Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Δισεκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα κουνούπια θα απελευθερωθούν στο ...ΜΑΟΥΪ!!


Η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση Hawaii Unites είχε μηνύσει το κράτος να διεξαγάγει μια άλλη εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ολοκληρωμένες μελέτες σχετικά με τους κινδύνους του αμφιλεγόμενου έργου. Ωστόσο, η προσφυγή αυτή απορρίφθηκε.

Έως και 775.992.000 κουνούπια μολυσμένα με βακτήρια θα μπορούσαν να απελευθερώνονται κάθε εβδομάδα στο Μάουϊ για τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτό αναφέρει ο The Defenderεπικαλούμενος τη Hawaii Unites, μια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση. Η τελευταία είχε ζητήσει από το κράτος να εκπονήσει περαιτέρω μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ολοκληρωμένες μελέτες σχετικά με τους κινδύνους του αμφιλεγόμενου έργου. Αλλά αυτή η αγωγή απορρίφθηκε πρόσφατα.

Η πρόεδρος και ιδρύτρια της Hawaii Unites, Tina Lia δήλωσε στον The Defender ότι «αυτά τα εργαστηριακά τροποποιημένα βιολογικά τροποποιημένα κουνούπια απελευθερώνονται ήδη στο Ανατολικό Μάουϊ».

"Η τελική εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αυτό το έργο είναι ανεπαρκής βάσει του νόμου περί περιβαλλοντικής πολιτικής της Χαβάης. Αποτυγχάνει να περιγράψει μέτρα μετριασμού ή πρωτόκολλα βιοασφάλειας για τα κουνούπια. Η συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις είναι επίσης ανεπαρκής», τόνισε η Lia.

Ένας εμπειρογνώμονας που κατέθεσε εκ μέρους της Hawaii Unites στην αγωγή προειδοποίησε επίσης ότι το έργο απέχει πολύ από τη μείωση των ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Αντ' αυτού, υπάρχει φόβος ότι τα κουνούπια που έχουν τροποποιηθεί στο εργαστήριο θα εξαπλωθούν σε άλλες περιοχές, γεγονός που θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον.

Ωστόσο, το δικαστήριο διαφώνησε, κρίνοντας ότι η τελική εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων «προετοιμάστηκε καλή τη πίστει και περιείχε επαρκείς πληροφορίες που θα επέτρεπαν [στο Συμβούλιο Γης και Φυσικών Πόρων] να εξετάσει πλήρως τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που εμπλέκονται και να λάβει αιτιολογημένη απόφαση αφού σταθμίσει τους κινδύνους περιβαλλοντικής ζημίας έναντι των οφελών της προτεινόμενης δράσης».

Τα κουνούπια, τα οποία έχουν ήδη απελευθερωθεί στο Μάουϊ και σχεδιάζεται να συνεχίσουν να απελευθερώνονται, τροποποιούνται γενετικά σύμφωνα με τη μέθοδο Wolbachia. Σε αυτή τη διαδικασία, το κουνούπι Aedes aegypti μολύνεται με το φυσικό βακτήριο Wolbachia. Αυτό το βακτήριο πιστεύεται ότι μειώνει την ικανότητα των κουνουπιών να μεταδίδουν αρμποϊούς που προκαλούν ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο Ζίκα, ο τσικουνγκούνια ή ο κίτρινος πυρετός.

Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ένα πρόγραμμα που το Ίδρυμα Gates και ο ΠΟΥ προωθούν παγκοσμίως (αναφέραμε εδώ). Ωστόσο, όπως ενημερώνει η Hawaii Unites, δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του Gates και του συνεχιζόμενου έργου στο Μάουϊ.



ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/milliarden-genmanipulierter-moskitos-sollen-auf-maui-freigesetzt-werden


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!