Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ - Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που χειραγωγούν το ανθρώπινο νευρικό σύστημα (σκέψεις, συναισθήματα, αντιλήψεις) και παρεκκλίνουν από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.


Θα πρέπει να απαγορευτεί εντελώς. Ανοικτή επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Global Research, 31 Ιανουαρίου 2024

***

Στις 9 Δεκεμβρίου 2023, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε δελτίο τύπου, όπου δήλωσε ότι κατέληξε σε πολιτική συμφωνία με το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «σχετικά με νομοσχέδιο για να διασφαλιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη είναι ασφαλής, σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη δημοκρατία». Το μελλοντικό νομοσχέδιο υποτίθεται ότι θα απαγορεύσει «τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που χειραγωγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά για να παρακάμψουν την ελεύθερη βούλησή τους».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι βουλευτές «συμφώνησαν» επίσης σε «σαφείς υποχρεώσεις» όσον αφορά τα «συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων». Κανείς και κανένας τόπος δεν επεκτάθηκε σε αυτά τα θέματα. Απαντώντας στην αναφορά αρκετών εκπροσώπων και μελών των παγκόσμιων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Dolors Montserrat, παρέθεσε το προπαρασκευαστικό έγγραφο του ΕΚ, το οποίο ανέφερε:

«Θα πρέπει να απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά, η θέση σε λειτουργία ή η χρήση ορισμένων συστημάτων ΤΝ με στόχο ή ως αποτέλεσμα την υλική στρέβλωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, κατά την οποία είναι πιθανό να προκύψουν σωματικές ή ψυχολογικές βλάβες. Ο περιορισμός αυτός θα πρέπει να νοείται ότι περιλαμβάνει νευροτεχνολογίες υποβοηθούμενες από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, τη χρήση ή τον επηρεασμό νευρωνικών δεδομένων που συλλέγονται μέσω διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή, στον βαθμό που στρεβλώνουν ουσιωδώς τη συμπεριφορά ενός φυσικού προσώπου κατά τρόπο που προκαλεί ή ενδέχεται να προκαλέσει σημαντική βλάβη στο εν λόγω πρόσωπο ή σε άλλο πρόσωπο.»

Αυτές οι δηλώσεις αφορούν και αποκρύπτουν τη σκοπιμότητα της μαζικής χειραγώγησης του ανθρώπινου νευρικού συστήματος (σκέψεις, συναισθήματα, αντιλήψεις, λειτουργία εσωτερικών οργάνων ή ακόμη και πρόκληση θανάτου ανθρώπων) από απόσταση. Είναι προφανές ότι μόνο όταν οι μάζες των εγκεφάλων των ανθρώπων ελέγχονται από απόσταση, τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να «χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων» διαμορφώνοντας πολιτικές απόψεις των ψηφοφόρων και επιβάλλοντας την απόφασή τους να ψηφίσουν ορισμένα κόμματα ή πρόσωπα.

Για το θέμα αυτό, 11 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων απάντησαν στην Dolors Montserrat:

«Ανησυχούμε βαθύτατα για την απάντησή σας στην αναφορά με αριθμό 0716/2023.

Αφού μελετήσαμε τις πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ σχετικά με τη νομοθεσία για την τεχνητή νοημοσύνη (δείτε αυτό και αυτό), δεν βλέπουμε την ειλικρινή πρόθεσή τους να αποτρέψουν τη χειραγώγηση των συναισθημάτων της ανθρώπινης σκέψης κ.λπ. από κυβερνητικούς φορείς με τη χρήση παλμικών μικροκυμάτων, πολύ μεγάλων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ή άλλων ακόμη αδημοσίευτων ενεργειών. 

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί μέτρα για να αποτραπεί η ανάπτυξη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ολοκληρωτικά καθεστώτα όπου η σκέψη των πολιτών θα ελέγχεται από τις κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν αυτές τις ακτινοβολίες και την τεχνητή νοημοσύνη. 

Για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποχαρακτηρίσουν τις τεχνολογίες τηλεχειρισμού του ανθρώπινου νευρικού συστήματος και να δημιουργήσουν υπηρεσίες αντικειμενικά ικανές και νομικά υποχρεωμένες να αποκαλύπτουν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας από τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Όταν οι κυβερνήσεις τις κρατούν απόρρητες, κρατούν για τον εαυτό τους ανοιχτή την επιλογή να χειραγωγήσουν τα μυαλά των πολιτών τους, όποτε το κρίνουν σκόπιμο. Η κατοχή αυτών των εργαλείων θα τους απαλλάξει από την ευθύνη απέναντι στους πολίτες τους σε περιπτώσεις όπου μπορεί να συμβούν καταστροφές λόγω του γεγονότος ότι παραμέλησαν κινδύνους, που συνδέονται με την περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτισμού.

Τα επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον τα παλμικά μικροκύματα (συμπεριλαμβανομένων των μεταδόσεων των συστημάτων κινητής τηλεφωνίας) και τα πολύ μεγάλα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των ανθρώπινων σκέψεων, συναισθημάτων, αντιλήψεων, την πρόκληση πόνων κ.λπ. από απόσταση μπορούν να βρεθούν εδώ.

Η πρόταση νομοθεσίας, η οποία θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του πολιτικού συστήματος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών στην ηλεκτρονική εποχή, μπορεί να βρεθεί εδώ.

Συνοπτικά, πιστεύουμε ότι ο νόμος της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να περιλαμβάνει νομοθεσία που θα απαγορεύει ρητά στις κυβερνήσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των αρχών επιβολής του νόμου, των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού, να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να χειραγωγούν εξ αποστάσεως ανθρώπινες σκέψεις, συναισθήματα κ.λπ., χρησιμοποιώντας δημοσιευμένες ή άλλες αδημοσίευτες ενέργειες. Η νομοθεσία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την υποχρέωση των κυβερνήσεων της ΕΕ να προστατεύουν τους πολίτες τους από τέτοιου είδους χειραγώγηση από κυβερνήσεις ή άλλες οντότητες εκτός ΕΕ.

Αξίζει πολύ σοβαρή εξέταση, είτε στο όχι μακρινό μέλλον, όπου η πλειοψηφία των πολιτών του κράτους θα μπορούσε να είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι λόγω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, θα τους επιτραπεί να έχουν ελευθερία ψήφου σύμφωνα με τις απόψεις τους ή εάν η κρατική εξουσία θα αποφασίσει ότι δεν είναι αρκετά υπεύθυνοι για να κάνουν τη σωστή επιλογή στις εκλογές και θα παράγει τις αποφάσεις τους στο μυαλό τους.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα είχαν καν το δικαίωμα να καταψηφίσουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία τους στέρησε τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους. Σύμφωνα με την ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης «πρόκειται να επηρεάσει σχεδόν το 40% όλων των θέσεων εργασίας» παγκοσμίως και περίπου το 60% στις προηγμένες οικονομίες και με αυτόν τον τρόπο «η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα επιδεινώσει τη συνολική ανισότητα».

Ο διοικητής Cornelis van der Klaauw από το Βασιλικό Ολλανδικό Ναυτικό και εμπειρογνώμονας από το Κέντρο Διακλαδικού Πολέμου του ΝΑΤΟ για τις Στρατηγικές Επικοινωνίες και τις Επιχειρήσεις Πληροφοριών έγραψε σε άρθρο του το 2023:

«Ο λόγος για τον οποίο οι γνωστικές επιθέσεις περνούν απαρατήρητες από τους στόχους τους είναι ότι οι γνωστικές δραστηριότητες παρακάμπτουν το συνειδητό μυαλό και στοχεύουν άμεσα στο υποσυνείδητο ενός ατόμου. Οι περισσότερες από τις αποφάσεις μας λαμβάνονται από το υποσυνείδητό μας... Οι γνωστικές επιθέσεις στοχεύουν στην εκμετάλλευση συναισθημάτων ριζωμένων στο υποσυνείδητό μας, παρακάμπτοντας το ορθολογικό συνειδητό μυαλό μας».

Μπορείτε να υπογράψετε την αναφορά προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας από τους βουλευτές να παράγουν τη νομοθεσία που θα διασφαλίζει τη δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο κάνοντας κλικ εδώ. Το κείμενο της αναφοράς βρίσκεται στο παρακάτω παράρτημα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Κείμενο της αναφοράς

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μια πρωτοβουλία του Mojmír Babáček
 

Εμείς, οι υπογράφοντες, ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμπεριλάβει στη νομοθεσία για την Τεχνητή Νοημοσύνη τα ακόλουθα:

1. Απαγόρευση της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης για τον εξ αποστάσεως έλεγχο ή/και αποκωδικοποίηση της δραστηριότητας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, κατευθυνόμενες ενέργειες, δυναμικά κύματα, μη τοπικές συνδέσεις φωτονίων ή ηλεκτρονίων ή οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες, χωρίς ρητή συγκατάθεση.

2. Απαγόρευση σε όλους τους κυβερνητικούς οργανισμούς της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των αρχών επιβολής του νόμου, των υπηρεσιών πληροφοριών, του στρατού και των εργολάβων τους, να χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για τον εξ αποστάσεως έλεγχο ή/και αποκωδικοποίηση της δραστηριότητας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος των πολιτών χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα μέσα. Η νομοθεσία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την υποχρέωση των κυβερνήσεων της ΕΕ να προστατεύουν τους πολίτες τους από τέτοιου είδους χειραγώγηση από κυβερνήσεις ή άλλες οντότητες εκτός ΕΕ.

3. Πρόβλεψη για τη σύσταση οργανισμών της ΕΕ που θα είναι αντικειμενικά ικανοί και νομικά υποχρεωμένοι να διερευνούν και να αποκαλύπτουν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας από την τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται για τον εξ αποστάσεως έλεγχο και/ή την αποκωδικοποίηση της δραστηριότητας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος με τη χρήση των προαναφερθέντων μέσων. Οι αναφερόμενοι οργανισμοί της ΕΕ θα πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από τα κράτη μέλη της ΕΕ και η ΕΕ θα πρέπει να θέσει ως στόχο να εμπλέξει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως τον τελευταίο διαιτητή στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις περιπτώσεις όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα διαμαρτυρηθούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους από αυτές τις νευροτεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Gabriela Ramos, βοηθός γενική διευθύντρια κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών της UNESCO δήλωσε στις 13 Ιουλίου 2023: «Βρισκόμαστε σε μια πορεία προς έναν κόσμο στον οποίο οι αλγόριθμοι θα μας επιτρέψουν να αποκωδικοποιήσουμε τις ψυχικές διαδικασίες των ανθρώπων και να χειριστούμε άμεσα τους μηχανισμούς του εγκεφάλου που διέπουν τις προθέσεις, τα συναισθήματα και τις αποφάσεις τους»

Επίσης, ο διοικητής Cornelis van der Klaauw από το Βασιλικό Ολλανδικό Ναυτικό και εμπειρογνώμονας από το Κέντρο Διακλαδικού Πολέμου του ΝΑΤΟ για τις Στρατηγικές Επικοινωνίες και τις Επιχειρήσεις Πληροφοριών έγραψε σε άρθρο του το 2023:

«Ο λόγος για τον οποίο οι γνωστικές επιθέσεις περνούν απαρατήρητες από τους στόχους τους είναι ότι οι γνωστικές δραστηριότητες παρακάμπτουν το συνειδητό μυαλό και στοχεύουν άμεσα στο υποσυνείδητο ενός ατόμου. Οι περισσότερες από τις αποφάσεις μας λαμβάνονται από το υποσυνείδητό μας... Οι γνωστικές επιθέσεις δεν είναι πια επιστημονική φαντασία.

Γίνονται ήδη τώρα... Η νευρωνική νανοτεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει ρομπότ νανομεγέθους κοντά σε έναν νευρώνα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και να καταστήσει δυνατή τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου απευθείας (δηλαδή να μην παρεμποδίζεται από τις αισθήσεις μας) με έναν υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη στη διαδικασία. Ο πόλεμος δεν είναι πλέον μια καθαρά στρατιωτική έννοια. Έχει γίνει πολύ ευρύτερο και πιο περίπλοκο. Στο μέλλον, θα υπάρχει μόνο ένας κανόνας στον πόλεμο:

Δεν υπάρχουν κανόνες. Ενώ άλλοι τομείς μπορούν να παρέχουν τακτικές και επιχειρησιακές νίκες, ο ανθρώπινος τομέας είναι ο μόνος τομέας στον οποίο μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια πλήρη νίκη.

Ελπίζουμε ότι δεν θα ψηφίσετε υπέρ ενός μέλλοντος όπου οι μεγάλες δυνάμεις θα αγωνίζονται για τον έλεγχο των εγκεφάλων του παγκόσμιου πληθυσμού.

Για λεπτομερή επιχειρηματολογία, ανατρέξτε στα ακόλουθα άρθρα.

Οι επιπτώσεις των παλμικών μικροκυμάτων και των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας στον ανθρώπινο εγκέφαλο; Οι κυβερνήσεις συνήθως «ταξινομούν πληροφορίες» σχετικά με τη χειραγώγηση του ανθρώπινου νευρικού συστήματος

Η αξιοπρέπεια των ανθρώπων και η προσωπικότητά τους: νευροτεχνολογία και χειραγώγηση του ανθρώπινου νευρικού συστήματος. «Σώζοντας την ελευθερία και τη δημοκρατία». Ανοιχτή Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο

 

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Spolek za zákaz manipulace lidské nervové soustavy radiofrekvenčním zářením

https://www.svobodamysleni.cz/

(Τσεχική Δημοκρατία)


Schutzschild Ε.Β.

https://schutzschild-ev.de

(Γερμανία)


Targeted Justice 

https://targetedjustice.com

(ΗΠΑ)


Ίδρυμα STOPEG (STOP Electronic Weapons and Gangstalking)

https://www.stopeg.com/

(Κάτω Χώρες)


Διεθνής Συνασπισμός κατά των Ηλεκτρονικών Βασανιστηρίων και της Ρομποτοποίησης των Ζωντανών Όντων (ICATOR) (International Coalition Against Electronic Torture and Robotization of Living Beings (ICATOR) )
Avenue Paul Hymans 120/47, B – 1200 Brussels
https://icator.be

(Βέλγιο)


ACOFOINMENEF (Ένωση ενάντια σε όλες τις μορφές ψυχικής και νευροφυσιολογικής παρέμβασης και ελέγχου)  (Association against all forms of mental and neurophysiological interference and control) 

https://associazionevittimearmielettroniche-mentali.org/

(Ιταλία)


MOVIMENTO AMPIO CONTRO LA TORTURA TECNOLOGICA PSICOLOGICA E MENTALE 

https://movimentoampio.blogspot.com

(Ιταλία)


Föreningen för hjärnans integritet i Sverige (Εταιρεία για την ακεραιότητα του εγκεφάλου στη Σουηδία)

https://www.bolagsfakta.se/8024512561-FORENINGEN_FOR_HJARNANS_INTEGRITET_I_SVERIGE

(Σουηδία)


Stowarzyszenie STOP Zorganizowanym Elektronicznym Torturom

https://stopzet.pl/

(Πολωνία)


ADVHER (Association de Defense des Victimes de Harcélement Electromagnétique et en Réseau) 

https://www.net1901.org/association/ASSOCIATION-DE-DEFENSE-DES-VICTIMES-DE-HARCELEMENT-ELECTROMAGNETIQUE-ET-EN-RESEAU-ADVHER,1181155.html#gsc.tab=0

(Γαλλία)


Targeted UK

https://www.targetedsurvivors.com / 

(Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας)


Το Ινστιτούτο Allen για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής)

 PO BOX 193, NORTH PEMBROKE, MA. 

https://aihr.foundation/

(USA)


Targeted Justice

https://targetedjustice.com

(ΗΠΑ)


Οργάνωση Θυμάτων Ψυχοτρονικών (Mind Control) Όπλων

https://organizationofmindcontrolvictims.com/

(Καναδάς)


PMP για την Κοινωνία της ασφαλούς Bharath ενάντια στα συγκεκαλυμμένα βασανιστήρια και τα ενεργειακά όπλα

www.CovertEnergyTorture.org

(Ινδία )

 

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα Global Research.

Ο Mojmir Babacek γεννήθηκε το 1947 στην Πράγα της Τσεχίας. Αποφοίτησε το 1972 από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα στη φιλοσοφία και την πολιτική οικονομία. Το 1978 υπέγραψε το έγγραφο υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία "Χάρτης 77". Από το 1981 έως το 1988 έζησε σε μετανάστευση στις ΗΠΑ. Από το 1996 έχει δημοσιεύσει άρθρα για διάφορα θέματα, κυρίως στα τσεχικά και διεθνή εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2010, δημοσίευσε ένα βιβλίο για τις επιθέσεις της 9/11 στην τσεχική γλώσσα. Από τη δεκαετία του 1990 προσπαθεί να βοηθήσει στην επίτευξη της διεθνούς απαγόρευσης του τηλεχειρισμού της δραστηριότητας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος και του ανθρώπινου μυαλού με τη χρήση της νευροτεχνολογίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research

Προτεινόμενη πηγή εικόνας

ΠΗΓΗ: https://www.globalresearch.ca/open-letter-european-parliament-protect-fundamental-human-rights/5848032


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!