άν καί "αγάπη μόνο", μάλλον πολύ κατηγορηματικά καί αυστηρά τά γράφετε....
      Ίσως επειδή η Ελληνικής καταγωγής βουλευτής επιβάλλεται γιά νά επιτύχει τό ποθούμενο στόν χώρο που ευρίσκεται, νά χρησιμοποιήσει συγκεκριμένους "ε λ ι γ μ ο ύ ς" ;

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει λεμε, ουδεις ελιγμος.

      Ολοι οι πολιτικαντηδες στις ΗΠΑ ειναι αγορασμενοι απο τους εβραιους. Πρωτα Το Ισραηλ και μετα ο εαυτουλης τους. Συμπεριλαμβανω ΚΑΙ τους ελληνοφωνους πολιτικαντηδες.
      Να παραθεσω ενα παραδειγμα. Οταν το 2006 οι εβραιοι βομβαρδιζαν τον Λιβανο οι Μπιλιρακηδες πατηρ και υϊος παρηλαυναν μπροστα απο τις συναγωγες της εκλογικης τους περιοχης κρατωντας σημαιες της τρομογιαφκας να δωσουν τα διαπιστευτηρια τους.
      Να υπογραμμισω οτι τοτε ο πατηρ Μπιλιρακης ηταν "κογκρεσμαν" στην Ουασιγκτων DC αλλα σκοπευε στην συνταξιοδοτηση του και προετοιμαζε την εδρα του για τον Μπιλιρακη υϊον ο οποιος ηταν και αυτος βουλευτης αλλα στην βουλη της Φλοριδας.
      Οπερ και εγενετω, ο υϊος "εκληρονομησε" την εδρα του μπαμπα υπο τις ευλογιες των εβραιων.
      Συμπερασματικα οι Μπιλιρακηδες, δεν βασιζοντω στην ψηφο του ελληνισμου της περιοχης αλλα βασιζοντω στο "πρασινο φως" των εβραιων. Τοσο απλα.
      Αλλα γιατι παω τοσο πισω και τοσο μακρια.
      Αν οι ελληνικης καταγωγης πολιτικαντηδες ενδιαφεροντω κατα 25% για την Ελλαδα, τουλαχιστον οι οποιοι Ταγιπ και τουρκοκυπριοι θαχαν καθισει στ' αυγα τους απο πολυ παλια.

      Την καλημερα μου Στον/Την/Το αγαπητο φιλη blümlifee

      ΥΓ1
      Για ποιους ελιγμους ομιλειτε;
      Εδω ελληνοφωνοι ρουφιανοι ηρθαν αγκαζε με τους εβραιους απ την Αμερικη και πιεζαν την "κυβενηση" Σαμαροβενιζελων" να βαλουν φυλακη ενα νομιμα εκλεγμενο κομμα απ τον Ελληνικο Λαο.
      Που και ποτε ξανακουστηκε αυτο. Και μετα εχουν το θρασσος να μιλανε για ...."δημοκρατια"
      Ποτε πηγε καποιος ή καποιοι Ευρωπαιοι, ή Αυστραλοι, ή Αμερικανοι, να παραπονεθουν στο τρομοκρατος του ισραηλ για καποια εγκληματικη οργανωση μεσα στον "κοινοβουλιο" τους.

      ΥΓ2
      "Αγαπη ΜΟΝΟΝ" = αγαπη μονο για τους Ελληνες.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!