Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Γιά ΠΡΩΤΗ φορά δημοσκόπηση δείχνει, ότι η Λεπέν ΚΕΡΔΙΖΕΙ τήν Γαλλική Προεδρία στόν δεύτερο γύρο!

Η ηγέτιδα του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός Μαρίν Λεπέν φτάνει για πρωτοχρονιάτικη ομιλία στα μέσα ενημέρωσης στο Παρίσι, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024. (AP Photo/Michel Euler)

8 Φεβρουαρίου 2024

Remix News - Denes Albert 


Η Μαρίν Λεπέν είναι πολύ πιο δημοφιλής από τον πατέρα της στο αποκορύφωμά του.


Σε αποκλειστική δημοσκόπηση που διεξήγαγε το IFOP, η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού (RN) Μαρίν Λεπέν προβλέπεται να κερδίσει την προεδρία στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας εναντίον του Γκαμπριέλ Ατάλ το 2027. Είναι η πρώτη φορά που μια δημοσκόπηση δείχνει ότι εξασφαλίζει τη νίκη και γίνεται πρόεδρος του έθνους.

Στην ίδια δημοσκόπηση, αν αντιμετώπιζε τον Εντουάρ Φιλίπ, θα τον ισοψηφούσε με το 50% των ψήφων.

Η πρωτοποριακή δημοσκόπηση, όπου κέρδισε το 51% των ψήφων έναντι του Ατάλ, ο οποίος υπηρετεί ως σημερινός πρωθυπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, έχει συγκεντρώσει ακόμη και πρωτοσέλιδη κάλυψη στη Γαλλία.



Τον Ιούλιο του 2022, ο πολιτικός επιστήμονας Jérôme Fourquet δήλωσε στο Le JDD: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια νίκη της Marine Le Pen το 2027. Πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το ινστιτούτο του, Ifop, φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή την πρόβλεψη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Μαρίν Λεπέν προβλέπεται να νικήσει τον Γκαμπριέλ Ατάλ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2027 για πρώτη φορά, με 51% έναντι 49% για τον Ατάλ. Ο ηγέτης της ομάδας RN στη γαλλική Εθνοσυνέλευση είναι επίσης στήθος με στήθος με τον Εντουάρ Φιλίπ, τον σημερινό δήμαρχο της Χάβρης και πρώην πρωθυπουργό, με το 50% των προθέσεων ψήφου.


BINTEO - Λεπέν: Θα δώσω πίσω τη χώρα στον γαλλικό λαό

Le Pen: I will give back the country to the french people (rumble.com)


Επιπλέον, προηγείται κατά πολύ του ακροαριστερού Jean-Luc Mélenchon, με 64% των αναμενόμενων ψήφων.

Η δημοσκόπηση είναι, μέχρι στιγμής, η πρώτη φορά που τα πάει τόσο καλά και μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν η δημοτικότητά της συνεχίζει να αυξάνεται, ειδικά τρία χρόνια πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίν Λεπέν πέτυχε ένα άνευ προηγουμένου σκορ τόσο στον δεύτερο όσο και στον πρώτο γύρο των τελευταίων προεδρικών εκλογών. Έλαβε το 42% των ψήφων έναντι του Εμανουέλ Μακρόν, ένα αποτέλεσμα που έρχεται σε έντονη αντίθεση με το 17,79% που έλαβε ο πατέρας της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, στον δεύτερο γύρο το 2002.



ΠΗΓΗ: Για πρώτη φορά, δημοσκόπηση δείχνει ότι η Λεπέν κερδίζει τη γαλλική προεδρία στον δεύτερο γύρο (rmx.news)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Η ΛΕΠΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ....ΒΛΕΠΕ ΜΕΛΟΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γαλλία κατεβάζει ρολά σε ιστοσελίδα κατά των αμβλώσεων
    https://www.euractiv.gr/section/esoterikes-ipothesis/news/i-gallia-katevazei-rola-se-istoselida-kata-ton-amvloseon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!