Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Πολωνοί αγρότες ανακοινώνουν απεργία ενάντια στην «Πράσινη Νέα Συμφωνία». Το WEF θέλει να επιβάλει συνθετικά εργαστηριακά τρόφιμα ΓΤΟ

Από τον  Julian Rose
Global Research, 07 Φεβρουαρίου 2024


Θα είναι μια πολύ μεγάλη ώθηση και θα συμπληρώσει άλλες διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη.

Η Πολωνία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό οικογενειακών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Ευρώπη – πάνω από ένα εκατομμύριο. Αυτά τα αγροκτήματα αποτελούν ζωτικό πόρο όχι μόνο για την εθνική παραγωγή τροφίμων, αλλά και για τη διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας της Πολωνίας.

Ιδιαίτερη στην προσπάθεια αυτού του πολωνού αγρότη θα είναι μια κεντρική επίθεση στην «Πράσινη Νέα Συμφωνία» (βλ. παρακάτω), η οποία είναι φυσικά ένα κρίσιμης σημασίας ζήτημα για τη διασφάλιση του μέλλοντος όλων των αγροτών.

Η Πράσινη Νέα Συμφωνία συνδέεται άμεσα με το πρόγραμμα «Βιωσιμότητα» της Ατζέντας 2030, σύμφωνα με το οποίο το WEF προτείνει να στερήσει 100% τα πολιτικά δικαιώματα των αγροτών και να αντικαταστήσει τα εργαστηριακά τρόφιμα συνθετικών ΓΤΟ με πραγματικά τρόφιμα που καλλιεργούνται σε πραγματικό έδαφος.

*

Μέρος της ανακοίνωσης της ΝΖΖΖ «Αλληλεγγύη» Μεμονωμένων Αγροτών για τη Γενική Απεργία (από 9 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2024)

"... Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Η θέση των Βρυξελλών στα τέλη Ιανουαρίου 2024 είναι απαράδεκτη για ολόκληρη την αγροτική κοινότητα. Επιπλέον, η έλλειψη ανταπόκρισης από τις πολωνικές αρχές και οι δηλώσεις συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τις ανακοινώσεις για σεβασμό όλων των αποφάσεων σχετικά με την εισαγωγή γεωργικών προϊόντων και τροφίμων από την Ουκρανία, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να κηρύξουμε γενική απεργία... Δεν μπορούμε να δεχτούμε την εφαρμογή της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας», τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» και την προτεινόμενη μορφή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Η πολωνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα σαφές σχέδιο για τη γεωργική παραγωγή, την κερδοφορία της, την ανασυγκρότηση της εγχώριας μεταποίησης και του εμπορίου. Θα αγωνιστούμε γι' αυτό μέχρι να συμβεί. Οι πολωνικές αγροτικές οικογένειες αποτελούν το θεμέλιο της επισιτιστικής ασφάλειας της χώρας μας....

Ζητάμε από τους συμπατριώτες μας να δείχνουν κατανόηση και επίγνωση της κατάστασης στην οποία όλοι βρισκόμαστε. Αγωνιζόμαστε για το κοινό μας καλό, το οποίο είναι να σώσουμε τα πολωνικά οικογενειακά αγροκτήματα που συχνά ανήκουν σε πολλές γενιές από την κατάρρευση και τη χρεοκοπία.

Δείτε αυτό.

Χάρτης των αγροτικών διαμαρτυριών που ξεκινούν στις 9 Φεβρουαρίου 2024:


*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.





ΠΗΓΗ: https://www.globalresearch.ca/vital-up-coming-1-month-solidarity-polish-farmers-strike-against-green-new-deal/5848923


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ισπανία: Αγροτικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα
Η οργάνωση "Policías por la Libertad" είναι εξοργισμένη που πολλοί συνάδελφοι των διαφόρων αστυνομικών μονάδων αντιμετωπίζουν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μεταφορείς σαν εγκληματίες και ενεργούν με υπερβολική σκληρότητα εναντίον των διαδηλωτών.
https://transition-news.org/spanien-bauernproteste-im-ganzen-land

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!