Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ο Τ. Carlson λέει, ότι οι αμερικανικές ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ εμπόδιζαν τήν συνέντευξή του στόν Πούτιν γιά ....3 χρόνια !!! ( ΒΙΝΤΕΟ )


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατασκόπευε τα γραπτά μηνύματά του και τα διέρρευσε στους New York Times. 

Στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης 2024 στο Ντουμπάϊ, ο Αμερικανός παρουσιαστής σχολίασε τη συνομιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο και τις αντιδράσεις σε αυτήν. Ο Carlson έκανε επίσης εκρηκτικές δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης, τη δημοκρατία και την οικονομία στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Με βίντεο)

Ο Tucker Carlson μιλά στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης 2024 στο Ντουμπάι
Η προσοχή της συνομιλίας του Tucker Carlson με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν τεράστια. 

Φυσικά, το Transition News ασχολήθηκε και με τη συνέντευξη του Αμερικανού σταρ παρουσιαστή (εδώεδώεδώεδώ και εδώ). 

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ξεπέρασαν το ένα το άλλο με δυσφημιστικές δηλώσεις, επειδή η κυριαρχία της ερμηνείας τους κλονίζεται ακόμη περισσότερο από το σκάνδαλο του ανεξάρτητου δημοσιογράφου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του "Sworn Enemy Tour", ο Carlson απάντησε σε ερωτήσεις του Αιγύπτιου δημοσιογράφου Emad Eldin Adeeb χθες στο "World Government Summit 2024" στο Ντουμπάι. 

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του παρουσιαστή μετά τη συνέντευξή του με τον Πούτιν.

Έτσι, αυτό ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Ντουμπάι. Συζήτησαν επίσης την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης, τη δημοκρατία και την οικονομία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην αρχή, ο Carlson τόνισε τη σημασία της συνέντευξής του με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου και τη σημασία της ελευθερίας του λόγου. 

Εξήγησε γιατί μίλησε στον Ρώσο πρόεδρο:

«Προσπαθώ να κάνω αυτή τη συνέντευξη εδώ και τρία χρόνια. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ με εμπόδισε να το κάνω κατασκοπεύοντας τα γραπτά μου μηνύματα και διαρρέοντάς τα στους New York Times. 

Και αυτό ανησύχησε τη ρωσική κυβέρνηση, τόσο πολύ που ακύρωσε τη συνέντευξη. 

Προσπάθησα λοιπόν να κάνω αυτή τήν συνέντευξη, αλλά οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μου εργάζονταν εναντίον μου παράνομα.

Αυτό με θύμωσε επειδή είμαι Αμερικανός πολίτης, είμαι 54, πληρώνω τους φόρους μου, συμμορφώνομαι με το νόμο. 

Και στην Αμερική στην οποία μεγάλωσα, δεν περίμενα ότι η κυβέρνησή μου και οι υπηρεσίες πληροφοριών της, η 'NSA' και η 'CIA', οι οποίες πάντα επικεντρώνονταν εξωτερικά στους ξένους εχθρούς μας, θα στρέφονταν εσωτερικά εναντίον των Αμερικανών πολιτών. 

Και αυτό με σόκαρε και με θύμωσε».

Σύμφωνα με τον Carlson, η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι εμπόδισε τη συνέντευξη. Ως αποτέλεσμα, ήταν «αποφασισμένος ως μανίας» να το πραγματοποιήσει:

«Όχι μόνο επειδή θέλω να μάθω πώς είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και τι πιστεύει για έναν πόλεμο που φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο και βλάπτει πραγματικά σοβαρά την οικονομία της χώρας μου, αλλά και επειδή μου είπαν, με βάση παράνομα μέσα και χωρίς πραγματικά σαφή αιτιολόγηση, ότι δεν μου επιτρέπεται να το κάνω αυτό. 

Σκέφτηκα: Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Θέλω να ζήσω στην ελεύθερη χώρα όπου γεννήθηκα και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσω την κοινωνία που αγαπώ».

Ο συντονιστής έθιξε επίσης τις πολιτικές του απόψεις. Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε την αξία της αλήθειας και την ανάγκη ανάπτυξης προοπτικών με βάση τα στοιχεία:

«Οι απόψεις μου αλλάζουν τόσο γρήγορα όσο αλλάζει και ο ίδιος ο κόσμος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην απόφασή του να μιλήσει με τον Πούτιν, ξεκαθάρισε ο Carlson. Αλλά είχε επίσης σαφή λόγια για την κυβέρνηση των ΗΠΑ:

«Η σημερινή κυβέρνηση είναι σαφώς ανίκανη και ο πρόεδρος πάσχει από άνοια».

Ερωτηθείς για μια σύγκριση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Πούτιν, ο δημοσιογράφος απάντησε:

«Αν επρόκειτο για αγώνα πυγμαχίας, ο γιατρός θα ...σταματούσε τον αγώνα».

Ο Carlson συνέχισε εκφράζοντας την ανησυχία του για την παρακμή των πόλεων των ΗΠΑ:

«Η πόλη της Μόσχας ήταν ριζοσπαστική, πολύ σοκαριστική και πολύ ανησυχητική για μένα. (...) Είναι πολύ πιο όμορφη από οποιαδήποτε άλλη πόλη στη χώρα μου».

Ερωτηθείς αν, κατά την άποψή του, ο Πούτιν είναι έτοιμος να κάνει έναν ιστορικό συμβιβασμό – πρώτον, για την κατάσταση του κόσμου, με τις ΗΠΑ και δεύτερον, για την Ουκρανία – ο Carlson απάντησε χωρίς δισταγμό: 
«Φυσικά». 

Υπενθύμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε ζητήσει από τον Μπιλλ Κλίντον να επιτρέψει στη χώρα του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά η συμμαχία αρνήθηκε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αμερικανός συντονιστής επέκρινε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και την έλλειψη κατανόησης των εφικτών στόχων σε συγκρούσεις όπως η Ουκρανία.

Η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ στερείται ιστορικής γνώσης και προοπτικής. Δεν υπάρχει καμμία απόδειξη ότι ο Πούτιν σκοπεύει να εισβάλει στην Πολωνία. Στην πραγματικότητα, δεν ενδιαφέρεται καν για κάτι τέτοιο.

Ο Adeeb, με τη σειρά του, αντιμετώπισε τον Carlson με κριτική επειδή δεν απάντησε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Ο Αμερικανός συντονιστής απάντησε ότι το έκανε αυτό στην πρώτη ερώτηση, μετά την οποία ο Πούτιν μίλησε για τη ρωσική ιστορία για μισή ώρα. 

Όσον αφορά τα κίνητρα της Ρωσσίας, περιέγραψε την άποψή του ως εξής:

«Παρακολούθησα την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρρις να λέει δημοσίως στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες ημέρες πριν από αυτή [τη ρωσική εισβολή], "Θέλουμε να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ", το οποίο είναι συνώνυμο με το "Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε πυρηνικά όπλα στα σύνορα της Ρωσσίας". (...) Οδεύεις προς πόλεμο επειδή ξέρεις ότι αυτή είναι η κόκκινη γραμμή, επειδή το είπε ο Πούτιν – και όποιος παρακολουθεί στενά την περιοχή το γνωρίζει ήδη».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις στη συνέντευξή του στον Πούτιν, ο Carlson είπε ότι δεν του άρεσε το διαδίκτυο, γι' αυτό δεν παρατήρησε πολλές από αυτές. 

Γνωρίζει ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των συναδέλφων του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και σίγουρα δεν πήγε στη Ρωσσία για να προωθήσει τον Πούτιν. Ο δημοσιογράφος εξήγησε:

«Πήγα επειδή ένοιωσα ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί, για λογαριασμό των οποίων συμβαίνουν όλα αυτά, δεν ξέρουν πραγματικά τι συμβαίνει και ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τον άνθρωπο εναντίον του οποίου υποτίθεται ότι διεξάγουν ανεπίσημα πόλεμο. 

Απλώς ένοιωσα ότι ήταν δουλειά μου (...) να δίνω στους ανθρώπους πληροφορίες, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν».

Ο Adeeb διαμαρτυρήθηκε επίσης ότι ο Carlson δεν μίλησε με τον Πούτιν για τον φυλακισμένο ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Alexei Navalny, ούτε για δολοφονίες και περιορισμούς στην αντιπολίτευση στις επερχόμενες εκλογές. Ο Carlson απαντά:

«Δεν μίλησα για τα πράγματα που όλα τα άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μόνο επειδή καλύπτονται. 

Και επειδή έχω περάσει τη ζωή μου μιλώντας με ανθρώπους που διοικούν διαφορετικές χώρες, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάθε ηγέτης σκοτώνει ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. (...) 

Μερικοί σκοτώνουν περισσότερο από άλλους. 

Οι ηγέτες πρέπει να σκοτώνουν ανθρώπους, συγγνώμη. 

Γι' αυτό δεν θα ήθελα να γίνω ηγέτης. 

Ο περιορισμός του Τύπου είναι καθολικός στις ΗΠΑ. 

Το ξέρω γιατί το έχω βιώσει. Υπάρχει περισσότερη λογοκρισία στη Ρωσσία, αλλά υπάρχει πολλή λογοκρισία και στις ΗΠΑ».

Ο Αιγύπτιος παρουσιαστής ήθελε επίσης να μάθει τι σκέφτεται ο Carlson για το σχόλιο της Χίλλαρυ Κλίντον σχετικά με τη συνέντευξή του στον Πούτιν.

 Η πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και επίδοξη πρόεδρος αποκάλεσε τον Αμερικανό δημοσιογράφο «χρήσιμο ηλίθιο», όπως έκαναν και οι Financial Times

Ο Carlson είπε ότι δεν ήξερε τι είχε πει η Κλίντον:

«Είναι παιδί, δεν την ακούω. Πώς τα πάει η Λιβύη;»

Ο Carlson αναφερόταν στο γεγονός ότι η χώρα ήταν η πλουσιότερη στην Αφρική πρωτού ο Κλίντον ήταν στην εξουσία, αλλά στη συνέχεια βομβαρδίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες - με αποτέλεσμα να είναι τώρα σε έρημη κατάσταση και κατακερματισμένη. 

Όπως είναι γνωστό, η «Killary» είχε χαρεί για τη φρικτή δολοφονία του πρώην αρχηγού της κυβέρνησης Μουαμάρ αλ-Καντάφι στο στυλ του απροκάλυπτου λιντσαρίσματος. 

Γελώντας, είπε το γνωστό ρητό του Ιουλίου Καίσαρα σε ελαφρώς τροποποιημένη μορφή: «Ήρθαμε, είδαμε, πέθανε».

Στη συνέχεια, ο Carlson συζήτησε τη σημασία των μέσων ενημέρωσης ως αντίβαρο στην καθιερωμένη εξουσία και εξέφρασε την ανησυχία του για τη διάβρωση της δημοκρατίας στις ΗΠΑ:


«Σε μια ελεύθερη χώρα, η πληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης είναι ένα αντίβαρο στην καθιερωμένη εξουσία, όχι μόνο στην κυβερνητική εξουσία, αλλά και στην οικονομική εξουσία. Στη χώρα μου, έχει σχεδιαστεί συνταγματικά για να χρησιμεύσει ως αντίβαρο σε αυτό. 

Συνεπώς, όταν οι πηγές πληροφόρησης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους με την καθιερωμένη εξουσία, τότε έχουμε έναν ανίσχυρο πληθυσμό, και αυτό ονομάζεται ολοκληρωτικσμός. 

Και αυτή είναι πολύ γρήγορα η κατεύθυνση που ακολουθούν οι ΗΠΑ. 

Και πιστεύω ότι η τεχνολογία ευνοεί αυτή την εξέλιξη, ειδικά η μηχανική μάθηση. 

Έτσι, είναι μια επικίνδυνη στιγμή. (...) Βρισκόμαστε σε ένα περίεργο σπιράλ στο οποίο οι ηγέτες μας μας κάνουν κήρυγμα όλο και περισσότερο για τη δημοκρατία και πόσο ιερή είναι, ενώ την ίδια στιγμή (...) την στραγγαλίζουν μέχρι θανάτου».

Ο Carlson συνέκρινε το 'βέτο' των ΗΠΑ στο ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς με μια οικογενειακή σύγκρουση στην οποία οι ΗΠΑ, ως η «πιο ισχυρή χώρα στην ιστορία», εκπροσωπεί τον πατέρα. Το «ιερό καθήκον» του πατέρα είναι τώρα να προστατεύσει την οικογένειά του και να αποκαταστήσει την ειρήνη εντός των τειχών του. 

Έτσι, αν δύο παιδιά μαλώνουν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να τερματίσει τον καυγά, όχι να ωθήσει ένα από τα παιδιά να συνεχίσει. Ο Carlson συνέχισε:

«Έτσι, όταν βλέπεις ένα έθνος με τεράστια δύναμη να υποστηρίζει έναν πόλεμο για χάρη του, έχεις μια ηγεσία που δεν έχει καμμία ηθική εξουσία, αυτό είναι παράνομο, και το εννοώ αυτό. Και δεν αναφέρομαι καν σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σύγκρουση, εννοώ γενικά. 

Αισθάνομαι βαθιά προσβεβλημένος από αυτό. Προσπαθώ να το εκφράσω αυτό και συχνά με αποκαλούν προδότη γι' αυτό. Το αντίθετο ισχύει, διότι πιστεύω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νομίζω ότι ήταν μια ηθικά ανώτερη χώρα, και αν επιτρέψουμε στους ηγέτες μας να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή μας για να σπείρουν την καταστροφή για χάρη τους, τότε αυτό είναι ντροπή. Είναι διασπαστικό. 

Είναι μαύρο ή άσπρο, μηδέν ή ένα. Είτε δημιουργείς είτε καταστρέφεις, βελτιώνεις ή υποβαθμίζεις και έτσι ξέρεις αν κάτι είναι καλό ή κακό, αν είναι ενάρετο ή κακό. Εσείς κρίνετε τους καρπούς. 

Είμαι πολύ ενοχλημένος και ανήσυχος που μπαίνουμε σε μια εποχή όπου αυτή η υπέροχη δύναμη χρησιμοποιείται για το κακό αντί για το καλό».

Ο Carlson δεν έκανε προβλέψεις για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Αναφέρθηκε απλώς στην «αστάθεια».

Σχόλιο του Transition News:

Λίγη αφέλεια ή απροθυμία να αντιμετωπίσεις τα γεγονότα κάνει τις δηλώσεις του Carlson να λάμπουν, με όλο τον σεβασμό. Για παράδειγμα, η «ηθική ανωτερότητα» μιας χώρας που ιδρύθηκε από μια γενοκτονία του αυτόχθονου πληθυσμού και χτίστηκε μέσω της εργασίας των σκλάβων είναι κάτι περισσότερο από αμφισβητήσιμη. Και το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ στρέφεται εναντίον του ίδιου του λαού της με τις μυστικές υπηρεσίες της δεν συνέβη μόνο πρόσφατα.
ΠΗΓΕΣ: 

Carlson sagt, US-Geheimdienste hätten sein Putin-Interview drei Jahre lang (...) - Transition News (transition-news.org)
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΞΥΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οργή του Μπόρις Τζόνσον για τη συνέντευξη του Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον
Μιλώντας στον παρουσιαστή Tucker Carlson, ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός σαμποτάρισε τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τον Απρίλιο του 2022. Ο Τζόνσον διατυμπάντησε, μεταξύ άλλων, ότι η συνέντευξη προήλθε «απευθείας από το σενάριο του Χίτλερ». (Με βίντεο)


«Ο Tucker Carlson είναι υποστηρικτής της παραπληροφόρησης»
Αυτό είναι σύμφωνα με τον Kit Knightly του Offguardian. Δεν είναι «de facto λάθος» όλα όσα ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, ο οποίος αυτή τη στιγμή εορτάζεται στα «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης για τη συνέντευξή του στον Πούτιν. Αλλά τοποθετώντας «πρώην» μυημένους του κατεστημένου σε ηγετικές θέσεις της «Εναλλακτικής», οι ελίτ έλεγχαν την κατεύθυνση της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!