Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ο Αμερικανός Δικαστής Andrew Napolitano παρουσιάζει ένα επιχείρημα για τη μη έκδοση του Julian Assange στην Αμερική


Από τον Adam Dick | 9 Φεβρουαρίου 2024

Αργότερα αυτό το μήνα, ο Julian Assange του Wikileaks έχει προγραμματιστεί να έχει αυτό που μπορεί να είναι η τελευταία του ακρόαση στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με την απόφαση ότι θα εκδοθεί από τη Μεγάλη Βρετανία στην Αμερική. Υπό το φως αυτής της κατάστασης, ο νομικός και πρώην δικαστής της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϋ Andrew Napolitano δημοσίευσε την Παρασκευή ένα σχόλιο βίντεο στο οποίο απευθύνει σχόλια στους Βρετανούς δικαστές που θα προεδρεύσουν στην ακρόαση, ζητώντας τους να απορρίψουν την έκδοση.

Ο Napolitano ξεκινά το σχολιασμό του βίντεο περιγράφοντας τον Assange ως «Αμερικανό ήρωα και διεθνή ήρωα επίσης». Επιπλέον, υποστηρίζει ο Napolitano, ο Assange «είναι ο πιο σημαντικός δημοσιογράφος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, επειδή είχε το θάρρος και το πνευματικό σθένος να εκθέσει τις θανατηφόρες και μανιακές υπερβολές της αμερικανικής κυβέρνησης και της εξωτερικής πολιτικής της στη Μέση Ανατολή».

Οι πληροφορίες που δημοσίευσε ο Assange σχετικά με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται στο επίκεντρο του γιατί οι ΗΠΑ απαιτούν την έκδοσή του ήταν πληροφορίες που ο Napolitano εξηγεί ότι μπορούν να δημοσιευτούν ελεύθερα σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Επικαλούμενος την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για υποστήριξη, ο Napolitano συνοψίζει τον σχετικό νόμο ως εξής: «Όταν ένας δημοσιογράφος λαμβάνει κάποιο υλικό ενδιαφέροντος για το κοινό - δεν έχει σημασία πώς το λαμβάνει, είναι ελεύθερος να το δημοσιεύσει χωρίς αστική ή ποινική ευθύνη».

Ο Assange θα πρέπει επομένως να προστατεύεται από το δίκαιο των ΗΠΑ από δίωξη. Όπως το θέτει ο Napolitano, ο οποίος είναι μέλος του Advisory Board για το Ινστιτούτο Ron Paul για την Ειρήνη και την Ευημερία, ο Assange «δεν πρέπει να δικαστεί για τίποτε» και η συνεχιζόμενη προσπάθεια για τη δίωξή του είναι μια «βαθιά αδικία».

Αφού παρουσιάσει αυτές τις πληροφορίες, ο Napolitano απευθύνει τα σχόλιά του στους δικαστές για την επερχόμενη ακρόαση. Ο Napolitano καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ο Julian Assange δεν μπορεί να έχει δίκαιη δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτές τις κατηγορίες» και επίσης «δεν θα δει ποτέ το φως της ημέρας» εάν εκδοθεί, υποδηλώνοντας ότι ο Assange θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του φυλακισμένος. Πράγματι, ο Napolitano δηλώνει ότι η έκδοση θα σκοτώσει τον Assange. Αυτό μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά λάβετε υπόψη ότι ο Assange έχει ήδη υποφέρει σε φρικτές συνθήκες κατά τη διάρκεια ετών εγκλεισμού στη Μεγάλη Βρετανία. Υπάρχει ένα όριο στο τι μπορούν να αντέξουν οι άνθρωποι και ο Assange μπορεί να φτάσει αυτό το όριο αν δεν απελευθερωθεί σύντομα.

Δείτε το βίντεο του Napolitano εδώ:





Ο Adam εργάστηκε από το 2003 έως το 2013 ως νομοθετικός βοηθός του βουλευτή Ron Paul. Προηγουμένως, ήταν μέλος του Πολιτειακού Συμβουλίου Εκλογών του Ουισκόνσιν, συνδιευθυντής της εκστρατείας του Ed Thomson για κυβερνήτη του Ουισκόνσιν το 2002 και δικηγόρος στη Νέα Υόρκη και το Κοννέκτικατ.






ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ:

Oliver Stone: «Αν πέσει ο Assange, πέφτει ένα κομμάτι του καθενός μας»
https://actionnetwork.org/events/day-x-is-here-protest-to-defend-press-freedom

Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, ο γνωστός σκηνοθέτης Oliver Stone υπενθύμισε την τύχη του Julian Assange σε ένα βίντεο και κάλεσε τους θεατές να υποστηρίξουν τον δημοσιογράφο, ο οποίος είναι φυλακισμένος εδώ και χρόνια, σε μια συγκέντρωση στο Λονδίνο. Τώρα ο Stone στράφηκε ξανά στην παγκόσμια κοινότητα, δηλώνοντας:

«Παρακαλώ θυμηθείτε ότι ο Julian Assange εξακολουθεί να βρίσκεται στη σκληρή φυλακή Belmarsh στο Λονδίνο, χωρισμένος εδώ και χρόνια από τη σύζυγό του Stella, τα δύο παιδιά του και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που θαυμάζουν τον αγώνα του για αλήθεια και δικαιοσύνη ενάντια στα εγκλήματα πολέμου των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Ακόμη και η αυστραλιανή κυβέρνηση, η χώρα γέννησης του Julian, αντιτίθεται τελικά σε αυτή την παράνομη κράτηση του ίδιου του πολίτη της, παρόλο που οι ΗΠΑ συνεχίζουν να απορρίπτουν τις αξιώσεις της Αυστραλίας για κυριαρχία.
Ο Stone καλεί τους ανθρώπους να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο "Day X is here" μπροστά από το Βασιλικό Δικαστήριο στο Λονδίνο στις 20 Φεβρουαρίου στις 8:30 π.μ. και στις 21 Φεβρουαρίου στις 4:30 μ.μ. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ακρόαση του Assange και τις δύο ημέρες. Ο σκηνοθέτης καταλήγει:

«Αυτός [ο Assange] είναι ένας από εμάς, είναι κάτι περισσότερο από αυτό: Εμείς είμαστε η συλλογικότητα. Όταν πέσει εκείνο, ένα μέρος του καθενός μας πέφτει. Ας επικρατήσει η ειρήνη και η λογική».




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. ΆΝΘΡΩΠΟΣ ! Ήξερε τι θα τραβούσε και ώμος έδωσε την πληροφορία στον κόσμο!Ας παραδειγματιστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο υπήρχε στήν ηγεσία του Ισημερινού, ο ονομαστός πρόεδρός του Ραφαέλ Κορρέα, ο Ασσάνζ ήταν γιά χρόνια προστατευμένος (άν καί αποκλεισμένος) μέσα στήν Πρεσβεία του Ισημερινού στό Λονδίνο. Μόλις άλλαξε η εξουσία στήν χώρα καί ανέβηκε αριστερός πρόεδρος μέ τό όνομα ....Λένιν (!!!!!) τόν πέταξε έξω τόν άτυχο μαχητή δημοσιογράφο καί από τότε άρχισε η Οδύσσειά του στίς αγγλικές φυλακές καί όχι μόνο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!